Sådan behandler man mennesker med Pectus Excavatum

Jakarta – Pectus excavatum er en tilstand, hvor en persons brystben kommer ind og ser ud som om det synker ned i brystet. I alvorlige tilfælde kan deformiteten se ud som om brystet er forsvundet, hvilket kun efterlader en dyb bule-lignende fordybning. Et sunket brystben ses ofte kort efter fødslen, men dets sværhedsgrad bliver først tydelig i ungdomsårene.

Denne lidelse, også kendt som tragtbrystsygdom, er mere almindelig hos drenge end hos piger. I akutte tilstande kan denne lidelse forstyrre hjertets og lungernes ydeevne og funktion. Alligevel kan mild pectus excavatum reducere et barns selvtillidsniveau. Normalt behandles pectus excavatum med kirurgi.

Desværre er den nøjagtige årsag til denne lidelse stadig ukendt indtil nu. nogle af de faktorer, der kan være udløseren, er en medfødt tilstand eller genetik. Imidlertid er denne lidelse mere tilbøjelig til at forekomme hos børn, der har andre lidelser såsom Marfans syndrom, Turners syndrom eller osteogenesis imperfecta.

Læs også: Hvorfor er mennesker med Marfan-syndrom sårbare over for Pectus Excavatum?

For dem med denne lidelse er det eneste synlige tegn og symptom en hul eller fordybning af brystet. Hos nogle børn forværres dybden af ​​indrykning i den tidlige teenageår og fortsætter med at forværres ind i voksenalderen.

I meget alvorlige tilfælde kan brystbenet lægge pres på lungerne og hjertet, hvilket forårsager andre symptomer, såsom en hurtigere hjerterytme, tilbagevendende luftvejsinfektioner, hvæsende vejrtrækning, brystsmerter, mislyde i hjertet og træthed.

Hvordan behandles Pectus Excavatum?

Måden at behandle pectus excavatum er ved kirurgi. Hovedmålet er at korrigere brystdeformiteter og samtidig forbedre vejrtrækning og hjertefunktion, genplacere knoglerne for at reducere stress på hjertet og lungerne.

Læs også: Brystsmerter og andre symptomer på Pectus Excavatum

Generelt er der 2 (to) kirurgiske teknikker udført for at behandle denne lidelse, nemlig:

  • Nuss procedure. Denne procedure udføres ved at indsætte et lille kamera i brystet til kirurgisk vejledning. Derefter vil der blive lavet to snit på hver side af brystet, og en stålstang vil blive indsat under brystbenet. Denne buede stålstang bruges til at omforme brystbenet, som normalt efterlades i op til 3 (tre) år, før den fjernes igen.

  • Ravitch procedure. Denne procedure er også kendt som traditionel eller åben pectus excavatum behandling. Denne procedure involverer et snit foran på brystet ved at fjerne den overgroede del af ribbenene, hvilket får brystbenet til at blive skubbet tilbage. Brystbenet holdes på plads med plader og små skruer eller små metalstænger og efterlades i op til 6 til 12 måneder, før det fjernes.

Læs også: Need to Know, Hjemmebehandling for mennesker med Marfan Syndrom

De fleste patienter, der gennemgår kirurgisk behandling af pectus excavatum, føler en positiv ændring i deres fysik, uanset hvilken procedure der udføres. De bedste resultater ses dog, når operationen udføres omkring den alder, hvor vækstspurten indtræffer i puberteten, selvom det i voksenalderen ikke er et alvorligt problem.

Så forstå godt alle symptomer og ændringer i din krop, fordi de kunne indikere, at din krop oplever eller lider af en sygdom. Hvis du ikke er sikker på, hvad du oplever, kan du direkte spørge lægen i ansøgningen den der kan Hent direkte på din Android- eller iOS-telefon. Når som helst du har et helbredsproblem, skal du blot klikke på appen .