Lav stivkrampevaccinen, her er fordelene

Jakarta - Stivkrampevaccinen er inkluderet på listen over "obligatoriske vacciner" i Indonesien. Faktisk er det faktisk et forslag fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) at give denne vaccine. Så hvad er fordelene ved stivkrampevaccinen præcist? Hvem skal have vaccinen?

Stivkrampevaccinen gives for at forebygge risikoen for stivkrampe, som er en tilstand, der forårsager stivhed og spændinger i hele kroppen. Stivkrampe opstår på grund af bakteriel infektion og forårsager smertefulde symptomer, og kan endda resultere i døden. For at være klar, se forklaringen om stivkrampe og fordelene ved følgende stivkrampevaccine!

Læs også: Vær forsigtig, det er komplikationer, der kan opstå på grund af stivkrampe

Fordele ved Tetanus-vaccinen

Stivkrampevaccinen gives for at forebygge og reducere en persons risiko for at få stivkrampe. Denne vaccine anbefales at blive givet rutinemæssigt til voksne og børn, inklusive nyfødte. Stivkrampevaccine gives for at forhindre bakteriel infektion Clostridium tetani som producerer giftstoffer og forårsager muskelstivhed.

Derfor er hovedsymptomet på denne sygdom muskelstivhed og spændinger i hele kroppen. Stivkrampeinfektion bør ikke tages let på, fordi det kan udløse alvorlige helbredsproblemer, hvilket fører til døden. De bakterier, der forårsager denne sygdom, findes almindeligvis i jord eller mudder og kan trænge ind i kroppen gennem snit eller åbne områder af huden.

Læs også: Her er, hvordan stivkrampe kan være dødbringende

Stivkrampefremkaldende bakterier kan også findes i dyrs eller menneskers afføring. Stivkrampe er karakteriseret ved stivhed og spænding over hele kroppen. Symptomerne kan være meget smertefulde og opstår normalt inden for 4-21 dage efter infektion. Bakterier kan trænge ind i kroppen gennem åbne sår i huden.

Denne sygdom er faktisk sjælden. Vær dog altid på vagt og søg straks en læge, hvis du oplever symptomer på stivkrampe, såsom feber, svimmelhed, hjertebanken og overdreven svedtendens. Pas på de typiske symptomer på stivkrampe, såsom stramhed og stivhed i musklerne, herunder kæbemusklerne, nakkemusklerne og mavemusklerne. Denne tilstand kan også forårsage, at de syge har svært ved at synke og åndedrætsbesvær.

I nogle tilfælde kan stivkrampeinfektion også angribe nyfødte. Stivkrampe hos nyfødte opstår på grund af forkert pleje af navlestrengen. Risikoen for infektion opstår ved at klippe navlestrengen ved hjælp af usterile værktøjer. Derudover øges overførslen af ​​stivkrampe til spædbørn også, hvis moderen ikke har fået eller ikke har fået vaccinen før.

Risikoen for stivkrampeinfektion er højere hos personer, der aldrig har eller ikke har modtaget en komplet stivkrampevaccine. Gravide kvinder, der ikke modtager TT (Tetanus Toxoid)-vaccinen, har også høj risiko for at overføre denne sygdom til deres nyfødte.

Læs også: Skal vide, disse er komplette fakta om stivkrampevaccinen

Derfor er det meget vigtigt at få en komplet og rutinemæssig stivkrampevaccine. Vaccinen kan også gives til babyer, der fylder to måneder. Den dårlige nyhed er, at stivkrampeinfektion kan forekomme mere end én gang. Det vil sige, at have haft en infektion gør ikke en person immun. For altid at være beskyttet skal du sørge for at gennemføre en række immuniseringsperioder for familien.

Få mere at vide om stivkrampe og fordelene ved stivkrampevaccinen ved at spørge en læge i appen . Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Tetanus (Lockjaw).
Medscape. Hentet i 2020. Stivkrampe.
MedicinNet. Hentet 2020. Stivkrampe (Lockjaw & Tetanus Vaccination).
Patient. Hentet 2020. Stivkrampe- og stivkrampevaccination.