6 typer hudsygdomme, som hunde er sårbare over for at angribe

, Jakarta - Hudproblemer kan gøre hunde utilpas. Normalt kan hudsygdomme forekomme i varme årstider eller vejr, hvor allergier er mere modtagelige og indikerer visse udiagnosticerede helbredstilstande. Hunde kan udvikle milde til svære hudsygdomme og kræver normalt særlig behandling for at behandle dem, før de bliver værre.

Når en hunds hudsygdom ikke behandles med det samme, kan den blive værre. For eksempel kan en allergisk hudreaktion blive sekundær til en bakteriel infektion, eller en bakteriel infektion kan blive en svampeinfektion. Nogle typer hudsygdomme er almindelige hos hunde, nemlig bakterielle hudinfektioner, miljøallergier og parasitallergier.

Læs også: 4 tips til valg af kæledyr til børn

Typer af hudsygdomme, der kan påvirke hunde

Mulige årsager til hundes hudsygdom er generelt parasitter over for allergiske sygdomme. Her er de typer hudsygdomme, som hunde er tilbøjelige til:

  • Miljøallergier

Pludselig kløe på hundens hud kan indikere en miljøallergi, der udløses, når hunden kommer i kontakt med et irritationsmiddel. Denne type allergi hos hunde kaldes atopi.

Blodprøver kan hjælpe med at diagnosticere, om din hund er allergisk over for græs, støvmider og pollen, som er nogle af årsagerne til hundeallergi. Behandling af miljøallergier kan være svært og kræver i alvorlige tilfælde shampoo, medicin og injektioner.

  • Fødevareallergier

Kløe, der opstår på hundens ansigt, fødder, ører og anus, er et tegn på en fødevareallergi. Fødevareallergi kan forekomme hos hunde, normalt fra den type protein, som hunde indtager, såsom oksekød, æg, kylling og mejeriprodukter.

Hvis din hund har foderallergi, skal den gennemgå en eliminationsproces i 8-12 uger for at udelukke allergenet. Hvis det foder, der er årsagen, er fundet, så undgå at give foderet til hunden.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

  • Folliculitis

Overfladisk bakteriel folliculitis er en infektion, der forårsager sår, knopper og sår på huden. Denne hudlidelse ses let hos korthårede hunde. Hos langhårede hunde er det synlige symptom, at pelsen ser mat ud, og der er skællende hud nedenunder.

Folliculitis opstår ofte i forbindelse med andre hudproblemer, såsom fnat, allergier eller skader. Behandling der kan gives, nemlig orale antibiotika og antibakteriel salve eller shampoo.

  • Impetigo

Denne hudtilstand er også almindelig hos hunde. Hudproblemet impetigo forårsager pusfyldte blærer, der kan briste og hærde. Blærerne opstår normalt på den hårløse del af maven. Impetigo er sjældent en alvorlig lidelse og kan behandles med topiske løsninger.

  • Ringorm

Dette hudproblem er forårsaget af en svamp, der normalt forårsager cirkulære pletter, der kan forekomme overalt på huden. Denne tilstand opstår ofte på hundes hoved, poter, ører og forpoter.

Betændelse, skællende pletter og hårtab omgiver ofte hududslæt. Hvalpe er tilbøjelige til dette hudproblem, og infektionen kan spredes hurtigt til andre kæledyr.

Læs også: 5 Sygdomme Overført fra Dyr

  • Seborrhea

Dette hudproblem får hundens hud til at blive fedtet og skællet (skæl). I nogle tilfælde er seborrhea en genetisk sygdom, der opstår, når hunden er ung og varer hele livet. Men de fleste hunde med seborrhea udvikler komplikationer. Til det skal du straks behandle årsagen, så symptomerne ikke gentager sig.

For at forhindre hudproblemer, overvej at give din hund en oral eller topisk medicin. Forebyggende medicin kan også holde hunde fra hudproblemer. Hvis din hund ofte har hudproblemer, så tjek med dyrlægen via appen for at finde ud af årsagen. Hvis du kan identificere hovedårsagen til infektionen, vil det være lettere at forhindre gentagelse eller gentagelse.

Reference:
Animal Trus. Tilgået i 2020. 10 af de mest almindelige hudsygdomme hos hunde
WebMD. Åbnet 2020. Diasshow: Hudproblemer hos hunde
Purin. Tilgået 2020. Hudproblemer og hudtilstande hos hunde