Behandlinger, der kan gøres for at overvinde kønslus

, Jakarta - Ikke kun kan findes i håret, lus kan også forekomme på skambensområdet. Genital lus eller såkaldte krabber er meget små insekter endnu mindre end hovedlus eller kropslus, som sidder på kønsorganerne og forårsager intens kløe.

Der er tre typer lus, der angriber mennesker, nemlig Pediculus humanus capitis (hovedlus), Pediculus humanus corporis (kropslus), og Phthyrus pubis (genital lus). Lus suger menneskeblod og kan spredes gennem seksuel kontakt. I sjældne tilfælde findes lus i øjenvipper, armhulehår og ansigtshår.

Symptomer på genital luseangreb

Mennesker, der oplever kønsbehåringslus, vil føle kløe ikke kun i kønsorganerne, men også i anusområdet i 5 dage efter lusens udseende. Kløen bliver værre om natten. Andre symptomer, der vises, omfatter:

  • Feber (med en relativt lav temperatur).

  • Let at blive vred.

  • Mangel på energi.

  • Blege pletter nær flåtbiddet.

Læs også: Ikke en sygdom, hvorfor hår kan være lus?

GrundGenital luseangreb

Før du kender den behandling, der kan gøres, skal du først vide nogle af de ting, der forårsager forekomsten af ​​kønslus. Det, du skal forstå, er, at genital lus normalt overføres gennem intim kontakt, herunder samleje. Ikke nok med det, brugen af ​​tæpper, håndklæder, lagner eller tøj af mennesker, der allerede har kønshårlus, kan forårsage en person til at blive smittet.

Voksne lus efterlader æg på hårstrået, nær huden. Inden for en uge vil disse æg klækkes til nymfer og begynde at suge blod. Lus kan leve uden fødeindtagelse i 1-2 dage.

Derudover er der nogle myter, som du ikke behøver at tro på om årsagerne til overførsel af kønslus. Nogle siger, at smitte kan forekomme ved brug af offentlige toiletter, dette er faktisk kun en myte, fordi lopper ikke falder fra deres værter, medmindre lusene er døde. Lus kan heller ikke hoppe fra én person til en anden som hovedlus.

Sådan slipper du af med genital lus

Den vigtigste måde at slippe af med genital lus på er at rense dig selv, dit tøj, håndklæder eller sengetøj. Nå, der er flere måder, man kan gøre for at håndtere kønshårlus, herunder:

  • Brug specielle fugtighedscreme og shampoo. Du kan købe specielle fugtighedscreme og shampoo for at slippe af med lus fra kroppen. Du kan spørge din læge om produkter, der er sikre at bruge. Hvis tilstanden stadig er mild, skal du kun vaske kønsbehåringen grundigt.

  • Selvom behandlingen viser tilfredsstillende resultater, kan nogle nits stadig blive ved og stadig klæbe til håret. Du kan løfte resten af ​​æggene ved hjælp af en tang. Derudover er hjemmebehandlinger som barbering og varme bade mindre effektive til behandling af kønslus. De kan holde sig flydende med almindelig sæbe og vand.

  • Hvis flere personer i dit hjem har kønslus, skal du behandle alle på samme tid.

  • Rengør hele huset og udstyr, som du plejer at bruge, eller skift om nødvendigt nogle ting som håndklæder og lagner. Støvsug hele huset og rengør badeværelset med en blegeopløsning. Vask alle håndklæder, lagner og tøj i varmt vand, og maskintørre på højeste indstilling. Du skal også bruge stærkere medicin, hvis lusene stadig overlever.

Læs også: Genkender sjældent ukæmmeligt hårsyndrom

Hvis du er i tvivl og har brug for en læges råd i håndteringen af ​​kønslus, så brug applikationen lige. Indsend klager over kønslus eller andre helbredsproblemer via Video/taleopkald og chats. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!