Kend forskellene i symptomer på hævelse og lymfeknudekræft

, Jakarta - Vil du vide, hvor vigtig lymfeknudernes rolle i kroppen? Lymfeknuder er dele af kroppen, der spiller en vigtig rolle i immunsystemet. Ligesom ordet er de "tropper", der er klar til at håndtere forskellige infektioner. Nå, du ved allerede, hvor vigtig dens rolle er for vores kroppe?

Lymfeknuder er små vævsstrukturer, der er formet som kidneybønner. Disse kirtler kan være så små som et knappenålshoved eller på størrelse med en oliven. Der er mindst hundredvis af disse kirtler i kroppen, som kan findes alene eller i grupper. Disse samlede kirtler er rigelige i nakke, inderlår, armhuler, omkring tarmene og mellem lungerne.

Læs også: Ting at vide om lymfeknuder

Desværre er denne kirtel også meget modtagelig for lidelser og sygdomme. For eksempel hævede lymfeknuder, der ofte opstår. Derudover spekulerer mange på, er hævelse en normal ting eller en farlig sygdom også kaldet kræft? Hvad der skal understreges, hævede lymfeknuder danner ikke altid lymfekræft.

Nå, her er en forklaring på de forskellige symptomer på hævede lymfeknuder og lymfekræft.

Symptomer på hævede lymfeknuder

Hævede lymfeknuder kan udløses af forskellige ting. Startende fra infektioner, sygdomme i immunsystemet eller kræft. Når infektion opstår, vil disse lymfeknuder normalt svulme op for at give et signal. Men efter infektionen aftager, vil disse kirtler tømmes af sig selv.

Hvad der skal huskes, er der tegn på, at du bør holde øje med, når denne kirtel svulmer. For det kan skyldes en mere alvorlig årsag. Så søg straks en læge, hvis du oplever følgende tilstande:

  • Har feber, der ikke går væk.
  • Oplever vægttab uden nogen åbenbar grund.
  • Lymfeknuder svulmer op uden nogen åbenbar grund, ledsaget af en følelse af svaghed i kroppen.
  • Har ondt i halsen, der gør det svært at trække vejret eller synke.
  • Har tegn på en øvre luftvejsinfektion, såsom en løbende næse.
  • Lymfeknuder svulmer op i mere end to uger og er ledsaget af stigende størrelse.
  • Altid svedende om natten.
  • Det hævede kirtelområde vil opleve rødme.

Læs også: Hævede lymfeknuder hos børn, pas på lymfomkræft

Symptomer på lymfekræft

Endnu en lymfeknudehævelse, endnu en lymfeknudekræft. Lymfeknudekræft (lymfom) er en meget alvorlig sygdom, fordi den kan resultere i døden. Så hvad er symptomerne?

Symptomer på lymfekræft vil faktisk være mere følt end hævede lymfeknuder. Ud over nattesved og hævede kirtler i nakke, armhuler eller lyske, vil lymfekræft få patienter til at opleve feber, hoste og åndenød. Ikke sjældent vil syge føle tilstanden af ​​rystelser.

Andre symptomer mærket af mennesker med lymfekræft er kløende tilstande, forstørret mave på grund af forstørrede lymfeorganer, mavesmerter efterfulgt af ryg- og knoglesmerter og vedvarende følelse af træthed.

Tilstanden med træthed får syge til at føle mangel på energi til at udføre aktiviteter. Lymfekræft kan også få patienter til at opleve tab af appetit, så det ledsages af vægttab.

Kramper, hovedpine, forekomst af blod i afføringen eller opkastninger er også andre tegn på lymfekræftsymptomer, som du skal passe på. Ikke nok med det, så skal du også være på vagt, hvis du har en vedvarende infektion, eller den er svær at helbrede. Der er ikke noget galt i at lave en undersøgelse på det nærmeste sygehus, så årsagen til helbredsproblemer hurtigere kan identificeres.

Læs også: 5 kræftsygdomme hos mænd, der er svære at opdage

Forekomsten af ​​lymfomsymptomer er også påvirket af kræftstadiet (1-4 stadier). I de fleste tilfælde forårsager lymfom ikke nogen symptomer i de tidlige stadier.

Vil du vide mere om kræft eller hævede lymfeknuder? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge direkte til lægen via . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Lymfom.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hævede lymfeknuder.
WebMD. Tilgået i 2021. Hvad er lymfom?
Kræftrådet. Tilgået i 2021. Lymfom.