Oplev en oppustet mave, spis disse 8 fødevarer

Jakarta - Flatulens er en tilstand, når en person føler sig oppustet på grund af ophobning af gas i maven. Denne tilstand er ledsaget af andre symptomer, såsom bøvsen, prutter og en forstørret mave. Så bliv ikke overrasket, hvis mennesker med luft i maven bliver utilpas, mens de er på farten.

Læs også: Her er 5 myter om oppustet mave, der skal rettes op

Du rådes til straks at tale med din læge, hvis din flatulens er ledsaget af høj feber, diarré, mavesmerter, blodig afføring, brystsmerter og vægttab. Abdominal oppustethed ledsaget af disse symptomer kan være et tegn på en mere alvorlig sygdom. Disse omfatter Crohns sygdom, divertikulitis, mavekræft, tyktarmskræft, leverkræft, bugspytkirtelkræft, livmoderkræft, ovariecancer og bækkenbetændelse.

Fødevarer til behandling af oppustet mave

Nogle fødevarer, især dem, der indeholder gas, kan udløse flatulens. Der er dog fødevarer, der kan behandle flatulens. Hvad som helst?

1. Agurk

Agurk er en type grøntsag, der er rig på quercetin, et af de aktive stoffer med antioxidantegenskaber, der fungerer til at tømme en oppustet og hævet mave. Agurker indeholder også silica, koffeinsyre og C-vitamin, som forhindrer væskeophobning i kroppen.

2. Selleri

Selleri er i stand til at kontrollere overskydende gas i fordøjelseskanalen, herunder befri kroppen for forskellige toksiner og skadelige stoffer. Selleri kan forhindre ophobning af mad og væsker i kroppen, der gør maven fuld.

3. Bananer

Denne kaliumrige frugt kan hjælpe med at bekæmpe bivirkningerne af overdreven indtagelse af salt mad. Fordi kalium neutraliserer natriumniveauet i kroppen og forhindrer væskeophobning. Bananer indeholder også opløselige fibre, som kan sætte gang i fordøjelseskanalen, så maden i maven nedbrydes hurtigere.

Læs også: 5 fødevarer, der forårsager oppustet mave

4. Vandmelon

Ud over kalium er vandmelon et vanddrivende middel, der får nyrerne til at udskille urin. Dette kan hjælpe med at tømme en oppustet mave på grund af overskydende gas eller væske.

5. Papaya

Papaya indeholder enzymet papain, som hjælper med at nedbryde proteiner i fordøjelseskanalen. Derudover er papaya også rig på fibre og anti-inflammatoriske stoffer for at fremskynde processen med at lindre en oppustet mave.

6. Gurkemeje og ingefær

Gurkemeje kan berolige fordøjelsessystemet. Tricket er at uddrive den gas, der har ophobet sig i kroppen. Ligeledes med ingefær, fordi den indeholder en protease kaldet zingibain, som er effektiv mod overskydende gas i maven.

7. Hvidløg

Dette køkkenkrydderi er i stand til at stimulere fordøjelsessystemet og hjælpe processen med at fjerne overskydende væske i kroppen.

8. Yoghurt

Yoghurt er rig på probiotika, aka gode bakterier, som hjælper med at lindre luft i maven.

Læs også: Her er 5 måder at overvinde en oppustet mave

Det er de fødevarer, du kan spise, når du har oppustethed. Hvis du har klager over flatulens, så tøv ikke med at tale med en specialist. Årsagen er, flatulens ledsaget af andre fysiske symptomer kan indikere en mere alvorlig sygdom. Uden at skulle stå i kø, kan du nu straks bestille tid hos en læge på det valgte hospital her . Du kan også stille spørgsmål til lægen med Hent Ansøgning .