Er det rigtigt, at tilbøjelighed kan skade fordøjelsessystemet?

, Jakarta - Alle har absolut brug for søvn for at bevare deres helbred. Når du sover, reparerer din krop sig selv og giver din hjerne hvile. En person, der mangler hvile, kan føre til alvorlige lidelser, såsom diabetes og fedme.

Udover mangel på søvn viser det sig, at sovestilling også kan give forstyrrelser. En af de lidelser, der kan opstå, er en sygdom i fordøjelsessystemet. Dette er forårsaget af den tilbøjelige sovestilling. Så er det rigtigt, at det er skadeligt for fordøjelsessystemets sundhed at sove på maven?

Læs også: Farlige sovestillinger for gravide kvinder

Forholdet mellem fordøjelsesforstyrrelser og sovende mave

En træt krop kræver, at du straks hviler dig. Nogle gange er du ikke længere opmærksom på din sovestilling og ender med at sove på maven. Nogle mennesker foretrækker at sove på maven frem for på ryggen.

Tilsyneladende kan det give mange forstyrrelser at sove på maven. Du kan have svært ved at trække vejret på grund af det nedadgående tryk på brystet. Derudover er andre dårlige virkninger af at sove på maven for ofte forstyrrelser i fordøjelsessystemet.

Forstyrrelser i fordøjelsessystemet kan opstå, når du sover på maven, især når du har en ret fed krop. Dette sker, fordi denne stilling lægger pres på fordøjelsesorganerne og mellemgulvet. I sidste ende vil din mave føles utilpas.

Fordøjelsesforstyrrelser, der er almindelige på grund af at sove for ofte i liggende stilling, er sygdomme i tarmene. I første omgang vil du opleve en stigning i iskias i bækkenet. Til sidst vil problemet med tiden udvikle sig til forstoppelse og problemer med fordøjelsen, herunder tarmene.

Hvis du har spørgsmål om en god sovestilling, skal du diskutere det med din læge gennem ansøgningen . På den måde får du information om en god, behagelig og sund sovestilling for kroppen som helhed.

Læs også: Sårramte har brug for 4 ordentlige sovestillinger

Virkningen af ​​at sove på din mave bortset fra fordøjelsesbesvær

En person, der ofte sover med ryggen ovenpå, kan opleve andre lidelser, ikke kun fordøjelsesforstyrrelser. Du kan opleve åndenød, indtil den stopper midlertidigt. Dette skyldes, at tungen kan blive skubbet indad og dermed lukke luftvejene.

Tilsyneladende kan abnormiteter i tungens stilling også forårsage andre søvnforstyrrelser, såsom snorken. Hos en person med overskydende kropsvægt kan en unormal stilling af tungen forårsage forstyrrelser søvnapnø . Denne lidelse kan få dit åndedræt til at stoppe et øjeblik, mens du sover.

Ud over søvnforstyrrelser kan du også føle din krop utilpas efter at have rejst dig fra den stilling. Tilsyneladende kan en person, der sover på maven, opleve spinal strækning. Dette kan få dig til at føle smerter i din ryg, led og nakke.

Læs også: Sovestilling påvirker ægtepars forhold

God sovestilling for fordøjelsessystemet

Når du kender de mange dårlige virkninger, der kan opstå, når du sover på maven, så skal denne vane ændres. Alligevel er der flere stillinger, som du kan anvende, mens du sover, så kroppen forbliver sund og fordøjelsen ikke forstyrres.

Du kan tage en højere pude for at støtte dit hoved, mens du sover. En god pudehøjde til hovedet er omkring 15-20 centimeter. Denne stilling vil bruge tyngdekraften til at reducere smerte.

Derudover kan følelsen af ​​ubehag i maven også overvindes. Dette skyldes, at denne position kan forhindre mavesyre i at strømme ind i spiserøret, hvilket kan forårsage forstyrrelser i fordøjelsessystemet.

Reference:
Livestrong. Tilgået 2019. Sovestillinger for bedre fordøjelse
Sleepadvisor.Få adgang i 2019.Hvordan fordøjelsen påvirker din søvnkvalitet