Ikke kun hovedpine, dette er virkningen af ​​mangel på søvn på helbredet

, Jakarta – Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Missouri State University, Mangel på søvn kan føre til smertefuld hovedpine. Også uregelmæssige søvnmønstre kan udløse nogle hovedpine, og ændringer i søvnmønstre kan udløse migræne hos nogle mennesker.

En anden kendsgerning er, at de, der sover kun seks timer om natten, oplever hovedpine hyppigere og i gennemsnit værre end dem, der sover længere. Mere information kan læses nedenfor!

Søvn er tid til at hvile kroppen

I 1894 forskede den russiske læge og videnskabsmand, Marie de Manacéine, i forholdet mellem søvn og livskvalitet. Det blev fundet, at hvalpe, der laver kontinuerlig aktivitet uden søvn, kan forårsage død.

Nedsat mental funktion, manglende bevidsthed og opmærksomhed på verden omkring os og ekstrem træthed er de udløsende faktorer. Søvn giver hjernen et boost og får den til at fungere bedre.

Læs også: Typer af hovedpine, der ofte opleves af kvinder

Søvn kan hjælpe os med at reparere og genoprette organsystemer, herunder muskler, immunsystemet og forskellige andre hormoner. Det kan spille en vigtig rolle i hukommelsen og hjælpe med at bevare det lærte og vil blive lært i daglige aktiviteter.

Tilstrækkelig søvn kan hjælpe immunsystemet til at fungere bedre. Mens vores kroppe hviler, bruger immunceller kendt som T-celler tid på at ræse rundt i kroppen.

Andre immunceller fungerer bedre med mere søvn. Forskere studerer, hvordan vores kroppe reagerer på vacciner; lægemidler, der retter sig mod immunsystemet, under en nattesøvn og sammenlignet med, når der slet ikke er søvn.

Den fandt ud af, at ordentlig søvn om natten fik vaccinen til at skabe et stærkere immunrespons mod virussen. Søvn påvirker også indlæring og hukommelse. Hver dag, på arbejde eller i skole, lærer vi nye ting.

Evnen til at huske og bruge den information senere i livet er dog afhængig af kvalitetssøvn. Har du brug for mere fyldestgørende information om søvnkvalitet og dens forhold til sundhed, spørg blot direkte på .

Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

I erkendelse af vigtigheden af ​​at få nok søvn, får det os til at indse, at mangel på søvn ikke kun udløser hovedpine, men også kan have en enorm indflydelse på det generelle helbred. Søvn er en aktiv periode, hvor mange vigtige processer, restitution og styrkelse finder sted.

Faktisk har kroppen brug for tilstrækkelig søvn for at restituere og forynge, vokse muskler, reparere væv og syntetisere hormoner. Hvordan får man nok søvn? Selvfølgelig går dette spørgsmål tilbage til dig selv, hvordan styrer du søvntiden og anvender en livsstil for at få nok søvn.

Læs også: 5 tegn på søvnmangel, du skal kende

Reducer stressniveauet gennem træning, du kan lave afspændingsteknikker i et forsøg på at sove. Hvis din hovedpine skyldes mangel på søvn, kan du lindre den ved at komprimere dit hoved med et koldt eller varmt håndklæde i 5 til 10 minutter. Dette kan hjælpe med at lindre smerter.

Reference:

Populær Videnskab. Tilgået i 2020. Hvorfor skal folk sove?
Excedrin. Tilgået i 2020. KAN MANGEL PÅ SØVN FORÅRSAGE HOVEDpine
Sleep Foundation.org. Tilgået 2020. Hvorfor har vi brug for søvn?