Myte eller fakta, Eukalyptusolie kan lindre hoste

, Jakarta – Eukalyptusolie har længe været kendt for at give mange sundhedsmæssige fordele, så det bruges ofte til behandling. Denne olie er dog bedst kendt for sine egenskaber til at lindre hoste.

Eukalyptusolie er lavet af eukalyptusblade, der tørres, knuses og destilleres for at producere den æteriske olie. Når olien er udvundet, skal den fortyndes, før den kan bruges medicinsk. Eukalyptusolie bruges ofte til at behandle visse sundhedsproblemer, især hoste.

Læs også: 6 fakta om æteriske olier, du skal vide

Fordele ved Eucalyptus til at lindre hoste

I årevis er eukalyptusolie blevet brugt til at lindre hoste. Faktisk indeholder nogle håndkøbsmedicinske hostemidler i dag eukalyptusolie som en af ​​de aktive ingredienser.

En undersøgelse offentliggjort i 2012 om børn viste, at brug af et liniment, der indeholder olien fra det australske træ, kan lindre hoste og tilstoppet næse om natten og derved hjælpe dem til at sove bedre om natten.

Eukalyptusolie kan ikke kun lindre hoste, men hjælper også med at fjerne slim eller slim fra brystet. Hvis du hoster, men slimet i brystet ikke kan komme ud, så prøv at bruge eukalyptusolie.

Tricket, du kan blande en kop varmt vand med 12 dråber eukalyptusolie i en beholder og derefter inhalere dampen tre gange om dagen. Denne metode kan fortynde slimet, hvilket gør det lettere for det at komme ud, når du hoster. Påføring af topisk medicin indeholdende eukalyptusolie på brystet giver også de samme fordele.

Læs også: 4 effektive måder at overvinde hoste med slim på

Eukalyptusolie behandler også andre luftvejsproblemer

Ikke alene kan det hjælpe med at lindre hoste, eukalyptusolie kan også hjælpe med andre luftvejsproblemer, såsom bronkitis, influenza, bihulebetændelse og astma. Dette er takket være dets indhold af cineol (cineole og eucalyptol), som er den forbindelse, der er ansvarlig for dens skarpe lugt og også har medicinske egenskaber.

Ifølge en anmeldelse fra 2010 har eukalyptus vist sig at have stærke antibakterielle, antivirale og svampedræbende egenskaber, hvilket kan være årsagen til, at olien bruges som en traditionel behandling af luftvejslidelser.

Følgende luftvejsproblemer kan overvindes med eukalyptusolie:

  • Bronkitis

I traditionel urtemedicin er eukalyptus te eller olie ofte blevet brugt, enten ved at drikke eller ved at påføre det på brystet. Begge metoder er blevet godkendt af den tyske kommission E, et panel af eksperter, der vurderer urtemedicin, til behandling af bronkitis. Det er en almindelig betændelse i slimhinden i rørene, der fører luft til og fra lungerne, som ofte udvikler sig fra influenza.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Hoste i 2013 afslørede, at mennesker med bronkitis kunne drage fordel af oral cineolbehandling.

I 10 dage fik 242 patienter enten 200 milligram cineol tre gange dagligt eller placebo. Efter fire dages behandling viste den cineol-behandlede gruppe mere signifikant forbedring af akutte bronkitissymptomer, især i antallet af hosteanfald.

  • Influenza

Selvom der stadig er behov for mere forskning for at bekræfte fordelene ved denne, men eukalyptusolie bruges ofte ved indånding for at hjælpe med at lindre forkølelsessymptomer.

Når det indåndes, menes dampen fra den æteriske olie, der kommer ind i åndedrætssystemet, at reducere muskelspasmer, der kan indsnævre luftvejene, hvilket gør det svært at trække vejret.

Læs også: 9 gode fødevarer at spise under influenza

  • Bihulebetændelse

Cineolen i eukalyptus kan også hjælpe med at fremskynde helingen af ​​akut bihulebetændelse, som ofte starter som en forkølelse og derefter udvikler sig til en bakteriel infektion.

et studie dobbeltblind i 2004 undersøgte 150 personer med akut bihulebetændelse, som ikke krævede antibiotikabehandling. Undersøgelsen viste, at de, der fik 200 milligram cineol oralt tre gange om dagen, kom sig hurtigere end dem, der fik placebo.

  • Astma

Tidlig forskning tyder på, at eukalyptolen i eukalyptusolie kan nedbryde slim hos mennesker med astma. Mens nogle mennesker med svær astma er i stand til at sænke dosis af deres steroidmedicin og erstatte den med eucalyptol. Det anbefales dog ikke at prøve denne behandling uden råd og overvågning af en læge.

Nå, det er fordelene ved eukalyptus til at lindre hoste og overvinde andre luftvejsproblemer. Det er dog en god idé, før du bruger nogen urtebehandling, du diskuterer det med din læge først. Du kan spørge lægen gennem ansøgningen . Kom nu, Hent lige nu.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 9 uventede fordele ved Eucalyptus Oil.
Meget godt helbred. Tilgået 2020. De sundhedsmæssige fordele ved Eucalyptus Oil.