Pterygium øjenlidelse, der gør udseendet ubehageligt

, Jakarta – Pterygium er en vækst af slimhinden, der dækker den hvide del af øjet over hornhinden. Hornhinden er øjets forside. Væksten af ​​denne slimhinde vil beklæde øjenlågene og dække øjeæblet.

Pterygium vækster kan ændre sig i størrelse og farve. Det kan være pink, hvid, grå, rød, gul eller endda farveløs. Med hensyn til størrelse kan pterygium være meget lille eller stor nok til at påvirke synet. Faktisk kan det sagtens lade sig gøre at dyrke mere end én.

Pterygium forårsager normalt ikke problemer eller kræver behandling, men kan fjernes, hvis de forstyrrer synet. Selvom det ser skræmmende ud, men det er ikke kræft. Væksten kan spredes langsomt i løbet af livet eller stoppe efter et vist punkt. I ekstreme tilfælde kan det dække pupillen og forårsage synsproblemer.

Symptomer, der ledsager denne øjenlidelse, er:

  1. Brændende sensation

  2. Følelse som at være dækket af ru genstande i øjnene

  3. Kløende følelse

  4. Øjnene føles tunge

  5. røde øjne

Hvis væksten af ​​denne øjenlidelse når din hornhinde (pupilområdet), kan det ændre øjets form og forårsage sløret syn og dobbeltsyn. Der er flere årsager til pterygium, herunder eksponering for ultraviolet lys, tørre øjne, irritation fra støv og vind og at leve i troperne, som forårsager tørre øjne. Hyppig eksponering for pollen, sand og angina kan også få dig til at udvikle denne øjenlidelse.

Du behøver normalt ikke behandling, hvis dine symptomer er milde. Håndkøbssalver eller steroid øjendråber er receptpligtige lægemidler, der kan lindre følelsen af ​​rødme, kløe, hævelse og smerter i øjnene.

Pterygium kan forårsage alvorlig ardannelse i hornhinden i dit øje, men det er sjældent. I mere alvorlige tilfælde kan behandlingen involvere kirurgisk fjernelse af pterygium.

Forebyg Pterygium

Hvordan undgår man pterygium? Hvis det er muligt, undgå eksponering for miljøfaktorer, der kan forårsage pterygium. Du kan hjælpe med at forhindre udviklingen af ​​pterygium ved at bære solbriller eller hat for at beskytte dine øjne mod sol, vind og støv.

Dine briller skal også give beskyttelse mod solens ultraviolette (UV) stråler. Hvis du tidligere har haft pterygium, kan det bremse væksten, hvis du begrænser din eksponering til et af følgende:

  1. Vind

  2. Støv

  3. Pollen

  4. Cigaret

  5. Solskoldning

Oprethold øjensundhed

Ud over de forholdsregler, du kan tage for at forhindre, at dine øjne bliver udsat for fremmedlegemer, kan opretholdelse af øjets sundhed også ske indefra. Sådan gør du:

  1. Spis godt

God øjensundhed starter med at lægge sund mad på din tallerken. Næringsstoffer, såsom omega-3-fedtsyrer, lutein, zink og C- og E-vitaminer er meget tilbøjelige til at hjælpe med at afværge synsproblemer.

  1. Nok hvile

Tilstrækkelig søvn kan hjælpe øjnene med at få kvalitetshvile. Vær ikke for tæt på at læse eller se, og reducer øjeneksponeringen fra skærmen gadgets . Det ville være rart, hvis du rutinemæssigt kiggede på træerne eller de grønne for at forfriske dine øjne.

  1. Rutinemæssig kontrol

Det er en god idé at få foretaget en rutinemæssig øjenundersøgelse en gang om året for at forebygge visse øjenlidelser. At vide det tidligt kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af forebyggelse og behandling.

Hvis du vil vide mere om pterygium og andre øjenlidelser, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Måske disse 4 årsager hyppige blinkende øjne
  • Minus øjne fortsætter med at stige, kan det helbredes?
  • Kom nu, find ud af årsagen til cylindriske øjne