At spise mange bønnespirer kan gøre dig frugtbar, ikke?

Jakarta - "Vil du være frugtbar? Spis flere bønnespirer!” Sætningen er ikke længere en hemmelighed. Mange tror, ​​at indtagelse af bønnespirer kan øge frugtbarheden, især hos mænd. Spørgsmålet er, hvad har bønnespirer med mandlig sæd at gøre? Hvordan menes disse fødevarer at øge mandlig fertilitet? Kom nu, se anmeldelsen nedenfor.

Læs også: Pas på, denne moderne livsstil kan sænke sædkvaliteten

Sperm beskyttet

E-vitamin er et af de mange næringsstoffer, der findes i bønnespirer. Hvad har bønnespirer så med mandlig fertilitet at gøre? Nå, E-vitamin er nøglen. Dette vitamin er en antioxidant, der er afgørende for reproduktion.

E-vitamin er nødvendigt for at danne sunde sædceller. Ikke nok med det, E-vitamin virker også som en antioxidant, der kan beskytte kroppen mod frie radikaler. Lad være med at rode med frie radikaler, fordi de kan være giftige, så det forstyrrer sæddannelsesprocessen.

Vær forsigtig, mangel på vitamin E i kroppen kan også påvirke mænds reproduktive sundhed. Udover at forstyrre sædproduktionen kan mangel på E-vitamin også forårsage et fald i produktionen af ​​hormoner og enzymer, der spiller en rolle i sædproduktionen.

Det, der skal understreges, er, at indtagelse af bønnespirer eller fødevarer, der indeholder masser af E-vitamin, ikke vil påvirke en mands fertilitet, hvis han har en testikellidelse. Testiklerne er i sig selv "spermfabrikker" som skal være ved godt helbred, hvis man ønsker optimal fertilitet.

Derudover, selvom mange siger, at bønnespirer kan øge mandlig frugtbarhed, er mange eksperter også uenige. Årsagen er enkel, forholdet mellem bønnespirer og mandlig fertilitet er ikke blevet videnskabeligt bevist.

Læs også: 4 ting, som mænd har brug for at tjekke sædceller

Ikke kun bønnespirer

Der er fire ting, der virkelig bestemmer en mands fertilitet. Vil vide? Indtagelse af en afbalanceret nærende kost, regelmæssig motion, tilstrækkelig hvile og undgåelse af risikofaktorer (rygning eller alkoholforbrug). Nå, om disse fødevarer, udover vitamin E, er der mindst tre næringsstoffer, der kan hjælpe med at øge mandlig fertilitet

  1. Vitamin C

Ud over E-vitamin er C-vitamin ikke mindre vigtigt for at øge den mandlige fertilitet. C-vitamin er en antioxidant, der kan hjælpe med at forhindre mænd i at blive deforme og gøre dem mere aktive.

Ikke nok med det, antioxidanterne i C-vitamin kan også forbedre sædkvaliteten ved at reducere antallet af frie radikaler, som udløser cellemembranskader. Gode ​​kilder til antioxidanter til kroppen er C-vitamin, E-vitamin og betacaroten.

  1. Folsyre

Ifølge en undersøgelse er en mand, der mangler folatindtag, tilbøjelig til at få forstyrrelser i produktionen af ​​sund sæd. Hos mænd er det anbefalede daglige indtag af folinsyre 400 mikrogram.

Så hvilke fødevarer indeholder masser af folinsyre? Du kan få folinsyre fra korn, kartofler, jordnødder, sojabønner, grønne bønner, spinat til broccoli.

Læs også: Alt om fertilitet hos mænd, du bør kende

  1. Zink og selen

Zinkmangel kan forårsage forringet sædkvalitet. Faktisk kan det forårsage klumpning af sædceller. Virkningen kan gøre mænd infertile. Du kan få zink og selen fra østers, kylling, fisk og æg.

Nå, du ved allerede, hvilken slags mad der kan hjælpe med at øge mandlig fertilitet. Hvordan, interesseret i at prøve det?

Vil du vide mere om mandlig fertilitet? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom så, download nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Raw Sprouts: Benefits and Potential Risks.
Lev stærkt. Tilgået 2020. Bønnespirer er sunde, men du vil måske ikke spise dem rå.
Sundhedsmæssige fordele. Tilgået i 2020. Sundhedsmæssige fordele ved bønnespirer.
US National Library of Medicine National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2020. Folinsyre.