Forbrug disse 8 fødevarer til leversundhed

, Jakarta – Har du nogensinde haft problemer med at sove, taget på i vægt eller haft vedvarende hovedpine? Det kan være et tegn på, at din krop har mange giftstoffer. Toksiner kan komme fra kost, livsstilsvaner eller forurenende stoffer fra miljøet.

Det betyder også, at din lever skal arbejde hårdere for at rense blodet for eventuelle toksiner. For at hjælpe leveren med at fungere, da den fungerer optimalt, kan du ændre din kost. På den måde vil leveren arbejde effektivt. Her er nogle fødevarer, du skal spise for hjertesundhed.

1. Vand

Så meget som 60 procent af din krop er vand. Men i modsætning til kameler opbevarer mennesker ikke vand i en pose på ryggen. Vandindhold i den menneskelige krop er vandindholdet i cirkulation, lagret i kroppens celler. Hvis du ikke har nok vand, kan din lever ikke være sund.

Toksiner forlader kroppen gennem vand, såsom urin og sved. Alle anbefales at drikke 2 liter vand hver dag eller hvad der svarer til 8 glas. Drik dog ikke vand i overskud, for det er heller ikke godt.

2. Korsblomstrede Grøntsager

Grøntsager korsblomstrede er en type grøntsag, der omfatter broccoli, kål, blomkål, bok choy og daikon. Navnet på grøntsagsgruppen kommer fra formen på bladene, der ligner et kryds. Disse grøntsager har phytonutrients – flavonoider, carotenoider, sulforaphane og indoler. Disse naturlige kemikalier kan hjælpe leveren med at neutralisere kemikalier, pesticider, lægemidler og kræftfremkaldende stoffer.

3. Grønne grøntsager

Grønne grøntsager som grønkål , rosenkål , og kål er rig på svovl. Dette kemikalie er kendt for dets evne til at afgifte leveren og kan tilberedes på en række forskellige måder. Mælkebøtte, en af ​​denne gruppe af grøntsager, er den mest effektive plante og anbefales til leversundhed. Mælkebøtten afgifter ikke kun leveren, den stimulerer også produktionen af ​​galde i leveren og galdeblæren for at understøtte fordøjelsen og optagelsen af ​​fedt.

4. Havplanter

Havplanter, også kendt som alger, findes i mange forskellige typer. Nogle eksempler er arame, nori, kombu, wakame, hijiki, dulse, agar og tang. Japanerne har den laveste dødelighed relateret til leversygdomme, fordi marine planter er en af ​​de vigtigste fødevarer i deres kost. Denne marine plante hjælper leveren med at forhindre metaller i at blive absorberet af din krop.

5. Spirede korn, nødder og korn

Proteinerne og enzymerne fra spirerne er med til at øge leverens forsvar mod toksiner. Derudover har de også kemikalier, der forebygger kræft.

6. Svovlrige fødevarer

Din lever har brug for svovl for at afgifte ved at fjerne kviksølv eller visse fødevaretilsætningsstoffer. Svovl virker antiinflammatorisk og er godt for hele din krop. Men de fleste mennesker får ikke nok svovl. Du kan finde dem i fødevarer som hvidløg, løg, løg, porrer, æg, artiskokker og forskellige slags svampe (maitake, shiitake og reishi).

7. Frugter

Generelt kirsebær såsom jordbær, hindbær , og tranebær Ofte omtalt som superfrugter, fordi de er meget sunde. Disse frugter indeholder anthocyaniner og polyphenoler, som har vist sig at hæmme udviklingen af ​​kræftceller i leveren. Derudover er de også rige på antioxidanter og kan reducere acne, smerter og aldring.

8. Animalsk protein

Kødelskere kan være glade, fordi der ikke er behov for at stoppe med at spise kød. Selvom der er risiko for ammoniakforgiftning, hvis du spiser kød uforsigtigt, kan du undgå disse risici ved at købe økologiske fødevareingredienser og tilberede dem ordentligt. Vælg kødstykker, der har mindre fedt, og undgå at stege dem.

Nogle gange er det svært at undgå gift. Toksiner kan findes i fødevarer, miljøet og de produkter, vi bruger. Det er vigtigt, at du fjerner giftstoffer så meget som muligt. Prøv at inkludere ovenstående fødevarer i din kost, som kan hjælpe med at rense og støtte din lever.

Tøv ikke med altid at diskutere med lægen kl vedrørende leversundhed. Du kan kun diskutere med Snak eller Stemme/videoopkald via app . Hent apps på Google Play eller App Store lige nu, hva!

Læs også:

  • Genkendelse af symptomerne på leverkræft
  • Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer
  • Forskellige fødevarer til mennesker med gigt, som du har brug for at kende