Naturlige årsager til ondt i halsen, når du vågner

Jakarta - Har du nogensinde haft ondt i halsen, da du vågnede? Faktisk er der mange ting, der kan give ondt i halsen, når du vågner. Ifølge dr. Michael Benninger, MD., formand for Head & Neck Institute, som citeret fra side Cleveland Clinic Den mest almindelige årsag til ondt i halsen, når du vågner, er et tørt miljø.

Især om vinteren kan luften i rummet blive mere tør og udløse ondt i halsen, når du vågner. Derudover er dette også mere risikabelt, hvis du trækker vejret gennem munden, mens du sover. Der er dog faktisk mange flere faktorer, der kan udløse ondt i halsen, når du vågner. Vil du vide mere? Lyt til slutningen, ja!

Læs også: Mangel på hvile forårsager ondt i halsen hos børn

Mulige årsager til ondt i halsen, når du vågner

Der er mange ting, der kan give ondt i halsen, når du vågner. Her er nogle af dem:

1.Dehydrering

Dehydrering om natten kan få din hals til at føles tør og kløende. Under søvn drikker du slet ikke i flere timer. Dette kan blive værre, hvis du ikke drikker nok vand i løbet af dagen, spiser salt mad før sengetid, sover i et varmt eller fugtigt miljø eller trækker vejret gennem munden, mens du sover.

For at hjælpe med at bekæmpe virkningerne af dehydrering om natten, bør du drikke nok vand i løbet af dagen, have et glas vand ved din seng at drikke, når du vågner om natten eller om morgenen, og få mindst 8 timers søvn.

2. Snorken og obstruktiv søvnapnø (OSA)

Snorken kan irritere halsen og næsen og forårsage ondt i halsen om natten. Folk, der snorker højt eller ofte, kan have obstruktiv søvnapnø (OSA). Denne tilstand opstår, når en person midlertidigt holder op med at trække vejret, mens han sover. Årsagen er en forsnævring eller blokering i luftvejene.

Mennesker med OSA kan vågne flere gange i løbet af natten og opleve ondt i halsen fra snorken eller åndenød. Udover at være i stand til at forårsage ondt i halsen, når du vågner, kan OSA også få patienter til at vågne ufriskede om morgenen, føle sig søvnige hele dagen, være glemsomme og have hovedpine.

3.Allergier

Allergier kan forårsage tilstoppet næse og postnasal drop. Det er her slim løber fra næsen og ind i halsen. Overskydende slim i halsen kan forårsage kløe, irritation og smerte. Postnasal drop øges normalt, når du ligger ned eller sover. Som følge heraf kan ondt i halsen blive værre om natten eller om morgenen, når du vågner.

Eksponering for visse allergener om natten kan også forværre postnasal drop og ondt i halsen. For eksempel fjer på puder, støv og fnug på madrasser eller pollen fra planter eller træer i nærheden af ​​et åbent vindue. For at overvinde dette skal du vide, hvad der udløser allergier og undgå dem.

Læs også: Er det rigtigt, at gurglende saltvand kan behandle ondt i halsen?

4. Virusinfektion

Virale infektioner er en af ​​de almindelige årsager til ondt i halsen. Nogle af de mest almindelige vira, der forårsager ondt i halsen, når du vågner, er de vira, der forårsager influenza. Hvis en virusinfektion er årsag til ondt i halsen, når du vågner, kan du også opleve andre symptomer, såsom nysen, hoste, ømhed og træthed.

5. Ondt i halsen

Halsbetændelse er en bakteriel infektion i halsen og mandlerne forårsaget af gruppe A Streptococcus bakterier (gruppe A streptokokker). Denne tilstand kan forårsage alvorlig smerte, der fortsætter hele dagen. Smerterne kan dog forværres om natten på grund af øget postnasal drop eller smertestillende midler, der er slidt af om natten.

6. Mavesyresygdom

Mavesyresygdom eller gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) er en tilstand, hvor mavesyre og andet maveindhold ofte stiger op i spiserøret. Mavesyre kan brænde og irritere slimhinden i spiserøret og forårsage ondt i halsen.

Læs også: At drikke masser af vand kan lindre ondt i halsen

Symptomer på GERD forværres normalt om natten, og når en person ligger ned eller sover. Dette skyldes sandsynligvis en stigning i koncentrationen af ​​mavesyre om natten. Ud over ondt i halsen omfatter symptomer på GERD smerter ved synke, smerter i brystet eller den øvre del af maven, kvalme, opkastning, dårlig ånde og tanderosion.

Det er nogle ting, der kan være årsagen til ondt i halsen, når du vågner. Hvis du føler, at du oplever det meget ofte, eller din halsbetændelse ikke bliver bedre inden for et par dage, skal du straks Hent Ansøgning at tale med lægen.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang i 2021. Hvad kan forårsage ondt i halsen om natten?
Cleveland Clinic. Fået adgang i 2021. Kan du få ondt i halsen af ​​at sove med dit vindue åbent?