CBT kan behandle generel angstlidelse, her er hvordan det virker

Jakarta - Kognitiv adfærdsterapi (CBT) eller kognitiv adfærdsterapi er en type psykoterapi. Denne terapi er meget brugt til at behandle en række psykiatriske problemer, herunder stress, depression og angstlidelser. Målet er at træne tankefærdigheder eller kognitive funktioner og adfærdsmønstre hos syge.

Gennem denne terapi er det håbet, at mennesker med psykiske lidelser kan have et andet syn på hvert problem, de oplever, samt lære at reagere på alle disse problemer. Ikke nok med det, så hjælper denne terapi også mennesker med psykiske problemer med at finde løsninger på problemer selvstændigt.

Hvordan kognitiv adfærdsterapi virker

Konceptet med CBT er at indse, at tanker, fysiske fornemmelser, følelser og handlinger er en enhed og påvirker hinanden. Negative tanker og følelser kan holde dig fast i det samme problem og føle dig endnu mere presserende.

Læs også: 4 effektive trin til at overvinde OCD-lidelser hos børn

Denne tilstand vil i sidste ende forårsage ændringer i den måde, du handler, tænker og forårsager klager fra den fysiske side. Det er derfor, du har brug for kognitiv adfærdsterapi, da det kan hjælpe dig med at vende negative tanker og følelser til mere positive på følgende måder:

  • Problemidentifikation

Det første du skal vide fra denne terapi er at være opmærksom og acceptere, hvis du har et problem. Senere vil terapeuten hjælpe dig med at identificere problemet såvel som roden til problemet. Årsagen er, at de problemer, der opstår, kan komme fra andre problemer, som du måske ikke er opmærksom på. Tja, terapeuten vil også hjælpe dig med at finde den mest grundlæggende årsag til fremkomsten af ​​negative tanker og følelser.

  • Fokus på at finde løsninger

Udover at hjælpe med at identificere problemer, der opstår, vil terapeuten også hjælpe dig med at bryde store problemer op i mindre problemer, så det bliver nemmere for dig at finde løsninger. Du skal dog finde den rigtige psykolog. Brug appen for når du har brug for hjælp, vil psykologer være klar til at lytte til alle problemer.

Læs også: Betydningen af ​​adfærdsmæssig kognitiv terapi for at overvinde OCD

  • Leder efter den nemmeste måde at forbedre den lidendes tankegang på

Når store problemer er opdelt i enklere, vil du begynde at blive lært at se sammenhængen mellem et problem og et andet, såvel som virkningen af ​​hvert problem på dig. Målet er at ændre, hvordan du vurderer eventuelle problemer, der opstår. Du vil også blive hjulpet til at holde fokus på de forhindringer, der sker nu, ikke fortiden eller fremtiden.

  • Hjælp med at dyrke positive vaner

Det sidste er at hjælpe med at fjerne dine gamle tankevaner og ændre dem på en mere positiv måde. Efter at have gennemgået flere sessioner med CBT til behandling af generaliseret angstlidelse, vil terapien gentage disse trin for at finde ud af, om denne metode er rigtig og gavnlig for dig, så du også får den bedste løsning med hensyn til problemløsning.

Læs også: Disse er 5 terapier til behandling af autisme

Under en terapisession rådes det til at være åben og ærlig over for terapeuten, så du får den bedste tilgang i forhold til din situation. Ikke nok med det, så er dit samarbejde også nødvendigt under terapien, samt et stærkt engagement fra dig selv for at opnå maksimale resultater. Hvis du gør dette med succes, bliver terapiperioden også kortere.



Reference:
Psykologi i dag. Tilgået i 2020. Kognitiv adfærdsterapi.
WebMD. Tilgået 2020. Kognitiv terapi for depression.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Kognitiv adfærdsterapi.