Antigenpodning kan erstatte antistofhurtigtest

, Jakarta - Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har godkendt brugen af ​​en antigenpodning til at påvise COVID-19. Indonesien er et af de lande, der vil bruge denne testmetode. COVID-19 Handling Task Force (COVID-19 Task Force) udtalte også, at brugen af ​​antigensvaber kunne erstatte antistofhurtige test.

Hvad præcist gør antigenpodningstesten bedre end antistofhurtigtesten? Er denne test mere nøjagtig til at påvise tilstedeværelsen af ​​corona-virus i menneskekroppen? For at være klar, se diskussionen om forskellen mellem antigenpodning og antistoftest i den følgende artikel!

Læs også: WHO-godkendt, her er hvad du behøver at vide om COVID-19-antigentesten

Sammenligning af antigenpodninger og antistoftest

Indtil videre er der to typer test, som ofte bruges til at opdage corona-virussen, nemlig PCR og hurtige antistoftest. Men for nylig godkendte WHO brugen af ​​en antigen-podningstest. Denne test siges endda at kunne erstatte den hurtige antistoftest. Når det ses i forhold til nøjagtighed og ventetid på frigivelse af testen, viser det sig, at antigenet er antistoftesten overlegen.

Antigensvaber blev for nylig godkendt og anbefalet til påvisning af COVID-19. Essensen af ​​denne undersøgelse er at kontrollere for tilstedeværelsen af ​​visse virale antigener, i dette tilfælde corona-virussen. Testen udføres for at se, om corona-antigenet er til stede, fordi det kan være tegn på, at der er opstået en virusinfektion i kroppen.

Med hensyn til nøjagtighed viser det sig, at antigentesten stadig er antistofhurtigtesten overlegen. Alligevel er nøjagtigheden stadig lidt under PCR-testen. Så hvis den er sorteret, er nøjagtigheden af ​​corona-testen startende fra den højeste PCR, antigen-podningstest og derefter antistofhurtigtest.

Læs også: Feber, skal du vælge Antigen Rapid Test eller Antibody Rapid Test?

PCR siges at have det højeste niveau af nøjagtighed, omkring 80-90 procent, og antigenet er lidt under dette tal. I mellemtiden er antistof-hurtigtesten den type undersøgelse med det laveste niveau af nøjagtighed, som kun er omkring 18 procent. Men med hensyn til ventetid på testresultater har både antigen- og hurtige antistofpodningstests tendens til ikke at afvige meget, hvilket er mindre end 1 time.

En antigenpodningstest kan udføres for at opdage COVID-19-infektion på et tidligt tidspunkt. En anden forskel mellem antigenpodningstesten og antistofhurtigtesten er i den anvendte prøve. I en antigenpodningstest er prøven, der bruges til at påvise virussen, slim taget fra næsen eller halsen, det samme som i en PCR-test. Prøveudtagningen blev foretaget ved svaberproces.

Mens antistoftesten udføres ved hjælp af en blodprøve. I denne test vil der blive taget blod fra spidsen af ​​en finger eller en vene. Derefter vil blodet blive kontrolleret for at påvise mulig dannelse af antistoffer produceret af kroppen for at bekæmpe virussen. Dannelsen af ​​antistoffer er et tegn på, at kroppen forsøger at bekæmpe virussen eller er reaktiv. Desværre kan resultaterne af denne undersøgelse ikke præcist angive, hvilken virus der udløser dannelsen af ​​antistoffer.

Læs også: Dette er, hvad der menes med en uafhængig podepindstest

Har du brug for at blive testet for COVID-19 med det samme, men ved du ikke, hvor du skal hen? Prøv at bruge appen lige. Du kan bruge applikationen til at finde ud af det nærmeste hurtige antigen eller PCR-testservice. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
WHO. Tilgået 2020. Rådgivning om brugen af ​​point-of-care immundiagnostiske test for COVID-19.
Covid19.go.id. Tilgået i 2020. Prof. Wiku: Antigen Rapid Test kan bruges i Indonesien.
Sundhed. Tilgået 2020. Hvad er en Coronavirus-antigentest – og hvordan er den anderledes end antistoftestning?