Goffins kakadue er en endemisk fugl, hvad betyder det?

"Kakaduen er generelt en fredet fugl, så tilladelsen til at holde den er meget begrænset. Selv for goffin-kakaduen er den inkluderet som et endemisk dyr fra Maluku-provinsen, så habitatet for denne fugl kan ikke findes andre steder. Denne fugl er klassificeret som den mindste papegøje med en overvejende hvid fjerfarve. Derudover er denne fugl også ret intelligent."

, Jakarta – At holde papegøjer kan virkelig være et sjovt valg, især da kakaduer også er intelligente dyr. Det ser dog ud til, at dit ønske om at beholde en papegøje skal reddes først. Årsagen, mange typer papegøjer, hvis status er beskyttet. Der er endda kakaduer, der er endemiske, såsom Goffin's Cockatoo.

Goffins kakadue eller tanimbar corella (Cacatua goffiniana) er en papegøje hjemmehørende i Indonesien. Denne art er endda endemisk for Tanimbar-øerne (inklusive Yamdena-øen), Larat-øen og Kai-øerne, alle i Maluku-provinsen. Endemisk betyder her, at dyret er et dyr, der kun findes i Indonesien, eller mere specifikt kun i visse områder og ikke andre steder eller lande.

Læs også: Dette er grunden til, at papegøjer er beskyttede dyr

Lær Goffins kakadu-arter at kende

For at lære goffin-kakaduen bedre at kende, er her nogle oplysninger, du skal vide:

Fysiske egenskaber

Tanmbar papegøjen (Cacatua goffiniana) er en af ​​de mindste typer kakaduer. Kropslængde, fra hoved til hale, kun omkring 31 cm med en kropsvægt på omkring 350 gram.

Dens krop er domineret af hvid pels, men der er lyserød pels mellem dens næb og øjne. Hvis man ser nærmere på det, er der på indersiden af ​​kam- og nakkefjer også lyserøde fjer, men pelsen er dækket af hvid pels. Fjerene på indersiden af ​​halen og vingerne er også gullige, men dækket af hvide fjer. Næbbet er gråt eller hvidt, mens øjnene er brune eller sorte hos mænd og røde hos kvinder.

Når der kvidres, er lyden et højt, hæs skrig. Derudover er denne goffin-kakadu ligesom andre Cacatuidae-medlemmer også i stand til at få toppen på hovedet til at udvide sig eller lukke.

Goffins kakadue Klassificeret som intelligente fugle

Goffins kakadue er klassificeret som en fugl med ekstraordinær intelligens. Derfor er videnskabsmænd interesserede i at udføre forskning og intelligenstest. Forskerholdet fra University of Oxford, University of Vienna, og Mac Planck Instituttet også udført forskning på denne fugl.

En af de udførte intelligenstest var at give ham en række nøgler til at åbne et ret komplekst mekanisk puslespil. Men uventet var Goffins kakadue i stand til at gøre det.

Læs også: Overvej dette, før du opdrætter en papegøje

Habitat og befolkning

Levestedet for denne mindste papegøje er primære og sekundære skove i lavlandsområder og landbrugsområder omkring skoven. Som et endemisk dyr er kakaduens udbredelsesområde meget begrænset. De kan findes i Tanimbar-øgruppen, Maluku, som ligger mellem Bandahavet og Arafuruhavet. Nogle af øerne i Tanimbar, der naturligt er beboet af disse fugle, omfatter øerne Yamdena, Larat, Wuliaru, Selu, Sera og Seleru. Men på grund af handel er denne fugl blevet introduceret til Kai-øerne (Maluku), Puerto Rico og Singapore.

Desværre spænder befolkningen i Tanimbar-kakaduen nu kun fra 100.000 til 499.999. Befolkningen har en tendens til at falde på grund af ødelæggelse af levesteder, krybskytteri for handel eller at blive jaget, fordi de betragtes som skadedyr i landbruget. Tendensen med befolkningsnedgang er også forbundet med dets begrænsede udbredelsesområde.

I Indonesien er Goffin-kakaduen, sammen med den gulkammede hvide kakadue (Cacatua Galerita), Seram-kakaduen (Cacatua moluccensis) og den lille gulkammede kakadue (Cacatua sulphurea), en af ​​de fugle, der er beskyttet under ministeren for Miljø- og skovbrugsforordning nr. P. 106/MENLHK/ SETJEN/KUM.1/12/2018 År 2018.

Læs også: Er det rigtigt, at ugler ikke er egnede til at blive holdt?

Det er nogle oplysninger om goffin-kakaduen, som er et endemisk dyr. Hvis du har et kæledyr derhjemme i form af en fugl, så sørg for, at dyret er klassificeret som et dyr, der kan holdes! Sørg desuden for, at kæledyrsfuglen altid er sund.

Hvis der opstår symptomer på sygdom, så tøv ikke med at spørge din dyrlæge på . Dyrlæge i vil altid være klar til at give sundhedsråd til dit kæledyrs sundhed. Hvad venter du på, tag det smartphone-mu straks og nyd bekvemmeligheden ved at tale med en dyrlæge når som helst og hvor som helst!

Reference:
BirdLife International. Tilgået 2021. Tanimbar Corella (Cacatua goffiniana).
Fugl ID. Tilgået 2021. Tanimbar Cockatoo, Tanimbar Corella (Cacatua goffiniana).
World Parrot Trust. Tilgået 2021. Goffin's Cockatoo (Cacatua goffiniana).