Pas på 2 typer lopper, der kan angribe katte

, Jakarta - Ligesom mennesker kan katte opleve lopper, som kan forårsage kløe. Derfor skal de af jer, der holder katte, altid bevare deres pels og krops sundhed. Udover at være i stand til at inficere din yndlingskat, kan den også inficere mennesker.Husk, selvom din yndlingskat kun er i huset eller værelset, er truslen om loppeangreb der stadig. Truslen er dog bestemt ikke så stor som en kat, der strejfer uden for huset (vild kat). De lopper, der angriber denne kat, består af forskellige typer. Nå, her er en fuldstændig forklaring.

Læs også: Forskellige kattes yndlingsfoder, du har brug for at kende

1.Ctenocephalides felis

Ctenocephalides felis er en meget almindelig type kattelopper. Alligevel kan denne parasit angribe hunde eller andre kæledyr eller husdyr. Disse hunkattelopper producerer flere æg, når de lever af blod fra katte eller andre værtsarter.

Under optimale forhold kan hunkattelopper lægge omkring 25 æg om dagen i en måned. Det er ret meget, ikke? Livscyklussen for denne type kattelopper kan vare op til et år.

Dens kropsstørrelse kan også ses med det blotte øje, som er på størrelse med en lille myre. Forsigtig, Ctenocephalides felis kan give problemer, når man bider mennesker. En person, der bliver bidt, vil også opleve en meget generende kløe.

Ikke nok med det, for nogle mennesker kan biddet forårsage en mere alvorlig infektion, såsom en zoonotisk sygdom kaldet kat kradse sygdom. Denne sygdom er forårsaget af bakterier Bartonella Henselae , hvoraf den ene er båret af katteloppen.

Nogen der oplevede kat kradse sygdom oplevet forskellige klager. Startende fra en lille klump på bidstedet, kvalme, opkastning, feber, træthed, kulderystelser, smerter i lymfeknuderne til betændelse.

Læs også: Kend den rigtige madportion at give til katte

2.Otodectes cynotis

Otodectes cynotis er en type kattemide, man skal passe på. Otodectes cynotis er også kendt som øremider, en af ​​årsagerne til forstyrrelser eller problemer i katteører. Nå, katte, der er inficeret med disse mider, oplever kløe i deres ører, så de klør ofte deres ører for meget.

Katte, der er angrebet af disse mider, viser meget tydelige ydre symptomer. Symptomerne omfatter, at kattens ydre øre højst sandsynligt er betændt, at katten stikker øret til hovedet, klør det næsten uafbrudt og ryster på hovedet ofte, som om den forsøgte at "komme af" øret.

Derudover kan symptomerne ses på indersiden af ​​øregangen. Der vil du se en mørk, klistret, ildelugtende bunke af voks og mideklatter.

”Hvis miderne går langs ryggen eller maven på en kat, vil dyret rense den med tungen og sluge den. Parasitten er dog sikker, hvis den kan komme ind i øregangen, hvor en kats poter eller tunge ikke kan nå," siger William Miller Jr., VMD, professor i dermatologi ved Cornell University's College of Veterinary Medicine.

Læs også: Kend ins og outs om katteinfluenza hos katte

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Du kan spørge dyrlægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Kompas.com. Tilgået i 2020. Kattelopper er vigtige at behandle med det samme
ScienceDirect. Tilgået 2020. Ctenocephalides Felis
Cornell University College of Veterinary. Hentet 2020. Øremider: Tiny Critters, der kan udgøre en stor trussel
Indonesiske Pro-planer. Fået adgang i 2020. Typer af lopper på katte og hvordan man overvinder dem