Her er de almindelige symptomer på en perforering af trommehinden

, Jakarta - I det menneskelige øre er der en trommehinde, der fungerer til at omdanne vibrationer til lyd. Trommehinden eller trommehinden er en tynd hinde mellem øregangen og mellemøret. En af de lidelser, der kan opstå i trommehinden, er perforering af trommehinden.

Forringet perforering af trommehinden kan forårsage, at din hørelse bliver nedsat og få væske til at lække ud af øret. Derudover kan det også give ørebetændelse. For at forhindre denne lidelse tidligt, kan du se de symptomer, der opstår. Det følgende er en diskussion af symptomerne på en perforering af trommehinden.

Læs også: Sprængt trommehinde, kan det hele af sig selv?

Symptomer på perforering af trommehinden

En sprængt trommehinde eller perforering af trommehinden kan pludselig opstå. Denne forstyrrelse kan frembringe en lyd som et lynnedslag. Du kan føle stærke smerter i øret. Derudover kan ørepine, der opstår, også forsvinde pludseligt. Desuden kan du muligvis ikke opleve nogen symptomer.

Nedsat trommehindeperforation kan forårsage flere komplikationer, såsom mellemørebetændelse og høretab. Denne komplikation vil kræve operation for at reparere skaden på trommehinden. For at tidlig forebyggelse kan udføres, skal du kende symptomerne på denne lidelse.

Nogle mennesker med denne lidelse har muligvis ikke symptomer. Nogle vil se en læge efter et par dage, hvor de har oplevet ubehag i øret. Du kan også blive overrasket over at høre luft komme ud af dine ører, når du blæser luft fra din næse.

Hvis du blæser næsen med magt, vil det få luft til at fylde rummet i mellemøret. Dette kan få din trommehinde til at svulme udad. Luft kan også slippe ud gennem trommehinden, og lyden kan høres af andre.

Følgende er almindelige symptomer, der opstår, når en person oplever en perforering af trommehinden:

  • pludselige skarpe øresmerter;

  • Smerter, der pludselig forsvinder i øret;

  • Dræning fra øret, som kan være blodigt, klart eller ligne pus;

  • Støj eller summende lyd;

  • Muligt høretab i et eller begge berørte ører;

  • Episodiske øreinfektioner;

  • Svaghed eller svimmelhed i ansigtet.

Hvis du stadig har spørgsmål til symptomerne på en trommehindeperforation, kan lægen fra kan hjælpe dig. Den eneste måde er med Hent Ansøgning som findes i smartphone du. Nemt er det ikke?

Læs også: Kend 3 komplikationer på grund af en sprængt trommehinde

Behandling af trommehindeperforering

Behandling af trommehindeperforation udføres generelt ved at lindre smerter eller forhindre infektion i at opstå. Her er nogle behandlinger for lidelser i trommehinden:

  • laver en patch

Hvis øret ikke heler af sig selv, kan lægen lappe den berørte trommehinde. Plastret involverer at placere et medicinsk papirplaster over riften i membranen. Plastret kan tilskynde membranerne til at vokse sammen igen.

  • Antibiotika

Antibiotika kan fjerne enhver infektion, der kunne have fået trommehinden til at briste. Lægemidlet beskytter også mod nye infektioner forårsaget af perforering. Din læge kan ordinere orale antibiotika eller øredråber og muligvis begge dele.

Læs også: Rens ørerne med en bomuldsknop, er det virkelig, at trommehinden kan knækkes

  • Operation

I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt med en operation for at lappe hullet i trommehinden. Dette kaldes en tympanoplastik. Under en tympanoplastik vil kirurgen tage væv fra et andet område af kroppen og pode det ind i hullet i trommehinden.

Reference:
Web MD (Adgang i 2019): Brudt trommehinde: Symptomer og behandlinger
Healthline (Få adgang i 2019): Trommehindebrud