Sådan bruger du virgin kokosolie til at behandle forstoppede katte

"Til brug på forstoppede katte skal du vælge jomfru (fødevarekvalitet, ikke-hydrogeneret) kokosolie, der ikke er blevet fraktioneret. Selvom kokosolie generelt er sikkert for katte at bruge, skal du sørge for at konsultere din dyrlæge, før du giver jomfru kokosolie (VCO) til behandling af forstoppelse hos katte"

, Jakarta – Kokosolie el jomfru kokosolie har længe været brugt til madlavning. Derudover er kokosolie også almindeligt brugt som urtemedicin, på grund af de mange sundhedsmæssige fordele ved kokosolie for mennesker. Men faktum er, at nogle mennesker også er begyndt at give kokosolie som en naturlig behandling til kæledyr. For eksempel for at overvinde forstoppelse hos katte.

Kokosolie er en vegetabilsk olie, der udvindes af kødet af modne kokosnødder. Til brug hos forstoppede katte, med en note, vælg jomfru kokosolie (fødevarekvalitet, ikke-hydrogeneret), som ikke er blevet fraktioneret. Så hvordan man bruger jomfru kokosolie at behandle en forstoppet kat?

Læs også: Pas på 4 sygdomme, der er sårbare over for angribende killinger

Sådan bruges jomfru kokosolie til forstoppede katte

Kokosolie optages let i kattens fordøjelseskanal. Derfor er forstoppelsesbehandling med kokosolie en sikker måde at lindre forstoppelse hos katte. Dette skyldes, at fugt og fedtsyrer hjælper med at bevæge afføringen, der sidder fast i tarmkanalen.

Det er også nemt at bruge det. Nogle dyrlæger kan tillade 2,5 ml - 3 ml kokosolie to gange dagligt for at behandle forstoppelse hos katte.

Prøv at introducere kokosolie til din kat langsomt og sparsomt. For første gang kan du give så meget som 1/8 tsk først. På denne måde kan du se, om din kat har allergi eller kan lide kokosolie. I nogle tilfælde kan katten måske ikke tåle det jomfru kokosolie godt. Faktisk kan det give diarré, hvis du giver det for meget. Så prøv at se, om katten slikker kokosolien af ​​skeen. Hvis ikke, kan du blande det med vådfoder.

Læs også: Hvad får katte til at kaste op?

Husk også, at kokosolie er meget fed og har kalorier, selvom det kun er en spiseskefuld. På grund af dens fede natur anbefales det stærkt at bruge kokosolie i små mængder og gradvist. Hvis du bruger kokosolie regelmæssigt på din kat, så vær opmærksom på følgende potentielle bivirkninger:

  • Overforbrug kan forårsage diarré, kvalme, opkastning eller andre fordøjelsesproblemer.
  • I kliniske forsøg med essentielle fedtsyrer udviklede katte fodret med hydrogeneret kokosolie fedtlever. Hvis din kat har leverproblemer, er det bedst at undgå at bruge kokosolie.
  • Tving ikke din kat til at spise kokosolie. Hvis du tvinger olien ind i din kats mund, kan det få katten til at suge den op. Dette kan være en udløser for lungebetændelse hos katte.
  • Tjek altid med din dyrlæge, før du tilføjer kokosolie til din kats kost.

Hvordan kender man en forstoppet kat?

Vær opmærksom på afføringsvaner (BAB) hos katte. Generelt bør katte gøre afføring hver dag. Hvis du har trænet katten til at gøre afføring i den medfølgende boks, kan overvågning være lettere.

Kattebakke er generelt brunt, formet og klistret nok til at holde sig til kattens kattebakke. Hvis din kat ikke har afføring hver dag, kan hun være forstoppet. Hvis afføringen er meget hård og slet ikke klistret, kan dette være et tidligt tegn på, at din kat er forstoppet.

Læs også:Ormekatte, her er hvordan man genkender tegnene!

Den første årsag til forstoppelse hos katte er dehydrering. Derfor anbefales det at fodre katten med vådfoder. Katte kan ikke dække deres vandbehov, selvom der er forberedt en vandskål. Katte, der kun fodres med tørfoder, lider normalt af konstant kronisk dehydrering, hvilket fører til forstoppelse. Derudover kan manglende motion og fysisk aktivitet også forårsage, at en kat får forstoppelse.

Hvis naturlige metoder ikke gør kattens tilstand bedre, bør du straks kontakte dyrlægen via appen . Kom nu, download applikationen lige nu!

Reference:
Elsker at vide. Fået adgang i 2021. 7 fantastiske måder at bruge kokosolie til katte på
To skøre kattedamer. Tilgået i 2021. Remedies for Cat Constipation
Kæledyrene af gran. Fået adgang i 2021. Er kokosolie sikkert for katte?