Hyppige næseblod, er det farligt?

Jakarta – Når du har en næseblod, er det meget muligt at føle sig bekymret. Selvom næseblod ikke er farligt, skal du ikke undervurdere de næseblod, der forekommer ret ofte med en lang blødningstid. Næseblod opstår, når der er blødning i næsen, enten fra et eller begge huller.

Læs også: Næseblod kan være et tegn på disse 5 sygdomme

Der er flere årsager, der får en person til at opleve næseblod, såsom skade på næsen, blæser for hårdt næsen og oplever allergi. Næseblod, der forekommer ret ofte, kan dog være et symptom på et helbredsproblem. Ignorer ikke disse betingelser, og du bør overveje følgende anmeldelser.

Hyppige næseblod et faretegn?

Selvfølgelig har næsten alle oplevet næseblod. Der er dog nogle grupper, der er mere modtagelige for denne tilstand, såsom ældre, gravide, mennesker med blodsygdomme og børn i alderen 3-10 år. Næseblod kan forekomme i det ene næsebor eller begge næsebor.

Generelt kan næseblod behandles selvstændigt derhjemme på flere måder, såsom at sidde i oprejst stilling, midlertidigt trække vejret gennem næsen og komprimere næseryggen med koldt vand. Næseblod, der ikke er for alvorlige, vil normalt aftage med denne form for behandling.

Næseblod bliver dog en tilstand, der er ret farlig, hvis den opstår for ofte. Derudover er der flere andre symptomer, der indikerer, at den næseblod, du oplever, er ret farlig. Lancering Web MD , skal du straks besøge det nærmeste hospital, når en næseblod efter at have pådraget sig en skade på næsen, blødning voldsomt, påvirker vejrtrækningen og forekommer i mere end 20 minutter, selvom du har foretaget indledende behandling med vægt på næseryggen.

Læs også: Gå ikke i panik, dette forårsager næseblod hos børn

Ikke kun hos voksne kan næseblod også forekomme hos børn. Lancering Mayo Clinic , næseblod, der ofte forekommer hos børn under 2 år, bliver en farlig tilstand og kræver medicinsk behandling. Tøv ikke med at spørge lægen gennem appen som den indledende behandling af næseblod hos spædbørn og børn.

Det er nogle tegn på næseblod, der er ret farlige, og du skal vide det. Hurtigere håndtering hjælper dig med at undgå forskellige andre sundhedsproblemer, der er værre.

Næseblod som tegn på andre sygdomme

Der udføres forskellige tests for at bestemme årsagen til næseblod, såsom blodprøver, billeddiagnostiske tests og også nasal endoskopi. Denne undersøgelse kan fastslå årsagen til en person, der oplever næseblod. Der er flere sundhedssygdomme karakteriseret ved næseblod, såsom:

1. Hæmofili

Hæmofili indikerer en abnormitet i blodkoagulationssystemet. Normalt oplever personer med hæmofili blødning i visse kropsdele, herunder næsen.

2. Hypertension

Hypertension eller forhøjet blodtryk er en sygdom, der forårsager symptomer på næseblod, fordi når blodtrykket hos personer med hypertension ikke er kontrolleret, vil det få et af blodkarrene i nasopharynx til at briste og forårsage næseblod. Vi anbefaler, at du laver en sund kost og sund livsstil, så dit blodtryk altid er kontrolleret, så du undgår symptomerne på næseblod.

3. Leukæmi

Leukæmi er en form for kræft, der angriber blodceller og indgår i en type sygdom, der er ret farlig og skal behandles seriøst. Et af de symptomer, der opstår fra denne sygdom, er næseblod.

Læs også: Hvorfor kan næseblod opstå, når kroppen er træt?

Det er nogle sygdomme, der er karakteriseret ved hyppige næseblod. Der er intet galt i at tage forebyggende skridt for at undgå næseblod, ved at holde kroppen godt hydreret, holde rummet fugtigt og undgå udsættelse for cigaretrøg.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Næseblod
WebMD. Tilgået 2020. Hvornår skal jeg ringe til lægen om næseblod
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Når i en blodig næse en nødsituation?