Giver ledsmerter, her er tips til behandling af gigt

, Jakarta – Gigt er en af ​​de sygdomme, som du skal være opmærksom på. Årsagen er, at gigt ikke kun angriber ældre, men kan også forekomme hos unge, du ved. Denne sygdom kan forårsage irriterende smerter til hævelse i leddene. Derfor vil mennesker med gigt føle sig utilpas, endda svære at bevæge sig, når sygdommen opstår igen.

Selvom gigt ikke kan helbredes fuldstændigt, kan symptomerne kontrolleres. Se tips til behandling af gigt her.

Medicinsk behandling af gigt

Medicinsk behandling af gigt er at give medicin for at lindre symptomerne og forhindre sygdommen i at opstå igen. De typer lægemidler, som læger normalt vil ordinere til behandling af gigt, er: colchicin og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er). Men hvis den syge ikke kan tage begge lægemidler, kan lægen ordinere kortikosteroider.

Gigtbehandling naturligt

Ud over forbruget af lægemidler kan gigt også behandles på naturlige måder som følger:

1. Drik flittigt citronvand

Citron er kendt for at indeholde citronsyre, som er i stand til at uddrive urinsyre fra kroppen. Det er derfor, folk med gigt anbefales at drikke citronvand mindst to gange om dagen for at blive fri for denne irriterende sygdom. Derudover anbefales det også til dig, der har gigt, at spise masser af frugter, der indeholder C-vitamin, såsom guava og appelsiner.

2. Indtagelse af antioxidantrige frugter og grøntsager

Ifølge en undersøgelse udført af University of Maryland bør folk med gigt spise masser af frugt, der er rig på antioxidanter, såsom bær. Mørke bær indeholder en flavonoid kaldet anthocyaniner . Dette indhold er i stand til at overvinde betændelse og kramper, der kan være forårsaget af gigt. Udover frugt er grøntsager, såsom tomater og peberfrugter også i stand til at holde urinsyreniveauet i kroppen i balance.

Læs også: 4 madmuligheder for mennesker med gigt

3. Drik mere vand

At drikke masser af vand menes at hjælpe nyrerne med at fjerne urinsyre fra kroppen hurtigere. Ved at drikke mindst otte glas vand om dagen kan stoffer, der ikke bruges i kroppen, også transporteres ud. Nogle eksperter mener også, at drikkevand også hjælper med at fremskynde bortskaffelsen af ​​urinsyre, der har ophobet sig i kroppen.

Udover at drikke vand kan det at spise frugt, der indeholder vand, også være en måde at fremskynde bortskaffelsen af ​​urinsyre på.

Læs også: Behøver folk virkelig at drikke 8 glas om dagen for at være sunde?

4. Kontrolvægt

Fedme eller overvægt er en af ​​årsagerne til høje urinsyreniveauer. Derfor anbefales det til dig, der er overvægtig, at du taber dig ved at følge en sund kost. Tricket, vælg en kilde til komplekse kulhydrater til din kostmenu.

Øg forbruget af frugt, grøntsager og fuldkorn, og undgå sukkerholdige fødevarer og drikkevarer. Reducer også dit indtag af mættet fedt, som findes i rødt kød, fedt fjerkræ og mejeriprodukter med højt fedtindhold. Vælg i stedet fedtfattige daglige proteinkilder, såsom magert kød, fisk og fedtfattige mejeriprodukter eller yoghurt.

5. Undgå stress

Stress, dårlig søvnkvalitet og mangel på motion kan forårsage betændelse, der kan øge urinsyreniveauet i kroppen. Undgå derfor stress ved at lave positive og sjove aktiviteter. Yoga siges også at være i stand til at overvinde den stress, der angriber dig. Derudover anbefales det også at træne regelmæssigt i mindst 30 minutter hver dag. Det skyldes, at træning kan træne leddene, så det kan forhindre opståen af ​​ledsmerter på grund af gigt.

Læs også: Stress på grund af arbejde, her er hvordan du overvinder det

Det er fem måder, du kan prøve at behandle gigt på. De af jer, der lider af gigt, rådes også til at overvåge urinsyreniveauet i kroppen regelmæssigt. Hvis du vil tjekke urinsyre, skal du blot bruge appen . Metoden er meget praktisk, bare vælg funktionerne Service Lab , og laboratoriepersonalet kommer til dit hus for at tjekke dit helbred. Glem ikke Hent også ja på App Store og Google Play som ven for at hjælpe dig med at passe på dit helbred.