Stadier af fosterudvikling i første trimester

, Jakarta – Det første trimester er de tidlige stadier af graviditeten, fra den første til den tredje måned. Efter befrugtning med sædceller i livmoderen vil fosteret fortsætte med at udvikle sig og opleve vækst fra måned til måned.

En ting du skal vide, den udvikling der sker hos fosteret hver måned er anderledes. Efterhånden vil fosteret opleve ændringer i form af størrelse, dannelse af organer, til fysiske evner og forberedelse til fødslen til verden. Ved at forstå stadierne af fosterforandringer kan det være en guide for kommende forældre til at sikre barnets sikkerhed. Det betyder, at forældre vil være mere opmærksomme, hvis de finder abnormiteter, der kan opstå i fosterudviklingen, så de kan forudse, at dårlige ting vil ske.

At kende de normale stadier af fosterudviklingen kan også hjælpe kommende forældre til at føle sig tættere på deres ufødte baby. Så hvad er stadierne af fosterudvikling i første trimester?

1. En måneds graviditet

Den første måned af graviditeten starter fra tidspunktet for undfangelsen. På dette stadium vil zygoten, som er den første udvikling af embryonet, gå til livmoderen og danne en morula . Morula er en celle, der er formet som et hindbær, som over tid under graviditeten vil gennemgå flere stadier af embryonal udvikling. Fostervandssækken er også begyndt at dannes i begyndelsen af ​​graviditeten, som tjener til at beskytte embryonet ved at pakke det ind.

I den første måned af graviditeten begynder den fysiske udvikling af fosteret normalt. I første omgang vil du se mørke rande på fosterets ansigt. Senere vil disse dele udvikle sig til øjnene og andre dele af ansigtet. Ikke nok med det, så har der den første måned også været fysisk udvikling, herunder underkæben og mund og svælg, der vokser på indersiden.

Mens det er i livmoderen, får fosteret næringsstoffer fra moderens mad, som fordeles gennem moderkagen. Moderkagen er også begyndt at dannes i den første måned af graviditeten. Udover at distribuere mad, fungerer moderkagen også til at kanalisere affald fra fosteret til det fri.

2. Anden måned

Hvis fosteret i den første måned af fysisk udvikling er begyndt at udvikle sig, begynder det første trimester at danne knogler, når man går ind i den anden måned af graviditeten. Ud over knogler er centralnervesystemets netværk i den anden måned af graviditeten begyndt at dannes, herunder rygmarven, hjernen og det perifere nervevæv.

Efter øjnene begynder at dannes, vil den anden måned normalt fremstå små folder på hver side af hovedet. Nå, denne del vil så udvikle sig til øret. Ansigtet vil også fortsætte med at udvikle sig og opleve raffinement sammen med de synlige dele af hænder og fødder.

Ind i slutningen af ​​den anden måned af graviditeten begynder størrelsen af ​​embryonet at forstørre, hvilket er omkring 2,5 centimeter, vejer 9,5 gram. Den samlede vægt, ser det ud til, er vægten af ​​hovedet.

3. Tredje måned af graviditeten

I den tredje måned af graviditetens første trimester begynder udviklingen af ​​de indre organer. Inklusive udviklingen af ​​de reproduktive organer, er det bare, at køn på den kommende baby stadig ikke kan bestemmes på nuværende tidspunkt. Andre indre organer begynder at udvikle sig, leveren begynder at producere galde, og kredsløbs- og urinsystemet begynder at arbejde.

I den tredje måned af graviditeten begynder fosterets tænder også at udvikle sig. Mens andre kropsdele er begyndt at danne sig fuldstændigt, nemlig arme, hænder, ben, fødder, ører. I den tredje måned af graviditeten stiger fosterets længde også til 7,5-10 centimeter og vejer 28 gram.

Find ud af flere detaljer om udviklingen af ​​fosteret i første trimester ved at spørge lægen i ansøgningen . Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og snak. Få tips til at opretholde en sund graviditet fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • 5 tips til at tage sig af graviditeten i første trimester
  • Øvelse for gravide kvinder i første trimester
  • 5 grunde til, at gravide kvinder ikke bør være trætte i første trimester