Hvem er i risikogruppen for lymfadenitis?

, Jakarta – Lymfadenitis er forstørrelse af en eller flere lymfeknuder, som normalt opstår på grund af infektion. Lymfeknuder er fyldt med hvide blodlegemer, der hjælper kroppen med at bekæmpe infektion.

Det vigtigste symptom på lymfadenitis er forstørrede lymfeknuder ledsaget af en stigning i størrelse, smerte ved berøring, rødme og kan fyldes med pus. Hvem er i risikogruppen for lymfadenitis? Læs alle detaljer her!

Læs også: Er det rigtigt, at en tandinfektion kan forårsage lymfadenitis?

Risikofaktorer for mennesker ramt af lymfadenitis

Som tidligere nævnt er lymfadenitis en infektion i en eller flere lymfeknuder. Når en lymfeknude bliver inficeret, er det normalt fordi infektionen startede andre steder i kroppen.

Lymfadenitis kan forårsage lymfeknuder til at blive forstørrede, røde eller ømme. Behandling af denne tilstand kan være med antibiotika og medicin til at kontrollere smerter og feber. Tidlig behandling af infektion kan forhindre udviklingen af ​​lymfadenitis.

Flere sundhedsmæssige forhold kan sætte en person, der oplever lymfadenitis, disse risikofaktorer er:

1. Streptokok eller stafylokokk bakteriel infektion.

2. Tonsillitis.

3. HIV-infektion.

4. Genital herpes.

5. Mononukleose.

6. Juvenil reumatoid arthritis.

7 Leukæmi eller lymfom.

8. Seglcelleanæmi.

8. Kawasaki sygdom.

Kronisk lymfadenitis er mere almindelig hos børn under 12 år. Faktorer, der kan øge en persons chancer for at udvikle kronisk lymfadenitis inkluderer:

1. Har en af ​​årsagerne til lymfadenitis.

2. At have kontakt med nogen, der har en af ​​årsagerne til lymfadenitis.

3. Få kontakt med dyr, især katte, mus eller køer.

Lymfadenitis farlig eller ej?

Lymfadenitis kan give anledning til bekymring, især hvis årsagen til hævelsen ikke er klar. Men i de fleste tilfælde er hævede lymfeknuder et tegn på, at immunsystemet fungerer korrekt.

Læs også: 3 typer af byld og hvordan man overvinder det

Mennesker, der har hiv eller aids, som tager immunsystem-undertrykkende medicin, eller hvis læger har fortalt dem, at de har et svækket immunsystem, bør ringe til deres læge, hvis deres lymfeknuder er hævede.

Hvis du er en person med denne tilstand og har brug for en sundhedsanbefaling fra en læge, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Nok måde Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også: Lymfadenopati, er det en overførbar sygdom?

For de fleste er det passende at vente 1-2 uger for at se, om symptomerne forsvinder. Se en læge, hvis du oplever noget af følgende:

1. Hævede lymfeknuder vises efter en skade på huden.

2. Nyfødte eller spædbørn har hævede lymfeknuder.

3. Feber udvikler sig sammen med hævede lymfeknuder.

Hvis en person ikke viser tegn på infektion, kan hævede lymfeknuder være et tegn på, at kroppen med succes bekæmper infektionen. To uger er et ideelt tidspunkt at vente, uanset om hævelsen aftager eller ej.

Hvis hævelsen ikke går væk, eller hvis lymfeknuderne er hårde eller mere end 1,5 centimeter i diameter, skal du straks søge læge. Mange tilfælde af lymfadenitis går over af sig selv. Afhængigt af den underliggende årsag til lymfadenitis, kan hævelsen vare i nogen tid.

Komplikationer af ubehandlet lymfadenitis kan være alvorlige, endda føre til døden. Du kan hjælpe med at minimere din risiko for alvorlige komplikationer ved at følge behandlingsplanen anbefalet af din læge.

Reference:
Sundhedskarakterer. Tilgået 2020. Lymfadenitis.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad skal du vide om reaktive lymfeknuder.
Winchester Hospital. Tilgået 2020. Kronisk lymfadenitis.
Hopkins Medicine.org. Tilgået 2020. Lymfadenitis.
Healthline. Tilgået i 2020. Lymfeknudebetændelse (lymfadenitis).