Din lille har en chalazion, er det farligt?

, Jakarta – En chalazion er en lille klump eller langsomt voksende cyste inde i øjenlåget. Det er normalt smertefrit og varer sjældent mere end et par uger. En chalazion kan dannes, når de meibomiske kirtler for enden af ​​øjenlåget bliver blokeret eller betændt. Disse kirtler producerer olie, der smører øjets overflade.

I sine tidlige stadier vises en chalazion som et lille, rødt eller betændt område på øjenlåget. Inden for få dage kan denne betændelse udvikle sig til en smertefri, langsomt voksende klump.

Chalazions kan forekomme på de øvre eller nedre øjenlåg, men de er mere almindelige på de øvre øjenlåg. Selvom chalazions generelt er smertefri, kan de stadig få øjnene til at blive vandige og let irriterede. Meget store chalazions kan trykke på øjeæblet, hvilket kan forårsage sløret syn.

Læs også: Årsager og hvordan man overvinder Styes

Er chalazions farlige? Det er normalt harmløst og påvirker sjældent øjeæblet eller synet. Sjældent kan også forårsage en alvorlig infektion i ansigtet kaldet cellulitis. Men disse chalazions kan forekomme i alle aldre og har en tendens til at komme tilbage over tid, især hos personer, der har vedvarende øjenlågsirritation (blepharitis) eller en hudsygdom kaldet rosacea.

Læs også: Begge angriber øjet, dette er forskellen mellem en stye og en chalazion

Når et barn har chalazion, kan følgende behandlinger udføres af forældre. Chalazions kræver normalt lidt medicinsk behandling og har en tendens til at hele af sig selv inden for et par uger.

I mellemtiden er det vigtigt at undgå at klemme eller knuse chalazion, da det kan øge risikoen for øjeninfektioner. Der er dog sikre måder at forbedre dræningen på og fremskynde helingsprocessen. Dette omfatter:

  1. Varm komprimering

Påføring af en varm kompres på det ømme øje kan hjælpe med at blødgøre den hærdede olie, der blokerer kirtelkanalen. Dette hjælper kanalerne med at åbne og dræne mere effektivt, hvilket kan lindre irritation.

Sådan laver og bruger du en varm kompres:

  • Læg en blød klud eller vatrondel i blød i en skål med varmt vand.

  • Pres overskydende væske ud.

  • Påfør en fugtig klud eller pude på øjenlågene i 10-15 minutter.

  • Fortsæt med at fugte kompressen for at holde den varm.

  • Gentag dette flere gange om dagen, indtil hævelsen går ned.

  • Blid massage

  1. Masser blidt øjenlågene

Hvis du gør dette i et par minutter hver dag, kan det hjælpe oliekanalerne til at dræne mere effektivt.

  • Før du gør det, skal du sørge for, at dine hænder er rene for at reducere risikoen for infektion.

  • Når chalazion begynder at tørre, skal du holde området rent og undgå at røre det med dine bare hænder.

Læs også: 5 effektive måder at slippe af med Styes

  1. Receptfri behandling

En række håndkøbsprodukter kan hjælpe med at behandle en chalazion eller stye. Dette kan reducere irritation, forhindre infektion og fremskynde helingsprocessen.

Nogle af disse produkter omfatter salver, opløsninger og øjenmedicin. En farmaceut kan rådgive. Overvej at se en øjenlæge, hvis chalazion ikke heler inden for 1 måned. Lægen vil spørge om symptomer og undersøge området for at udelukke andre tilstande. De kan også ordinere anti-inflammatoriske øjendråber eller salve for at reducere ubehag og fremskynde helingen.

For nogle mennesker kan lægen give steroidinjektioner for at reducere hævelse. Dette vil afhænge af placeringen, størrelsen og antallet af tilstedeværende chalazions. Hvis der er tegn på en bakteriel infektion, kan din læge anbefale orale antibiotika.

Vil du vide mere om chalazion, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .