Fakta du skal vide om røde hunde

Jakarta - Røde hunde eller tyske mæslinger er en virusinfektion karakteriseret ved et rødt udslæt på huden. Denne sygdom rammer generelt børn og unge, men er også tilbøjelig til at forekomme hos gravide kvinder.

Hovedtransmissionen sker gennem spytsprøjt (dråbe) i luften udåndet af en person med røde hunde gennem hoste og nysen. Røde hunde kan overføres ved at dele spiseredskaber og røre ved øjne, næse og mund efter håndtering af genstande, der er forurenet med røde hundevirus.

Røde hunde og graviditet

Røde hunde, der opstår under graviditeten, især før fem måneders svangerskab, har potentiale til at forårsage medfødt røde hunde-syndrom og endda død af barnet i livmoderen.

Læs også: Årsager til, at gravide kvinder skal være på vagt over for røde hunde

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anslår, at omkring 100.000 babyer i verden fødes med medfødt røde hunde syndrom. Medfødt røde hunde-syndrom kan forårsage fødselsdefekter hos babyer, såsom døvhed, grå stær, medfødt hjertesygdom, hjerneskade, lungeskade, type 1-diabetes, hyperthyroidisme, hypothyroidisme og hævelse i hjernen.

Symptomer på røde hunde

Børn med røde hunde oplever mildere symptomer end voksne. Nogle patienter oplever ikke symptomer, selvom de kan overføre røde hundevirus til andre.

Røde hundevirus tager 14-21 dage fra udsættelse for symptomer. Derudover tager røde hundevirus 5 dage-1 uge om at sprede sig i hele kroppen og inficere andre mennesker. Følgende er almindelige symptomer på røde hunde, du skal være opmærksom på:

  • Feber;

  • Hovedpine;

  • Tilstoppet næse eller løbende næse;

  • Ingen appetit;

  • Rødt øje;

  • Hævede lymfeknuder i ører og nakke;

  • Udslæt i form af røde pletter i ansigtet, der kan spredes til hænder, krop og fødder; og

  • Smerter i leddene, forekommer ofte hos unge piger, der har røde hunde.

Diagnose og behandling af røde hunde

Diagnosen røde hunde stilles ved at tage en prøve af spyt eller spyt til undersøgelse i laboratoriet. Denne test udføres for at påvise tilstedeværelsen af ​​røde hunde-antistoffer. Tilstedeværelsen af ​​IgM-antistoffer indikerer, at en person lider af røde hunde. I mellemtiden indikerer IgG-antistoffer, at en person har haft røde hunde eller har modtaget MR-vaccinen ( mæslinger - røde hunde ).

Læs også: Hvordan man behandler røde hunde hos gravide kvinder

Hos højrisikogravide kvinder indgår undersøgelse af røde hunde i en række prænatale tests gennem blodprøver. Hvis en gravid kvinde bliver diagnosticeret med røde hunde, vil der blive foretaget yderligere undersøgelser, nemlig ultralyd og fostervandsprøve (udtagning af en prøve af fostervand).

Når diagnosen er etableret, kan røde hunde behandles hjemme med enkle trin. Disse bestræbelser er kun gjort for at lindre symptomer, ikke for at fremskynde helingen af ​​røde hunde.

Disse omfatter hvile så meget som muligt, drikke masser af vand for at forhindre dehydrering og tage smertestillende og feberdæmpende medicin (såsom paracetamol og ibuprofen).

Forebyggelse af røde hunde

Den bedste måde at forebygge røde hunde på er MR-vaccination, især for kvinder, der planlægger at blive gravide. Vaccination anbefales også til børn i alderen 9 måneder-15 år og gives ved injektion i fedtvævet i overarmen.

Læs også: Alt om røde hunde, du behøver at vide

MR-vaccinen gives ved 9 måneders, 18 måneders og 6 års alderen. Blodprøver skal også tages af kvinder, der planlægger at blive gravide. Hvis immunitet mod røde hunde ikke er fundet, anbefaler lægerne MR-vaccination og vent mindst 4 uger med at blive gravid.

Det er de fakta, du skal vide om røde hunde. Hvis du har andre spørgsmål om røde hunde, så tøv ikke med at spørge din læge . Du kan spørge lægen når som helst og hvor som helst gennem funktioner Kontakt læge via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Reference:

Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået 2020. Røde hunde.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Fakta om mæslinger og røde hunde.