Ikke en sygdom, hvorfor hår kan være lus?

, Jakarta – Har du nogensinde følt kløende og lidt øm i hovedet? Kløe i dele af kroppen giver ofte en person ubevidst lyst til at klø den. Men efter at have ridset delen, gik kløen i hovedet ikke væk. Hvad skete der?

Kløe, der angriber hovedet, kan være et tegn på, at hovedbunden er inficeret med lus. Hovedlus er små insekter, der lever af at binde sig til menneskehår og derefter suge blod gennem hovedbunden. Desværre opdages denne tilstand ofte for sent, fordi symptomerne på en flåtinfektion, der opstår, er ret almindelige.

Ud over de almindelige symptomer har hovedlus også en tendens til at være så små, at de er svære at se med øjet. Hovedluseæg, der sætter sig fast i hovedbunden, tager omkring 8-9 dage om at klækkes. Derefter vil lusene vokse og nå deres voksne størrelse på 9-12 dage. Efter at være blevet voksen, vil skovflåten leve i mindst fire uger, før den endelig dør.

En af grundene til, at en person kan opleve "lus", er at blive smittet fra andre mennesker. Faktisk er hovedlus insekter, der kan overføres fra én person til en anden. Men husk, hovedlus er kun hos mennesker, og kan kun overføres mellem mennesker. Det betyder, at det er umuligt for en person at fange lopper fra kæledyr eller fra andre genstande end mennesker.

Hvordan overføres hovedlus?

Overførsel af hovedlus kan ske på to måder, nemlig smitte ved direkte kontakt og smitte ved indirekte kontakt. Det vil sige, at overførsel af hovedlus kan opstå på grund af direkte kontakt med personer, der allerede har lus før. Denne transmissionsmåde opstår, når en persons hår kommer i kontakt med håret på en person, der har lus.

Efter direkte kontakt er der mulighed for, at de eksisterende lus vil kravle og migrere til hår, der ikke tidligere var angrebet af lus. Hvis dette er tilfældet, betyder det, at flåtoverførsel sker ved direkte kontakt.

Derudover kan hovedlus også overføres, selvom det ikke sker ved direkte kontakt med "ejeren". Overførsel uden direkte kontakt sker gennem mellemmænd eller genstande, der er blevet forurenet med flåter. Når du for eksempel låner en kam af en, der har hovedlus, vil risikoen for at få den være højere.

Fordi det kan være, at kammen eller personlige ting er blevet forurenet med lus eller nit. Hvis det bruges sammen, vil det være lettere for lus at sprede sig og inficere hovedbunden.

Inficeret med hovedlus, er det farligt?

Selvom det ikke er klassificeret som en sygdom, skal der stadig holdes øje med hovedlus. Årsagen er, at det at blive smittet med hovedlus kan udløse forskellige lidelser, herunder helbredsproblemer. Hvilke problemer kan hovedlus forårsage?

1. Kløende Udslæt

En af virkningerne af hovedlusinfektion er udseendet af et kløende udslæt på bagsiden af ​​nakken og ørerne. Det udslæt, der opstår, er hudens reaktion på snavs fra hovedlus.

2. Irritationsrisiko

Et af symptomerne på en luseinfektion er en meget kløende hovedbund. Når du har at gøre med kløe, kan du få lyst til at klø, selvom denne vane kan udløse irritation, du ved. At ridse den kløende hovedbund kan forårsage irritation og sår, endda infektion i hovedet.

3. Mangel på søvn

Tilstedeværelsen af ​​hovedlus kan også udløse søvnforstyrrelser om natten, også kendt som søvnløshed. Årsagen er, at hovedlus har en tendens til at være mere aktive om natten og under mørke forhold. Dette kan tilskynde patienter til at fortsætte med at klø, hvilket igen forstyrrer kvaliteten af ​​søvnen om natten.

Derudover kan lus, der ikke behandles med det samme, også formere sig og formere sig. Hvis du er i tvivl og har brug for lægeråd i forhold til hovedlus, så brug applikationen lige. Indgiv klager over hovedlus eller andre helbredsproblemer via Video/taleopkald og chats. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Årsager til hovedlus og hvordan man overvinder det
  • Børn kan lide at klø hovedet, overvind hovedlus på denne måde
  • 6 nemme måder at slippe af med skæl