Tag et koldt brusebad eller varmt vand, hvad er bedre?

, Jakarta - At tage et bad og gøre rent er en daglig nødvendighed, der har mange sundhedsmæssige fordele. Men du skal vide, at badning med forskellige vandtemperaturer vil have en anden indvirkning på din krop. Måske er mange mennesker i tvivl om, hvad der er sundest at gå i bad med koldt vand eller varmt vand?

Faktisk har både kolde og varme brusere deres respektive sundhedsmæssige fordele. Men på grund af de forskellige egenskaber kan du justere, hvilken der passer bedst til dine individuelle behov og forhold. For at finde ud af, hvad der er fordelene ved at tage et koldt brusebad eller varmt vand, er det bedre at se følgende anmeldelser.

Fordele ved at tage et koldt brusebad

At tage et koldt brusebad om morgenen, eller når luften er varm, kan være et forfriskende valg. Den ideelle koldtvandstemperatur er omkring 21 grader Celsius. Det anbefales ikke at tage et brusebad med isvand eller vand, hvis temperatur er lavere end ovennævnte. Her er fordelene ved et koldt brusebad for dit helbred.

1. Øger udholdenhed

Kolde brusere kan hjælpe med at styrke dit immunforsvar. Årsagen er, at når man tager et koldt brusebad, producerer kroppen forskellige proteiner, som immunsystemet har brug for til at bekæmpe forskellige slags bakterier og vira, der forårsager sygdom

2. Oprethold sundt hår og hud

Fordelene ved at tage et koldt brusebad er ikke mindre vigtige, nemlig at gøre håret blødere og naturligt glødende. Derudover holder den huden fugtig og smidig.

3. Forfriskende sind

Fordelene ved et koldt brusebad om morgenen kan få dig til at føle dig frisk og vågen. Dette skyldes, at den kolde vandtemperatur vil få hjernen til at producere hormonet noradrenalin, som er en form for adrenalin, der hjælper dit sind med at holde sig vågent naturligt.

4. Lindrer depression

Mennesker med depression kan prøve at tage et koldt brusebad for at lindre symptomer på depression. Årsagen til, at kolde brusere kan få nerveender på overfladen af ​​huden til at sende elektriske impulser til hjernen. Dette bruges som et signal til at holde hjernen aktiv og frisk. Hjernen kan også producere beta-endorfiner, som kan få dig til at føle dig bedre

5. Fremskynder genopretning af muskelsmerter og iskias

Fordelene ved kolde brusere kan hjælpe med at reducere muskelsmerter, hvis symptomer opstår sent. For eksempel et par dage efter du -gym . Det skyldes, at koldt vand har regenererende egenskaber, der hjælper med at lindre ømme muskler efter en trættende træningssession

Fordele ved et varmt brusebad

Hvis du ønsker at tage et bad med varmt vand, skal du være opmærksom på, at temperaturen på vandet, der bruges til badning, ikke bør være højere end 44 grader Celsius. Derudover må du ikke bade for længe, ​​når du bruger denne temperatur. Gør det helst i 5-10 minutter. Denne tid kan give sundhedsmæssige fordele for kroppen. Her er fordelene ved et varmt brusebad, som du har brug for at kende.

  1. Fremme blodcirkulationen . Fordelene ved et varmt bad kan gøre blodcirkulationen glat. Især når det gøres under et brusebad med stabilt vandtryk. At stå i brusebadet i fem minutter hjælper også med at forbedre cirkulationen i arterierne og blodkarrene.
  2. Afspænder spændte, stive og ømme muskler. Når du tager et bad med varmt vand, kan du bevæge dine kropsdele såsom nakke, skuldre, talje eller andre kropsdele, der føles stive. Du kan også massere kroppen let, hvis du har et brusebad, så stå under det i cirka 10 minutter. Trykket af vandet fra bruseren kan bruges som en naturlig massager, der hjælper med at lindre ømme og stive muskler.
  3. Forebyg søvnløshed og søvnforstyrrelser. For dig, der har søvnløshed eller har visse søvnforstyrrelser, anbefales det at tage et varmt brusebad inden du går i seng. Dette kan få dig til at føle dig roligere og sove bedre.
  4. Reducer stress og angst. Ved at bruge varmt vand er det med til at stimulere hjernen til at producere hormonet oxytocin. Dette hormon er ansvarlig for at få dig til at føle dig gladere og mere positiv.

Vil du vide mere om fordelene ved kolde og varme brusere, kan du spørge lægen i ansøgningen . Denne applikation giver dig mulighed for at kommunikere med læger. Gennem denne sundhedsapplikation kan du vælge, om du vil tale med en læge via e-mail snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play lige nu.

Læs også:

  • Effekten af ​​sjældent badning, der kan gøre dig "træt"
  • Vær ikke doven, disse er 5 fordele ved at tage et morgenbad
  • Fordele ved et morgenbruser for hudens sundhed