For at blive sundere, lad os lære øjets anatomi at kende!

Jakarta – Den menneskelige krop er udstyret med forskellige organer, der er vigtige for at understøtte livet. En af dem er øjet, uden hvilket du ikke vil være i stand til at se, hvor smuk verden du træder på. Der er dog også mange mennesker, der ikke med sikkerhed ved, hvad de dele af øjet er, og deres funktioner, der gør, at du kan se. Lad os lære øjets anatomi nærmere at kende!

Hornhinde

Helt forrest i øjet er der et gennemsigtigt væv med en kuppellignende form. Dette væv kaldes hornhinden. Denne del af øjet fungerer som et vindue, der kontrollerer lysets indtræden i øjet. Dette er grunden til, at du kan se billeder eller læse ord tydeligt selv på betydelig afstand.

Der er mange nerver i hornhinden, så den skal du passe på. Det skyldes, at hele 75 procent af øjets fokuseringskraft kommer fra hornhinden. Hornhindeskader vil få dig til at opleve midlertidig eller endda permanent blindhed.

Iris og elever

Dernæst er der irispupillen, de to indbyrdes forbundne dele af øjet. Iris er en hinde med en ringlignende form, der omgiver en åbning. Nå, dette hul er kendt som pupillen. Denne del er en muskel, der kan forstørres eller reduceres og åbnes eller lukkes.

Irisens funktion er at regulere lyset, der kommer ind i øjet. Hvis lyset er for stærkt, indsnævres iris. På den anden side vil denne sektion rumme maksimalt, hvis du ser objekter, der er langt væk, eller forsøger at se i mørke.

( Læs også: 7 vigtigste vitaminer til øjne)

Nethinden

Indersiden af ​​øjet er beklædt med et væv kaldet nethinden. Dette netværk er meget følsomt over for lysstimuli og fungerer til at omdanne lys til impulser, der skal transmitteres til hjernen som et elektrisk kabel på fjernsyn. Takket være nethinden kan du tydeligt se billeder eller genstande. Dit syn bliver mere perfekt ved hjælp af makulaen, som er placeret i midten af ​​nethinden.

Choroid og bindehinde

Mellem nethinden og sclera er en rødbrun hinde kaldet årehinden. Denne del af øjet er rig på blodkar og har til formål at dræne blod og næringsstoffer til alle dele af øjet. Årehinden er meget følsom og knækker let under pres. I mellemtiden er bindehinden et lag af væv, der dækker forsiden af ​​øjet.

Sclera

Hvis du ser godt efter, er dine øjenorganer beskyttet af forskellige tynde lag, såsom sclera. Dette lag er en hvid membran, der er udstyret med fibrøst væv. Inde i sclera er et sæt muskler, der fungerer til at bevæge øjeæblet.

( Læs også: Pas på ændringer i øjnene, genkend tegnene! )

Øjen linse

Bag iris og pupille er der et gennemsigtigt fleksibelt væv kaldet linsen. Dens elastiske karakter får okularet til at ændre form for at maksimere fokus, når du observerer et objekt. Denne del af øjet bidrager til fokusstyrken med 25 procent. Øjenlinsen er den del af øjet, der er lettest forstyrret, hvilket gør, at du ikke kan se objekter i fokus, og du skal bruge briller.

Forsiden af ​​øjenkammeret

Mellem hornhinden og øjets linse er der et lommeformet øjenkammer med gummiagtige egenskaber, der ligner gele . Denne sæk indeholder væske, der tjener til at transportere næringsstoffer gennem hele vævene. Skader på øjets kamre kan føre til glaukom.

Det viser sig, at det er meget vigtigt at kende øjets anatomi, du ved, så du bedre kan vide, hvad øjets dele er og funktionen af ​​hver af dem. Hvis dine øjne føles tørre, skal du straks give øjendråber. Du kan købe det uden at forlade huset med appen . Men før du kan bruge det, skal du Hent Ansøgning plejede at være inde smartphone- dine.