Kend sundhedsfakta ved at sove med en ventilator

, Jakarta – Nogle mennesker vælger at bruge blæsere eller klimaanlæg til at holde rumtemperaturen kølig og ikke for varm. Nogle mennesker tror, ​​at det er mere farligt at sove med blæseren tændt.

Dette skyldes, at der ikke kan blive fanget frisk luft i rummet, hvilket får dig til at opleve iltmangel og gøre dig svag. er det sandt? Mere er her!

Hvilke forhold gør det farligt at sove med en ventilator?

For dem af jer, der har allergi og astma, skal du være forsigtig. Årsagen er, at ventilatoren kan sprede støvpartikler og andre potentielle allergener, der forårsager irritation.

Derudover kan det også få støv og snavs i rummet til at flyve og lettere indåndes af menneskets luftveje. Denne tilstand er meget farlig, når den opleves af spædbørn og børn, især hvis deres immunforsvar endnu ikke er stærke.

Læs også: Er du ofte i et værelse med aircondition? Dette er virkningen

Hvis det ikke kontrolleres, kan det gøre en person mere tilbøjelig til at få tør hud og øjne. Endnu værre kan det forårsage luftvejsinfektioner, herunder pharyngitis (en inflammatorisk sygdom, der angriber halsen eller spiserøret), lungebetændelse (våde lunger). , rhinitis (betændelse eller irritation af næsen) eller bronkitis (en betændelse i luftrøret).

For personer, der er følsomme over for kold luft, kan eksponering for kolde temperaturer, der kommer fra vinden, der blæser fra ventilatoren, få dig til at mærke reaktioner som allergier, hududslæt, åndenødsbesvær, kvalme eller andre klager.

Derfor skal rummet holdes rent, for at undgå diverse helbredsproblemer. Derudover er det også nødvendigt at følge nedenstående for at minimere virkningen af ​​at sove med en ventilator.

Sådan overvinder du virkningen af ​​at sove med en ventilator

For at minimere risikoen for gentagelse af allergi, skal du regelmæssigt rense støvede blæserblade med jævne mellemrum. Ret ikke blæseren direkte mod sengen eller kroppen for at beskytte dig mod støv og andre allergener. Derudover er det også nødvendigt at installere et luftfilter i soveværelset.

Her er andre måder, du kan gøre for at forhindre de negative virkninger af at sove med en ventilator:

  • Sørg for at sove i behageligt tøj.

  • Vælg en pude og placer den så behageligt som muligt.

  • Drik et glas vand før sengetid.

  • Indstil blæserhastigheden, helst ikke for hurtigt.

  • Juster afstanden til at sove med blæseren, ikke for tæt på.

Baseret på forklaringen ovenfor er det faktisk ikke for farligt at sove med en ventilator. Vigtigst af alt, så længe du føler dig tryg ved at bruge blæseren og ikke føler nogen helbredsproblemer, betyder det, at der ikke er noget at bekymre sig om. Men hvis du har allergi, astma og tør hud, bør du være mere forsigtig og kan anvende ovenstående tips.

Læs også: Er det rigtigt, at det ikke er godt for helbredet at sove med en ventilator?

Det er en forklaring på virkningen af ​​at sove med en ventilator, som du har brug for at kende. Hvis du oplever klager på grund af brug af for meget blæser, bør du straks bede din læge om at tjekke de helbredsproblemer, du oplever.

Du kan stole på appen at diskutere med lægen. Du kan bruge tjenesten Kontakt læge og tal med lægen gennem kommunikationsmulighederne Chat, taleopkald , og videoopkald, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Hurtigt Hent i App Store eller Google Play lige nu.

Reference:
Live Science. Hentet 2020. Er det faktisk dårligt for dit helbred at sove med en ventilator?
SleepAdvisor.org. Hentet 2020. Er det sikkert at sove med en ventilator?