Dette er forklaringen på Code Blue i den medicinske verden

, Jakarta - Nyheden om campursari-sangeren Didi Kempots død efterlader stadig en dyb sorg for hans fans. Ingen troede, at sangeren, der fik tilnavnet The Godfather of Broken Heart den døde så hurtigt. Indtil nu har familien ikke talt om årsagen til Didi Kempots død.

Alligevel sagde Kasih Ibu Hospital, Solo, at Didis tilstand, da han blev bragt til hospitalet, var bevidstløs og havde et hjertestop, men der var også dem, der sagde, at Didi havde et slagtilfælde. kode blå astma .

Sangerinden for sangen "Banyu Langit" er kendt for at have en historie med astma og bringer flere gange ofte inhalator eller åndedrætsværn, når du optræder på scenen. Hvad der dog menes med kode blå astma ? Her er anmeldelsen!

Læs også: Didi Kempot døde af Silent Killer?

Code Blue Astma i den medicinske verden

Hospitaler bruger ofte kodenavne til at advare deres personale om nødsituationer eller andre begivenheder. Disse koder kan kommunikeres over samtaleanlægget på hospitalet. Denne kode gør det muligt for uddannet hospitalspersonale at reagere hurtigt og passende på hændelser. Derudover hjælper brugen af ​​koder også med at forhindre bekymring eller panik hos besøgende og indlagte personer.

Lancering Healthline , er de mest almindelige hospitalskoder kode blå, kode rød og kode sort. Kode blå angiver en medicinsk nødsituation såsom et hjerte- eller åndedrætsanfald. Kode rød angiver brand eller røg på hospitalet. Mens en sort kode normalt betyder, at der er en bombetrussel mod anlægget.

I mellemtiden er kode blå den mest universelt anerkendte nødkode, der betyder en medicinsk nødsituation, der opstår på et hospital. Mange hospitaler har kode blå hold, der reagerer på kode blå inden for få minutter. Dette hold består af:

  • Læge;

  • Amme;

  • Intensiv sygeplejerske/ICU-sygeplejerske;

  • En farmaceut.

I mellemtiden omfatter almindelige årsager til at aktivere kode blå:

  • Hjertestop såsom et hjerteanfald eller farlig arytmi;

  • åndedrætsstop (når en person holder op med at trække vejret);

  • En tilstand, hvor en person bliver meget forvirret, ikke er opmærksom eller viser tegn på slag ;

  • Et pludseligt og alvorligt blodtryksfald.

Nå, gæt kode blå astma Det, der skete med Didi Kempot, indikerer, at han kan have svær astma, som derefter kan føre til respirationssvigt.

Hvis du har en historie med astma, bør du tjekke med din læge ofte for at overvåge din helbredstilstand. Du kan rutinemæssigt tjekke det på det nærmeste hospital fra dit hjem.

Du behøver ikke bekymre dig om at vente for længe, ​​for nu kan du bestille tid hos lægen ved hjælp af appen . På den måde sparer du tid og energi på at kunne lave en undersøgelse hos en læge på hospitalet.

Læs også: Årsager til at astma kan forårsage død

Vigtigheden af ​​standardisering af kommunikation på hospitaler

Nødkoder såsom astmakoden blå er afgørende for sikkerheden for alle på hospitalet. Denne kode gør det muligt for læger og administrativt personale at reagere hurtigt og effektivt for at redde liv i nødsituationer. Kodestandardisering kan give et ensartet svar på tværs af alle hospitaler og give sundhedsudbydere mulighed for lettere at skifte mellem faciliteter.

Mange lande og store hospitalssammenslutninger står i spidsen for forbedringsprojekter for at forbedre standardiseringen af ​​nødkommunikation på hospitaler. Plejersikkerhed og personaleberedskab kan forbedres med et mere konsistent alarmeringssystem.

Nu begynder mange hospitaler at skifte fra et farvekodet system til et almindeligt sprogunderretningssystem. For eksempel under den nye kommunikationspolitik, i stedet for at annoncere "kode rød, første sal, hovedlobby", annoncerer personalet "brand, første sal, hovedlobby." Denne forenkling har til formål at mindske forvirring blandt personalet.

Læs også: 5 ting, folk med astma bør undgå

Hvis du stadig har spørgsmål vedrørende dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere dem med en ekspert læge kun på appen !

Reference:
Healthline. Hentet i 2020. Definition af hospitalets farvekoder.
Kompas. Tilgået i 2020. Forståelse af "Code Blue" astma i den medicinske verden.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad betyder blå kode og andre hospitalskoder?