Diæt for at forhindre migræne under menstruation

Jakarta - Hver måned oplever kvinder i den fødedygtige alder menstruation. Forskellige hormonelle ændringer under menstruation får kvinder til at opleve klager som menstruationssmerter, migræne. Hvis du ofte oplever migræne under menstruationen, er du egentlig ikke alene.

Data fra National Center of Biotechnology Information siger, at mere end 50 procent af kvinderne oplever migræne under menstruation. Årsagen menes at være et fald i hormonet østrogen før menstruation, som gør kroppen mere smertefølsom.

Læs også: Abdominal migræne vs migræne, hvad er mere farligt?

Magnesium kan forhindre migræne under menstruation 

Hvilken slags diæt skal anvendes for at forhindre migræne under menstruation? Svaret er selvfølgelig en sund og afbalanceret kost. Øg dog forbruget af fødevarer med højt indhold af magnesium.

Undersøgelser publiceret i tidsskrifter Cephalalgi fandt ud af, at personer, der tog magnesium i 12 uger, havde 41,6 procent færre migræneanfald sammenlignet med dem, der ikke gjorde.

Ifølge American Migraine Foundation har daglige orale magnesiumtilskud vist sig at være effektive til at forebygge menstruationsrelateret migræne, især hos kvinder med præmenstruel migræne.

Men bortset fra kosttilskud kan du også få magnesium naturligt fra maden. Så hvad er de fødevarer med højt indhold af magnesium, der er gode til forbrug?

Læs også: 5 ting om migræne du skal vide

Madvalg med højt magnesiumindhold for at forhindre migræne under menstruation

Magnesium er et af de vigtige mineraler, som kroppen har brug for. Det daglige magnesiumbehov for voksne kvinder er 300 milligram om dagen. For at forhindre migræne under menstruation kan du spise mad med højt magnesiumindhold, følgende:

1. Sojabønneproces

Forarbejdede sojafødevarer, såsom tempeh, tofu eller sojamælk, er også høj i magnesium. I 100 gram, indeholdt omkring 60 milligram magnesium.

2. Banan

Denne frugt med gult skind indeholder også fødevarer med et højt indhold af magnesium, som kan hjælpe med at forhindre migræne under menstruation. I én stor banan er der omkring 35 milligram magnesium.

3. Avocado

Fødevarer til at forhindre migræne under den næste menstruation er avocadoer. I en mellemstor avocado indeholdt omkring 50 milligram magnesium. Derudover indeholder denne frugt også kalium, sunde fedtstoffer, vitamin K og B, som kan forebygge anæmi.

Læs også: Overvind migræne ved at gøre disse 7 vaner

4. Nødder

Ikke kun sojabønner, andre nødder såsom mandler og cashewnødder er også høje i magnesium. I hver en ounce nødder er der omkring 80 milligram magnesium.

5. Grønne Grøntsager

Gå ikke glip af grønne grøntsager i din daglige kost, okay? I en halv skål med grønne grøntsager såsom spinat, indeholdt omkring 80 milligram magnesium, som kan hjælpe med at forhindre migræne under menstruation.

6. Fisk

Fisk er også høj i magnesium, især laks og makrel. I tre ounce laks, indeholdt omkring 25 milligram magnesium. Ikke nok med det, denne fisk er også rig på omega-3, B-vitaminer, protein og kalium, som kan reducere risikoen for slagtilfælde og hjertesygdomme.

7. Fuldkorn

Magnesiumindtag kan også findes i fuldkornsfødevarer. Der er omkring 65 milligram magnesium i hver ounce fuldkorn. Derudover indeholder fuldkorn også andre vigtige næringsstoffer for kroppen, såsom selen, B-vitaminer og fibre.

Det er en lille forklaring på kosten for at forebygge migræne under menstruation, og hvilke fødevarer der anbefales. Ud over disse forskellige fødevarer er der faktisk mange andre fødevarer, der også indeholder magnesium, såsom mælk, æbler, kartofler og kød.

Hvis du føler, du ikke får nok magnesium fra maden, kan du tale med din læge på appen . Hvis det skønnes nødvendigt, kan lægen ordinere magnesiumtilskud, der passer til din tilstand. Efter du har fået en recept, kan du med det samme købe et magnesiumtilskud anbefalet af en læge via appen .



Reference:
Nationalt Center for Bioteknologi Information. Tilgået i 2021. Menstruel migræne: Terapeutiske tilgange.
Hverdagssundhed. Fået adgang i 2021. 7 bedste midler mod menstruel migræne.
American Migræne Foundation. Magnesium.
Cephalalgi. Tilgået 2021. Profylakse af migræne med oral magnesium: resultater fra en prospektiv, multicenter, placebokontrolleret og dobbeltblind randomiseret undersøgelse.
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Magnesium rig mad.
Healthline. Fået adgang i 2021. 10 magnesiumrige fødevarer, der er supersunde.