3 lægemidler til at starte menstruationscyklus

"Uregelmæssigheden i menstruationscyklussen forårsager ofte overdreven bekymring for de fleste kvinder. Årsagen er, at denne tilstand kan være et tegn på sundhedsproblemer i de kvindelige organer. Så er der nogen medicin til at starte menstruationscyklussen?"

Jakarta – Som vi alle ved, er menstruation processen med at fjerne livmoderslimhinden, som er præget af blødning fra skeden. En normal cyklus vil vare mellem 28-36 dage, med menstruation i 3-7 dage. Menstruationscyklus kan erklæres ujævn, hvis den forekommer mindre end 21 dage eller mere end 35 dage, eller altid ændres hver måned.

En uregelmæssig menstruationscyklus er almindelig i det første år af en kvindes pubertet, som udløses af hormonelle ubalancer i kroppen. Ud over skiftende tider er uregelmæssig menstruation karakteriseret ved for meget eller for lidt blodvolumen. Så er der en type medicin, der kan bruges til at starte menstruationscyklussen?

Læs også: Skal vide, dette er effekten af ​​COVID-19-vaccinen på menstruationscyklussen

I denne forbindelse er her nogle typer lægemidler, der bruges til at starte menstruationscyklussen:

1. Bromocriptin (Parlodel)

Det første lægemiddel til at starte menstruationscyklussen er bromocriptin. Dette lægemiddel er i stand til at overvinde lidelser forårsaget af overskydende prolaktin. Symptomer på grund af overskydende prolaktin, såsom udflåd fra brystvorterne, nedsat seksuel lyst, besvær med at blive gravid og uregelmæssig menstruation. Den indgivne dosis vil blive tilpasset den enkelte patients helbredstilstand.

Normalt giver læger en lav startdosis, som øges gradvist. Hvis det tages, har dette lægemiddel bivirkninger i form af en stigning eller et fald i blodsukkeret, kvalme, opkastning, halsbrand, diarré, forstoppelse, mavekramper, appetitløshed, hovedpine, svimmelhed og svaghed.

2. Progestin

Progestiner starter menstruationscyklussen ved at afbalancere niveauerne af hormonet østrogen i kroppen. Ligesom andre lægemidler kan gestagen forårsage komplikationer i mild intensitet, såsom svimmelhed, hovedpine, flatulens, vaginalt udflåd, nedsat seksuel lyst samt brystsmerter. Hvis intensiteten af ​​bivirkninger stiger, kan du diskutere dette med din læge, ja.

Læs også: Årsager til kun lidt menstruationsblod

3. P-piller

P-piller er ikke kun nyttige til at forhindre graviditet, men er også i stand til at starte menstruationscyklussen. Hvis disse piller tages i træk i 6 måneder, vil menstruationen vende tilbage til regelmæssighed. Denne type lægemiddel virker ved at øge produktionen af ​​globulinprotein, der binder sig til kønshormoner. Proteinet er i stand til at binde sig til det vigtigste androgenhormon (testosteron), så mængden er ikke for stor.

Af de forskellige årsager til uregelmæssig menstruation er overskydende androgenhormoner en af ​​dem. Dette lægemiddel er også i stand til at reducere menstruationssymptomer, såsom mavekramper eller acne. Ud over de mange opnåede fordele har dette lægemiddel en række bivirkninger såsom:

  • Ændringer i blodvolumen under menstruation;
  • Betydelige humørsvingninger;
  • Betydelig vægtøgning eller -tab;
  • Brystsmerter;
  • Maven føles oppustet.

Læs også: Kend First Plus Minus Menstruation Cup før brug

Det er nogle typer medicin, der kan bruges til at starte menstruationscyklussen. Før du bruger det, bør du diskutere det med din læge først, så der ikke sker ting, der er farlige. For at købe det kan du bruge funktionen "sundhedsbutik" i appen , Ja.

Reference:
NHS UK. Tilgået i 2021. Stoppet eller udeblevet menstruation.
Medline Plus. Tilgået i 2021. Bromocriptine.
ACOG.org. Tilgået 2021. Hormonal prævention udelukkende med gestagen: Pille og injektion.
IVF1 World Class Center for IVF, PGT og Fertilitet. Tilgået 2021. Clomid, Clomiphene, Serophene.
WebMD. Tilgået 2021. P-piller.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Fertilitetsmedicin til kvinder: Hvad skal man vide.