Kend årsagerne og egenskaberne ved Trisomi 13, som er farligt for babyer

, Jakarta – For et par måneder siden var det indonesiske folk måske begejstrede for Trisomi 13-sygdommen, som Adam Fabumi oplevede, indtil han tog sit liv i november 2017. Trisomi 13 eller bedre kendt som Patau syndrom er en abnormitet, der opstår i kromosomerne under dannelsen af ​​fosteret, hvilket resulterer i abnormiteter eller ufuldkommen vækst i nogle dele af barnets krop, såsom nerverne i hjernen, rygsøjlen og hjertet, som er de mest almindelige fundne abnormiteter.

Trisomi 13 er forårsaget af en alvorlig genetisk lidelse, der skyldes dannelsen af ​​en ekstra kopi af det 13. kromosom i nogle eller alle kroppens celler. Faktisk, under normale forhold, bliver babyer født med 23 par kromosomer, som bærer gener fra deres forældre. Men i tilfælde af trisomi 13 har det 13. kromosompar flere kopier, hvilket gør tallet tre i stedet for to.

Generelt vil babyer med trisomi 13 vokse langsomt, da de er i livmoderen. Derudover vil babyer med trisomi 13 have en lavere vægt end normal babyvægt og opleve andre alvorlige helbredsproblemer.

Faktisk er Trisomi 13 en sjælden tilstand. Forholdet mellem tilfælde er 1:16.000 ved hver fødsel af en baby. Denne tilstand anses dog for at være dødelig, fordi næsten 90 procent af babyer med trisomi 13 oplever døden, før de fylder et år.

Funktioner af Trisomi 13

Trisomi 13 er meget farligt, fordi det forårsager en række alvorlige lidelser hos babyer. Nogle babyer med trisomi 13 har alvorlig hjertesygdom og holoprosencefali (HPE) som er en tilstand, hvor barnets hjerne ikke deler sig i to dele. Derudover er andre funktioner ved Trisomi 13, der kan forekomme hos babyer:

  1. Spædbørn har ikke øjeæbler, hverken den ene eller begge (anoftalmi).
  2. Nedsat normal afstand mellem øjnene eller andre organer (hypotelorisme).
  3. Størrelsen af ​​det ene eller begge øjne bliver mindre (mikroftalmi).
  4. Harelip.
  5. overskydende fingre eller tæer (polydakti).
  6. Øredeformiteter og døvhed.
  7. Udviklingsabnormiteter i næsepassagerne.
  8. Tarmene er uden for maven (omphalocele).

Årsager til trisomi 13

For at finde ud af årsagen til Trisomi 13 bliver der udført mange undersøgelser for at finde ud af årsagen til Trisomi 13. Indtil nu vides det dog ikke præcist, hvad der er hovedårsagen til denne sygdom. Det vurderes dog, at der er flere ting, der kan være årsagen til trisomi 13, hvoraf to er genetik (arvelighed). Genetik er mistænkt for at være årsagen, fordi det at have en fødselshistorie i en familie med en genetisk lidelse kan øge risikoen for den samme hændelse.

Derudover har gravide over 35 år en høj risiko for at udvikle genetiske lidelser. Jo ældre en kvinde er, når hun er gravid, jo større er risikoen for, at dette sker.

For at undgå negative ting i dig selv og din livmoder, er det en god idé altid at være opmærksom på helbredsforholdene hos dig selv og din livmoder, så de hurtigst muligt kan opdages, hvis der opstår abnormiteter.

Som et første skridt kan du drøfte din tilstand og obstetrik med lægen på hospitalet . har samarbejdet med fødselslæger, der er tillid til og klar til at hjælpe med at overvinde alle de helbredsproblemer, du oplever.

sig selv som en sundhedsapplikation giver tre muligheder for at kommunikere med læger via menuen Kontakt læge det er chat, stemme, og videoer opkald. Derudover kan du også købe forskellige medicinske behov såsom vitaminer og medicin gennem menuen Apotek levering som leverer din ordre på højst en time. Så hvad venter du på? kom nu Hent Ansøgning i App Store og Google Play lige nu.