Dette er grunden til, at kroppen kan svede kold

, Jakarta - Sveden er en ansigtsting efter træning eller trættende aktiviteter. Når der kommer sved ud, indikerer det, om personens krop er ved godt helbred. Men hvad nu hvis nogen oplever koldsved? Hvordan kan dette ske?

Koldsved er anderledes end hvad der sker, når en person sover. Det skyldes, at alle til enhver tid kan opleve koldsved, når kroppen mærker noget usædvanligt. Derudover kan denne lidelse også være forårsaget af farlige sygdomme. Her er anmeldelsen!

Læs også: Pas på, koldsved kan markere disse 5 sygdomme

Årsagen til, at nogen sveder kold

En person, der oplever koldsved, kan opstå pludseligt og er ikke forårsaget af varme eller anstrengelse. Denne lidelse er også kendt som diaforese. Koldsved er forårsaget af kroppens reaktion på stress, som får kroppen til at indgå i en kamp-eller-flugt-reaktion.

Det, der adskiller koldsved fra almindelig sved, er, hvad personen gør, når det begynder at bryde ud. Men koldsved kan forekomme ved enhver temperatur. Som udgangspunkt er der ingen forskel på koldsved og nattesved. Disse distraktioner kan dog føre til større problemer.

Koldsved kan være et symptom på en række tilstande lige fra milde til alvorlige, og kan endda være livstruende og kræve lægehjælp. Nogle af disse farlige lidelser er hjerteanfald, alvorlige skader og chok. Når en person oplever koldsved på grund af en alvorlig sygdom, kan han eller hun se bleg ud, åndenød, kold og have smerter i brystet.

Derfor er det vigtigt altid at være opmærksom på alle de mærkede symptomer, så de kan identificeres tidligt, hvis de er forårsaget af et alvorligt problem. Du skal også kende nogle af årsagerne, så nogen kan opleve koldsved. Her er nogle af årsagerne:

  1. Chok

En af årsagerne til, at en person oplever koldsved, er forekomsten af ​​chok. Dette er forårsaget af meget lav blodgennemstrømning til hjernen og andre vitale organer. Nedsat blodgennemstrømning kan levere mindre ilt og næringsstoffer til hjernen. Denne tilstand kan være livstruende, og en måde at identificere den på er i tilfælde af koldsved.

Læs også: Det er ikke altid sundt at svede, her er forklaringen

  1. Infektion

Infektioner, der angriber kroppen, kan også få en person til at opleve feber til begyndelsen af ​​koldsved. At opleve koldsved er almindeligt, når feberen er begyndt at aftage. I alvorlige tilfælde af infektion kan en person gå i chok og forårsage koldsved. Hvis der så opstår koldsved uden tidligere feber, er det en god idé straks at foretage en undersøgelse.

  1. synkope

En person kan også opleve koldsved, hvis der er et pludseligt blodtryksfald eller synkope. Lidelsen kan få en person til at besvime, hvilket er karakteriseret ved koldsved sammen med uudholdelig kvalme eller svimmelhed. Måden at håndtere denne lidelse, hvis den opstår, er at ligge på ryggen, mens du løfter dine ben.

  1. Hjerteanfald

En person, der er eller er ved at få et hjerteanfald, kan udvikle symptomer på koldsved. Men hvis disse symptomer opstår sammen med smerter eller tryk i brystet, nakken eller armene, er det bedst at søge læge med det samme. Sørg for, at personen tager aspirin, der kan tygges, indtil ambulancen ankommer.

Det er det, der får kroppen til at opleve koldsved og flere ting, der kan udløse lidelsen. Det er meget vigtigt altid at sikre sig, at personer, der oplever at svede på kroppen uden grund, ikke skyldes en dødelig lidelse. Men hvis du går i panik, er det bedre at få hjælp med det samme.

Læs også: Overdreven svedtendens? Advarsel om hyperhidrose

Du kan også spørge din læge om din helbredstilstand kl . Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning på smartphonen, der bruges til at få adgang til hverdagens sundhed!

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Årsager og behandling af koldsved.
Sundhedskarakterer. Tilgået 2020. Koldsved.