Mor, her er hvordan man lærer børn at læse uden at stave

, Jakarta – Din lille bliver aktiv og vil gerne vide en masse ting. Det betyder, at fædre og mødre kan begynde at lære deres børn nogle færdigheder, hvoraf den ene er at lære at læse. For nogle forældre er det noget at være stolt af at se, at deres børn kan læse flydende og ikke stave. Men husk, det kan ikke fås bare natten over.

Det tager tid og proces at hjælpe børn med at læse flydende. Faktisk er stavning en af ​​de mest grundlæggende og en vigtig del af at lære at læse. Mødre kan dog forsøge at gøre dette mere naturligt, så barnet ikke sidder fast i, hvordan man staver. Prøv også at introducere komplette ord og sætninger og lære dem om stavelser.

Læs også: 5 måder at lære børn at genkende bogstaver på

Tips til at lære børn at læse

Fædre og mødre har en vigtig rolle i at lære børn at læse. Vil du vide, hvordan man får børn til at elske denne aktivitet mere? Prøv at anvende følgende metoder!

1. Læse sammen

Børn er store imitatorer. Så for at din lille er mere begejstret for at lære, så prøv at vænne dig til at læse sammen. Bed ikke bare dit barn om at læse på egen hånd, eller lad være med at læse og bede din lille om at lytte. Du kan invitere dit barn til at læse en historie sammen eller bede dit barn om at gentage det, du lige har læst. På den måde vil din lille have nemmere ved at huske og lære ordforråd udenad.

2. Lyde af bogstaver og hvordan man udtaler dem

I processen med at lære at læse, skal børn kende bogstavernes lyd, og hvordan de læser dem. Ud over vokaler kan mødre også undervise i udtalen af ​​bogstaver som "ny" og "ng".

3. Gør det sjovt

Måden at få børn til at kunne lide læringsaktiviteter er at gøre dem sjove, herunder at lære at læse. Ingen grund til at være for anspændt og tvinge børn til at genkende bogstaver, ord og sætninger. I stedet kan mor og far skabe en sjov måde at lære at læse på, for eksempel ved at lege med bogstavblokke.

Brug blokbogstaver eller fonetiske læseblokke kaldet ret effektiv til at hjælpe børn med at lære at læse på en sjov måde. Dette spil kan gøre børn fortrolige med at analysere bogstaver og ordstilling. Derudover kan mødre også bede børn om at læse vejvisere eller bestemte genstande, når de går sammen.

Læs også: Dette er 5 tricks til at få børn til at lære at læse hurtigere

4. Lær at skrive

Tilsyneladende kan lære at skrive også hjælpe med at forbedre børns læsefærdigheder. Faktisk er disse to færdigheder uadskillelige. For at gøre det sjovere kan mødre også bruge farvespil, når de hjælper børn med at genkende bogstaver og tal.

5. Understøttende miljø

Jo oftere børn øver sig, jo hurtigere forbedres deres læsefærdigheder. Nå, en af ​​dem kan startes fra det omgivende miljø. For at gøre børn mere vant til at læse, prøv at mærke eller markere genstande derhjemme. Dette vil senere hjælpe med at vænne dit lille barn til at læse, før du gør noget.

6. Gør det til en vane

Det kan være, fordi det at vænne sig til det er noget, der kan bruges i læsning. Fædre og mødre rådes til at vænne sig til læseaktiviteter derhjemme, så børn også kan lide det. I ny og næ kan forældre også tage deres små med på biblioteket eller boghandlen og spørge, hvilken slags bog de kan lide.

Læs også: Hvad kommer først, lære at læse eller tælle?

Hvis dit barn er sygt og har brug for lægeråd, så prøv at bruge appen lige. Mødre kan formidle klager oplevet af børn igennem Videoer / Taleopkald eller Snak . Få behandlingsanbefalinger og tips til at holde dit barn sundt fra eksperterne. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Kan du lære dit lille barn at læse?
Læser raketter. Tilgået 2020. 11 måder, forældre kan hjælpe deres børn med at læse.