4 årsager til unormal livmoderblødning, du skal kende

, Jakarta - Problemet med Miss V handler ikke kun om vaginalt udflåd, irritation eller bakteriel infektion. For der er også en unormal livmoder, man skal være på vagt over for. Denne tilstand er kraftig blødning eller usædvanlig blødning fra livmoderen ud gennem skeden.Denne blødning kan forekomme når som helst i menstruationscyklussen eller uden for menstruationscyklussen.

Unormal livmoderblødning ( dysfunktionel livmoderblødning/ DUB) påvirker næsten enhver kvinde mindst én gang i hendes liv. Baseret på forskning fra American Society for Reproductive Medicine opstår DUB oftest i puberteten og overgangsalderen. Derudover kan unormal livmoderblødning opleves på ethvert tidspunkt, hvor hormonniveauet i kroppen ikke er afbalanceret.

Så hvad er årsagen til en unormal livmoder? Så her er en fuldstændig forklaring.

Læs også: Hvorfor vaginal blødning under sex?

Genkend symptomerne på en unormal livmoder

Før du besvarer spørgsmålet ovenfor, er det godt at stifte bekendtskab med denne tilstand. Kvinder, der oplever unormal uterinblødning, viser normalt uforudsigelig blødning fra skeden. Nå, selve denne blødning kan være let eller kraftig.

Hvad der skal understreges, denne blødning kan finde sted samtidig med menstruationscyklussen. På den måde rigtig meget menstruationsblod, eller uden for menstruationscyklussen.

Symptomer på DUB er ikke kun det, syge kan også opleve andre symptomer på grund af for stort blodtab. For eksempel kan personer med DUB opleve anæmi på grund af mængden af ​​blod, kroppen udskiller. Anæmi i sig selv kan gøre kroppen svag og let træt.

Hold øje med sagen

Faktisk er der forskellige ting, der kan forårsage en unormal livmoder, såsom:

  1. Graviditet , er den mest almindelige årsag, kan problemer, der opstår under graviditeten, forårsage blødning fra livmoderen.

  2. Skjoldbruskkirtelsygdom, cervikal infektion eller kræft kan også være en årsag til unormal livmoder, selvom det sjældent forekommer. Selvom det er sjældent, bør kvinder altid være forsigtige, hvis de har en historie med sygdommen.

  3. Hormon ubalance , kvindelig kønshormon ubalance er den mest almindelige årsag til unormal livmoder. Østrogen og progesteron er de mest beslægtede hormoner. Disse to hormoner regulerer tykkelsen af ​​livmodervæggen, så en ubalance mellem disse to hormoner kan forårsage unormal blødning.

  4. Polypper eller myomer I livmoderen kan tilstedeværelsen af ​​en unormal masse i livmoderen forårsage unormal blødning i livmoderen.

Læs også: Kvinder har brug for at vide, disse er 2 typer af menstruationsforstyrrelser

Ud over de fire ovenstående årsager er der også flere risikofaktorer, der kan udløse det.

  • Brug af p-piller , indeholder p-piller de kvindelige kønshormoner, østrogen og/eller progesteron. Hormonelle ubalancer er forårsaget af brugen af ​​p-piller, der ikke er ledsaget af en dybere konsultation med sundhedspersonale.

  • Vægtøgning eller -tab hurtigt er fedt i kroppen en af ​​byggestenene i kvindelige kønshormoner. Så at tabe fedt på en hurtig tid kan resultere i pludselige ændringer i hormonniveauer.

  • Stress Fysisk og følelsesmæssig stress kan forårsage hormonelle ændringer i kroppen.

  • Brug af spiral Intrauterin prævention (IUD) er en af ​​de mest effektive familieplanlægningsmetoder, men den skal bruges med forsigtighed, fordi spiralen kan forårsage bækkeninfektioner, hvis den ikke gøres ordentligt.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? For at lave en undersøgelse kan du med det samme bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger her. Det er nemt, ikke? Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play! Det er nemt, ikke?