Kardiomegali, forstørret hjertetilstand

, Jakarta - Har du nogensinde hørt udtrykket forstørret hjertesygdom? Denne tilstand viser sig at være sand og udløses normalt af hypertension eller andre hjertefunktionsforstyrrelser.

En forstørret hjertesygdom kendt som kardiomegali kan opstå, fordi hjertemusklen arbejder for hårdt, så tilstanden bliver tykkere. Som følge heraf kan blod ikke pumpes og kan føre til en mere dødelig sygdom, nemlig hjertesvigt.

Patienter diagnosticeret med denne sygdom vil normalt opleve få symptomer eller endda ingen symptomer, der overhovedet vises. Forskellen i tilstande opstår, fordi der er forskellige faktorer, der forårsager, at denne sygdom opstår. For eksempel vil disse symptomer være mere synlige for dem, der oprindeligt har en historie med hypertension.

Derudover omfatter almindelige symptomer på denne sygdom hjertebanken, åndenød, hurtigt træthed, vægtøgning, øget abdominal omkreds og hævelse i benområdet. Sværhedsgraden af ​​kardiomegalien erkendes normalt, når patienten oplever forværret åndenød.

Læs også: Stop med at ryge, koronar hjertesygdom lurer

Årsager til kardiomegali

Som tidligere nævnt kan en forstørret hjertesygdom eller kardiomegali opstå på grund af, at hjertemusklen bliver overanstrengt. Nå, her er nogle tilstande, der forårsager kardiomegali, som du skal være opmærksom på:

  • Forhøjet blodtryk eller hypertension, som får venstre ventrikel til at forstørre og hjertemusklen bliver svag.
  • Abnormiteter i hjerteklapperne.
  • Koronar hjertesygdom.
  • Skjoldbruskkirtelhormonforstyrrelser.
  • Anæmi.
  • Overskydende jern.
  • Nyresygdom.
  • Genetiske tilstande, såsom abnormiteter i atriehjertet.

Ud over årsagerne ovenfor er der mange andre ting, der kan forårsage kardiomegali. For eksempel afhængig af alkohol, havde et hjerteanfald eller en familiehistorie med denne sygdom.

Sådan helbredes kardiomegali

Hvis disse symptomer opdages, skal du straks gå til lægen til behandling. Hvis behandlingen er gennemført fra starten, vil chancerne for helbredelse være større. Behandlingen vil også fokusere på årsagen til det forstørrede hjerte.

Hvis årsagen er forhøjet blodtryk, er den behandling, der vil blive gjort, at undertrykke det høje blodtryk. Men hvis det er meget alvorligt, er behandlingen medicin og operation, afhængigt af sværhedsgraden af ​​patientens oplevelse.

Kirurgiske procedurer, der kan udføres, omfatter:

  • For patienter, der lider af koronar hjertesygdom, er det rigtige skridt operation bypass hjerte.
  • For at overvåge og kontrollere hjerterytmen vil lægen installere en enhed implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD).
  • Hvis patienten lider af abnormiteter i hjerteklapperne, vil operationen fokusere på at reparere hjerteklapperne.
  • Endelig, hvis de forskellige procedurer ovenfor ikke hjælper, er sidste udvej at udføre en hjertetransplantation eller -transplantation.

Sådan forebygges kardiomegali

Uanset hvilken medicinsk behandling der tages for at behandle kardiomegali, vil det være nytteløst, hvis du ikke tager dig af din krops sundhed. Hvordan man forebygger kardiomegali er relativt det samme som forebyggelse af andre sygdomme. Måder omfatter at undgå fed mad og opretholde fiber- og umættet fedtindtag.

Træn også regelmæssigt i mindst 30 minutter om dagen. En afslappet gå- eller cykeltur vil være tilstrækkelig. Kontakt også en ernæringsekspert for nemt at styre madforbruget hver dag.

Læs også: 3 træningstips til personer med hypertension

Nå, for andre oplysninger om kardiomegali eller andre hjertesygdomme, kan du konsultere en læge om ansøgningen igennem Snak eller Stemme / Videoer opkald . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!