6 ting, der gør kroppen sårbar over for forkølelse

, Jakarta – Forkølelse er faktisk en almindelig tilstand. Denne sygdom får patienter til at opleve symptomer, såsom løbende slim løbende fra næsen, hyppige nysen, hoste og vejrtrækning er ikke jævn, også kendt som tilstoppet næse. Denne tilstand kan også få en person til at føle sig utilpas og opleve en hæs stemme.

Denne sygdom er forårsaget af en viral infektion i luftvejene, generelt mild. Infektioner kan forekomme i næse, bihulekanal, hals og øvre luftveje. Alle kan blive forkølede, men der er nogle ting, der kan gøre kroppen mere modtagelig for denne sygdom. Hvad som helst?

Læs også: Ofte forvirret, dette er forskellen mellem forkølelse og influenza

Ting, der kan forårsage forkølelse

Forkølelse kan ske for alle, fra børn til voksne. Efter at have inficeret kroppen, kan den virus, der forårsager forkølelse, tage op til 3 dage, før den begynder at angribe og viser symptomer. Selvom det kan opleves af enhver, viser det sig, at der er forskellige ting, der kan få kroppen til at blive mere modtagelig for forkølelse, herunder:

1.Immunproblemer

Som tidligere nævnt er en forkølelse en sygdom, der opstår på grund af en virusinfektion i næse, hals eller bihuler. Nå, infektion er faktisk mere tilbøjelig til at angribe mennesker, der har immunproblemer, også kendt som immun.

2. Allergier

Folk, der har en historie med allergi, er også mere tilbøjelige til at blive forkølet. En person kan opleve en forkølelse på grund af eksponering for stoffer, der udløser allergier (allergener), såsom støv eller skæl fra dyr.

3. Air Condition

Forkølelsessymptomer kan også opstå på grund af luftforhold, nemlig udsættelse for kold eller tør luft. Fordi kold og tør luft kan forstyrre væskebalancen i næsepassagerne. Dette får så nervesystemet i næsen til at udskille en væske kendt som snot.

Læs også: Kend symptomerne og hvordan man overvinder en forkølelse derhjemme

4. Krydret mad

Forkølelse kan også udløses på grund af overdreven indtagelse af krydret mad. Denne tilstand kan opstå på grund af indtagelse af fødevarer, der indeholder løg, chili eller sort peber.

5. Indtagelse af visse lægemidler

Forkølelse kan også optræde som en bivirkning af visse lægemidler. Hvis symptomerne fortsætter, så prøv at finde ud af, hvilken type medicin der forårsager forkølelsen, og stop derefter med at tage den, hvis det er muligt.

6.Hormonforstyrrelse

Hormonelle problemer kan også udløse en forkølelse. Denne tilstand siges at være mere tilbøjelig til at angribe, når en person oplever en hormonel ubalance, for eksempel under graviditet.

Forkølelse er karakteriseret ved hovedsymptomet på udledning eller slim fra næsen. Ud over disse hovedsymptomer kan forkølelse også give andre symptomer, såsom hovedpine, feber, nedsat evne til at lugte og smage, kløende hals, ondt i halsen, rindende øjne og tryk på ansigt og ører. Mennesker, der er smittet med forkølelsesvirus, vil normalt også opleve symptomer i form af øresmerter, træthed, appetitløshed og muskelsmerter.

Læs også: Løbende næse er svært at helbrede i regntiden, virkelig?

Generelt vil en forkølelse gå over af sig selv efter et par dage. Du bør dog straks tage på hospitalet, hvis symptomerne på forkølelse ikke forsvinder og bliver mere alvorlige. Eller hvis du er i tvivl, kan du spørge lægen om denne sygdom i ansøgningen . Formidle oplevede helbredsproblemer igennem Video/taleopkald og chat , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Næseflåd: Årsager, behandlinger og forebyggelse.
Meget godt. Tilgået 2020. 8 grunde til, at du har en løbende næse.