Disse er årsagerne til tandkødsbetændelse, som ofte ignoreres

, Jakarta – Tandkødsbetændelse er den mildeste form for tandkødssygdom, men den ignoreres ofte, så efter at have kendskab til tilstanden er den ret alvorlig. Gingivitis er karakteriseret ved en række tegn på mild betændelse, herunder rødt eller hævet tandkødsvæv. Tandkød, der bløder, når du børster tænder, kan tyde på tandkødsbetændelse.

At forsinke tandbehandlingen, når der er symptomer på tandkødsbetændelse, kan have mere alvorlige konsekvenser for mundsundheden. Tandkødssygdomme er en progressiv tilstand, og den vil udvikle sig, hvis den ikke behandles.

Til sidst kan patienter udvikle paradentose, hvor der udvikles lommer mellem tandkødet og tænderne. Tænder kan blive løse, og i fremskredne stadier af tandkødssygdomme kan der opstå tab af tænder og knogler.

At håndtere tandkødsbetændelse, efterhånden som den udvikler sig, er en anden tvingende grund til at besøge tandlægen hvert halve år. Det er lettere for tandlæger at identificere de tidlige symptomer på tandkødsbetændelse, når de ser patienten regelmæssigt.

Faktisk er mundhulen fuld af bakterier. Disse bakterier danner sammen med slim og andre partikler konstant en klistret, farveløs "plak" på tænderne. børstning og tandtråd hjælper med at fjerne plak.

Læs også: Kend symptomerne og hvordan man behandler paradentose

Plak, der ikke fjernes, kan hærde og danne "tandsten", som børstes uren af. Kun en professionel rengøring hos en tandlæge eller tandplejer kan fjerne tandsten.

Der er en række risikofaktorer for tandkødssygdomme, men rygning er den vigtigste. Rygning kan også gøre behandling for tandkødssygdomme mindre vellykket. Andre risikofaktorer omfatter diabetes, hormonelle ændringer hos kvinder, diabetes, medicin, der reducerer spytstrømmen, visse sygdomme, såsom AIDS, at tage visse lægemidler og genetisk modtagelighed.

Tandkødsbetændelse kan behandles med det samme, behandles med det samme, når du finder hævelse, rødme eller blødning i tandkødet. Mange mennesker er ikke klar over, at de har tandkødsbetændelse. Kan have tandkødssygdomme uden symptomer. Følgende kan dog være symptomer på tandkødsbetændelse:

Læs også: Plak på tænder forårsager paradentose, virkelig?

  1. Tandkød, der er rødt, ømt eller hævet.
  2. Blødende tandkød, når du børster eller bruger tandtråd.
  3. Tandkød der er faldet ud af tænderne.
  4. Løse tænder.
  5. Ændringer i tændernes bid (malocclusion).
  6. Pus mellem tænder og tandkød.
  7. Smerter ved tygning.
  8. Følsomme tænder.
  9. Delproteser, der ikke længere passer.
  10. Dårlig ånde, der ikke forsvinder efter at have børstet tænder.

Behandling af tandkødsbetændelse

At praktisere ordentlig mundhygiejne kan faktisk behandle tandkødsbetændelse. Du bør også reducere rygevaner og kontrollere diabetes. Andre behandlinger omfatter tandrensning, antibiotikamedicin, kirurgi og tandrensning.

Der er flere teknikker, der kan bruges til at rense tænder uden kirurgi, nemlig:

  • Afskalning fjerner tandsten fra over og under tandkødskanten.
  • Rodhøvling udglatter ru pletter og fjerner plak og tandsten fra rodoverfladen
  • Laser kan fjerne tandsten med færre smerter og blødninger end skalering og rodplan
  • Narkotika

Læs også: 5 årsager til tandkødsbetændelse, der gør det svært at sluge

En række medicin kan bruges til at behandle tandkødsbetændelse:

  • Antiseptisk mundskyl indeholdende klorhexidin kan bruges til at desinficere munden
  • Antiseptiske chips, der er timet og indeholder klorhexidin, kan puttes i en pose efter rodhøvling.
  • Antibiotiske mikrosfærer lavet med minocyclin kan puttes i lommen efter skalering og planlægning.
  • Orale antibiotika kan bruges til at behandle områder med vedvarende tandkødsbetændelse.
  • Doxycyclin, et antibiotikum, kan hjælpe med at forhindre enzymer i at nedbryde tænder.
  • Klapkirurgi er en procedure, hvor tandkødet fjernes, mens plak og tandsten fjernes fra dybere lommer. Derefter sys tandkødet på plads, så det passer rundt om tænderne.
  • Knogle- og vævstransplantater kan bruges, når tænderne og kæben er for beskadigede til at hele.

Hvis du har tandsundhedsproblemer, skal du straks tjekke direkte på det anbefalede hospital her. Korrekt håndtering kan minimere langsigtede sundhedsrisici. Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Kom nu, Hent Ansøgning via Google Play eller App Store.