5 effektive fødevarer til at lindre gigtsmerter

Jakarta - Gigt eller leddegigt er betændelse i leddene karakteriseret ved ledsmerter og stivhed. Gigt er en autoimmun sygdom, som er en sygdom, der opstår, når kroppens immunsystem angriber kroppens ledvæv. Denne sygdom er tilbøjelig til at forekomme i leddene i hofte-, knæ- eller benområdet, hvilket gør det vanskeligt for den syge at gå, bøje og stå.

Selvom det kan forekomme i enhver aldersgruppe, er gigt mere almindeligt hos ældre (ældre). Undersøgelser siger, at kvinder har 2-3 gange større risiko for at udvikle leddegigt end mænd.

Mad til mennesker med reumatiske smerter

Gigt kan overvindes ved at tage medicin, der er blevet ordineret af en læge, opretholde en ideel kropsvægt, håndtere stress, motionere regelmæssigt, undgå alkoholforbrug og være opmærksom på den type mad, der indtages. Så hvilke fødevarer kan indtages for at lindre gigtsmerter?

1. Fed fisk

Især fisk, der er rige på omega-3 fedtsyrer. Indholdet af omega-3 i fisk kan reducere dårligt kolesterol ( lavdensitet lipoprotein /LDL) og triglycerider, der sætter dig i en højere risiko for hjertesygdomme. Du kan spise fisk mindst 3-4 ounces to gange om ugen. Fisk, der indeholder omega-3, omfatter laks, tun, makrel og sild.

2. Frugter og grøntsager

Indtagelse af frugt og grønt er godt for at opretholde en sund krop, herunder til at lindre gigtsmerter. Årsagen er, at frugt og grønt indeholder antioxidanter, der kan styrke immunforsvaret i kampen mod sygdom. En undersøgelse viser, at indtagelse af vitaminer i den rigtige mængde kan forebygge betændelse og opretholde ledsundhed hos mennesker med gigt. Nogle frugter og grøntsager, der kan indtages af mennesker med gigt, er: blåbær , kirsebær, jordbær, kartoffel, tomat, aubergine, broccoli, chili, ananas, appelsin, citron, gulerod, vandmelon og mere.

3. Nødder, hvede og korn

For eksempel brune ris, hvede, havregryn, korn og mandler og rød. Disse fødevarer er rige på fibre, som kan reducere niveauet af C-reaktivt protein (CRP), et protein, der signalerer betændelse i kroppen. Derudover indeholder nødder, hvede og frø enkeltumættede fedtsyrer, protein, folinsyre, magnesium, jern, zink og kalium, som spiller en rolle i at opretholde et sundt hjerte og vedligeholde immunsystemet.

4. Grøn te

Grøn te indeholder polyfenoler, en type antioxidant, der kan reducere inflammation og bremse brusknedbrydning. En undersøgelse viser, at antioxidanterne i grøn te kan hæmme produktionen af ​​molekyler, der forårsager ledskader hos mennesker med gigt. Du skal dog tale med din læge, før du indtager grøn te. Årsagen er, at grøn te indeholder en lille mængde C-vitamin, som kan hæmme blodfortyndende processen i kroppen.

5. Krydderier

For eksempel koriander, ingefær og gurkemeje. Flere undersøgelser nævner, at gurkemeje indeholder curcumin, som har vist sig at reducere inflammation på celleniveau. Derudover indeholder ingefær og hud også kemikalier, der virker som anti-inflammatoriske lægemidler hos mennesker med gigt.

Det er en kraftfuld mad til at lindre gigtsmerter. Hvis disse fødevarer ikke virker for at lindre de gigtsmerter, du føler, så spørg din læge for andre madanbefalinger. Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at spørge lægen via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Læs også:

  • Kan badning om natten forårsage gigt?
  • Forskellen mellem gigt og gigt
  • Disse er 5 årsager til gigt i en ung alder