Polymyositis Muskelbetændelse kan udløse disse komplikationer

, Jakarta - Af de forskellige klager, der kan angribe kroppens muskler, er polymyositis en af ​​de sygdomme, man skal holde øje med. Polymyositis er en betændelse i flere af kroppens muskler, som generelt er karakteriseret ved muskelsvaghed.

Selvom det kan påvirke muskelarbejde i hele kroppen, påvirker polymyositis generelt hofte-, lår- eller skuldermusklerne. Denne sygdom forårsager muskelsvaghed, hævelse, smerte og nedbrydning af muskelvæv. Polymyositis er en del af en større gruppe af sygdomme kaldet myopatier (myopati).

Spørgsmålet er, hvad er faren for polymyositis? Hvad er komplikationerne ved polymyositis, som patienter skal være opmærksomme på?

Læs også: 8 sygdomme, der forårsager muskelbevægelsesforstyrrelser

Forskellige komplikationer af Polimyositis

Ligesom enhver anden sygdom kan polymyositis ubehandlet føre til forskellige andre sundhedsproblemer. Vær forsigtig, komplikationer af polymyositis kan bringe helbredet og endda livet for den syge i fare.

ifølge National Institutes of Health, Komplikationer af polymyositis kan føre til en ophobning af calcium i de berørte muskler (især hos børn), hjertesygdomme, lungesygdomme og kræft.

Hertil kommer, ifølge eksperter ved Johns Hopkins medicin, Polymyositis-komplikationer kan få musklerne til at svækkes virkelig, så den ramte ofte falder, eller begrænse bevægelser eller daglige aktiviteter.

Hvis musklerne i fordøjelseskanalen og brystvæggen er påvirket, kan den syge desuden opleve vejrtrækningsproblemer (åndedrætssvigt), underernæring og vægttab. Mest bekymrende kan polymyositis, der behandles, men ikke behandles korrekt, føre til alvorligt handicap. Eksempler inkluderer manglende evne til at synke eller dysfagi.

For dig eller et familiemedlem, der lider af denne tilstand, kan du virkelig tjekke dig selv på det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

Komplikationer af polymyositis, hvad med symptomerne?

Læs også: Genkend myositis, der gør muskelsvaghed

Ikke kun muskelsvaghed

En person, der har polymyositis, kan opleve en række klager på sin krop. Men det mest almindelige symptom på polymyositis er muskelsvaghed på begge sider af kroppen (højre og venstre).

Svaghed af denne muskel opstår normalt i musklerne i nakke, skuldre, ryg, lår og bækken. Svaghed i denne muskel opstår normalt gradvist, opstår over 3 til 6 måneder eller opstår sjældent hurtigt.

Symptomerne på polymyositis er dog ikke kun svækkelsen af ​​kroppens muskler. Følgende er andre symptomer på polymyositis ifølge eksperter på Cleveland Clinic :

  • Besvær med at rejse sig fra en stol, gå op ad trapper eller løfte genstande. Nogle mennesker har også problemer med at rejse sig efter at have ligget ned.
  • Synkebesvær.
  • Muskelsmerter. I nogle tilfælde er musklerne ømme og føles ømme ved berøring.
  • Træthed.
  • Åndenød, fordi det påvirker hjerte og lunger.
  • Et rødt eller lilla udslæt omkring øjnene. Nogle mennesker udvikler også pletter, rød hud over knoerne, albuerne og knæene eller rødt udslæt på halsen og øverste del af brystet.
  • Feber.
  • Vægttab.

Husk, at polymyositis, der efterlades ubehandlet eller ikke behandles korrekt, kan udløse forskellige komplikationer, der er skadelige for den syge. Søg derfor straks læge, hvis du oplever ovenstående symptomer.

Læs også: Hvilke tilstande kan forårsage myositis?

Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2020. Polymyositis
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Polymyositis.
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2020. Tilstande og sygdomme. Polymyositis.