Er det rigtigt, at børns intelligens er arvet fra moderen?

, Jakarta - Vidste du, at de genetiske faktorer, som moderen har arvet, spiller en vigtig rolle i at bestemme barnets intelligens? Nå, ifølge ekspertforskning fra University of Washington har kvinder en tendens til at overføre intelligensgener til børn, der er dannet ud fra X-kromosomet.

Kvinder har to X-kromosomer, mens mænd kun har ét X-kromosom. Det betyder, at kvinder har dobbelt så stor risiko for at videregive intelligens til deres børn end mænd. Kom nu, se hele anmeldelsen her!

Læs også: For at blive smart skal du anvende disse 4 vaner til børn

Fra rotteforskning til mennesker

Ved at undersøge problemet ovenfor brugte forskerne mus som et eksperimentelt værktøj. De tror, ​​at intelligens er én tilstandsgen som kun moderens gener har. Nå, den genetisk modificerede undersøgelse beviser det.

Forskerne identificerede celler, der kun indeholdt moder- eller fadergener i seks forskellige dele af musenes hjerner. Dette område styrer forskellige kognitive funktioner, fra spisevaner til hukommelse.

Celler med faderlige gener akkumuleres i dele af det limbiske system, som er involveret i funktioner som sex, mad og aggression. Men forskerne fandt ingen faderlige celler i hjernebarken, hvor den mest avancerede kognitive funktion finder sted. Eksempler inkluderer ræsonnement, tænkning, sprog og planlægning.

Bekymrede for, at mennesker måske ikke er som mus, tager forskere i Glasgow, Skotland, en mere menneskelig tilgang til at udforske intelligens.

Siden 1994 og gennemført årligt har forskerne interviewet 12.686 personer i alderen 14 til 22 år. Som et resultat fandt forskerholdet ud af, at den bedste forudsigelse af intelligens var IQ af moderens gener.

Der er også anden interessant forskning fra University of Washington, USA. Der fandt forskere ud af, at et godt følelsesmæssigt bånd mellem mor og barn er meget vigtigt for væksten af ​​flere dele af hjernen, for eksempel hippocampus-området.

Hippocampus er et område forbundet med hukommelse, indlæring og stressreaktion.

Nå, efter at forskere har gennemført en analyse af forholdet mellem mor og barn i syv år, fandt de interessante resultater. Tilsyneladende, hvis et barn får følelsesmæssig og intellektuel støtte godt, så er hippocampus-området 10 procent større end hos børn, der mangler støtte fra deres mor.

Læs også: Myte eller fakta, børn, der spørger meget, er smarte

Ikke absolut på genetiske faktorer

Selvom et barns intelligens er tæt forbundet med genetiske faktorer, betyder det ikke, at hvorvidt et barn er smart eller ej, er absolut påvirket af disse faktorer. Der er undersøgelser, der siger, at kun 40-60 procent af intelligensen menes at komme fra nedarvede gener.

Ifølge en psykiater fra Utrecht University Medical, Holland, vil meget intelligente forældre generelt også producere intelligente børn. Dette er dog ikke absolut, det kan være, at begge forældre har lav intelligens, men det viser sig at producere børn, der har høj IQ, eller omvendt. Hvorfor?

Bortset fra genetik afhænger resten af ​​børns intelligens af miljøet. Så miljøet har indflydelse på intelligensen, selvom denne indflydelse bliver mindre, efterhånden som barnet bliver ældre.

Eksperter fra Melbourne University's Graduate School of Education er af samme opfattelse. Han sagde, børn deler ikke kun deres gener, de deler også deres familie og miljø. Med andre ord, hvem børn hænger ud med, hvilken mad de spiser, kvaliteten af ​​uddannelse og andre ting, påvirker også børns intelligens.

Læs også: Er det rigtigt, at det ældste barn er klogere?

Tips til børn til at blive smarte

Der er faktisk ingen sikker måde for børn at vokse op til at blive smarte. Bare rolig, følgende er ting, som forældre rådes til at gøre, så deres børn vokser op smart, nemlig:

  • Undervis i sociale færdigheder. Undersøgelser udført ved Pennsylvania State og Duke University viser, at der er en positiv sammenhæng mellem børns sociale færdigheder i børnehaven og deres succes i den tidlige voksenalder. Det gør du ved at lære børn at løse problemer med venner, lytte uden at afbryde og hjælpe andre i huset.
  • Overbeskytt ikke. I forældrealderen har mange forældre svært ved at lade deres børn klare tingene på egen hånd. Forældre er selv begejstrede og griber direkte ind for at hjælpe børn. Denne handling er dog ikke passende. Forsker fra Harvard University, Julie Lythcott-Haims, hævder, at det er en god ting at lade børn begå fejl og finde deres egen måde at rette dem på, for at få dem til at blive klogere.
  • Tilskynd børn til at lære tidligt. At læse for børn og lære dem matematik fra en tidlig alder påvirker deres akademiske evner senere. Det er dog også vigtigt ikke at gå for langt, hvis barnet har lektier fra skolen. Hvis forældre hjælper for meget, kan det hæmme deres intelligens.
  • Vær ikke for længe foran gadgetten. For meget seertid er blevet forbundet med fedme, uregelmæssige søvnmønstre og adfærdsproblemer. Derudover afslørede en undersøgelse fra 2017 af Greg L. West ved University of Montreal, at spil kan beskadige hjernen og få den til at miste celler. Ifølge American Academy of Pediatrics bør den bedste tid for børn at spille gadgets være begrænset til to timer om dagen.
  • Ros ikke for ofte. Nogle forældre oplever, at deres barn er klogere, end du måske tror. Lad dog være med at rose ham overdrevent. Forskning ved Stanford University viser, at overdreven ros af børn faktisk kan forhindre dem i at prøve deres bedste senere.

Nå, for dem af jer, der ønsker at købe medicin eller vitaminer for at håndtere helbredsproblemer eller forbedre immunsystemet, kan du virkelig bruge applikationen så ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset. Meget praktisk, ikke?

Reference:
Uafhængig. Fået adgang i 2021. Børn arver deres intelligens fra deres mor, ikke deres far, siger videnskabsmænd.
Reader's Digest. Tilgået i 2021. Gode nyheder! Videnskaben har bekræftet, at børn får deres intelligens fra mor.
Inc. Tilgået 2021. Videnskaben siger, at disse 10 ting vil hjælpe dig med at opdrage ekstremt smarte og succesfulde børn.