Dette er, hvad BPOM siger om tilstanden af ​​AEFI, som er på vagt over for AstraZeneca

, Jakarta - AstraZeneca, en vaccine, der ofte diskuteres, fordi den siges at have forårsaget alvorlige symptomer til døden. Food and Drug Supervisory Agency (BPOM) fortsætter med at opdatere information relateret til sikkerhedsniveauet for COVID-19-vaccinen. Alligevel fortsætter BPOM med at minde om bivirkninger, der skal holdes øje med i forbindelse med AstraZeneca. For flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Nogle bivirkninger, du skal passe på med AstraZeneca

Der er flere typer COVID-19-vacciner rundt om i verden, og nogle cirkulerer i Indonesien er Sinovac, AstraZeneca og Sinopharm. Denne vaccine er udviklet af University of Oxford og AstraZeneca, som i udlandet fik navnet Vaxzevria. Det siges, at de fleste af disse vacciner forårsager milde til moderate bivirkninger.

Læs også: Kend de 5 bivirkninger af Corona-vaccinen

Bivirkninger efter injektionen eller post-immuniseringsbivirkninger (AEFI) er meget almindelige og opstår flere timer efter, at vaccinen er givet. Der er dog nogle alvorlige bivirkninger, der opstår hos nogle mennesker efter at have fået AstraZeneca-vaccinen. Nævnt, hvis de negative virkninger, der opstår forbundet med blodpropper i kroppen.

Derfor fortsætter BPOM med at øge forholdsreglerne for personer, der vil modtage denne metode til at forhindre spredning af corona-virussen. En af dem er at være opmærksom på nogle af de symptomer, der opstår og skal undersøges nærmere, hvis problemet opstår. Følgende er nogle AEFI'er, der akut skal undersøges af en læge, herunder:

  • Svært at trække vejret.
  • Brystsmerter .
  • Hævelse af benene.
  • Ondt i maven, der ikke går væk.
  • Nogle neurologiske symptomer, såsom svær hovedpine, sløret syn eller blå mærker fra injektionen, som ikke forsvinder efter et par dage efter vaccination.

Med en tidlig undersøgelse relateret til nogle af de symptomer, der opstår som følge af denne AstraZeneca-vaccineinjektion, er det håbet, at alle skadelige virkninger kan undgås. En af de sjældneste og mest usædvanlige AEFI'er, der kan opstå, er en blodprop. Nævnt hvis muligheden for disse bivirkninger forekommer meget sjældent, nemlig 1 ud af 100.000 personer. Derudover kan 1 ud af 5 personer, der oplever det, miste livet.

Læs også: Giver Corona-vaccinen bivirkninger?

Nogle internationale lægemiddel- og vaccineregulerende agenturer har ikke angivet specifikke risikofaktorer for blodpropper eller koagulationsproblemer. Nævnt hvis denne hændelse kan opstå på grund af immunresponsen i kroppen. Derfor skal du sikre dig nogle af de tidligere nævnte symptomer på trombose for at opdage problemet tidligt.

Det menes, at risikoen for denne meget sjældne tilstand er højere hos yngre mennesker. Derfor skal alle, der får AstraZeneca-vaccinen, kende nogle af de symptomer, der skal holdes øje med, så tidlig behandling kan udføres. Lægen vil også fortælle dig om de risici og fordele, der kan opstå efter injektionen er givet.

Selvom du har fået vaccinen, ville det være bedre at holde dig til 3M sundhedsprotokollen, som går ud på at bære maske, holde afstand og undgå menneskemængder og vaske hænder regelmæssigt med sæbe eller vand. hånddesinfektion . Selvom du er blevet vaccineret, kan du stadig få det, men du er mindre tilbøjelig til at udvikle farlige komplikationer.

Læs også: Dette er fakta om AstraZeneca-vaccinen, der forårsager blodpropper

Hvis du har andre spørgsmål vedrørende fordele og risici ved vaccination, kan lægen fra klar til at forklare i detaljer. Nok med Hent Ansøgning , kan alle fakta relateret til sundhedssektoren få en direkte forklaring fra eksperterne. Download appen lige nu!

Reference:
Covid19.go.id. Tilgået i 2021. Post-immuniseringsbivirkninger (KIPI) Efter AstraZenecas COVID-19-vaccination forekommer meget almindeligt.
Kompas. Tilgået i 2021. BPOM-opdatering om AstraZeneca-vaccine, disse er 5 AEFI-betingelser, du skal passe på.
Medicinske nyheder i dag. Adgang 2021. Oxford-AstraZeneca-vaccine: Hvad skal man vide om bivirkninger.
Vores sundhedstjenester. Tilgået i 2021. AstraZeneca COVID-19-vaccine.