Pas på 5 hudproblemer hos nyfødte

, Jakarta - Hudproblemer hos nyfødte er det mest bekymrende for alle nybagte mødre. Babys hud er et vigtigt lag, der tjener som kropsbeskyttelse. Hvis denne vigtige del ikke behandles ordentligt, vil der opstå en række helbredsproblemer. Hvilke hudproblemer hos babyer er tilbøjelige til at opleve? Her er et par stykker. blandt dem.

Læs også: 7 fakta om nyfødte, der sjældent er kendt

En række sundhedsproblemer i nyfødt hud skyldes, at barnets hud ikke har en god struktur, hvilket gør den mere modtagelig for infektion. Hvis dette sker for din lille, behøver du ikke bekymre dig for meget, okay? Generelt er hudproblemer hos nyfødte milde og kræver ikke særlig behandling. Her er nogle af disse hudproblemer:

1. Stikkende varme

Stikkende varme hos nyfødte vil få huden til at se små røde pletter og føles kløende. Stikkende varme opstår normalt på hudområder, der er dækket af tøj eller hudfolder. Stikkende varme er et tegn på, at din lille er varm. Hvis din lille har dette problem, skal du ikke bruge salver eller cremer på huden, der har stikkende varme, for det vil gøre stikkende varme værre.

2. Acne

Det vides ikke, hvad der præcist forårsager acne hos babyer. Disse bumser vises normalt på kinderne, panden eller næsen. Mødre behøver ikke at bekymre sig for meget, fordi acne kan hele af sig selv. For at overvinde dette kan moderen vaske barnets ansigt med vand og derefter give en speciel fugtighedscreme til behandling af acne hos babyer. Husk, at den givne fugtighedscreme skal ledsages af en læges recept, frue.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt for babyer at reagere på lyde?

3. Bleudslæt

Bleudslæt er det mest almindelige problem hos babyer. Dette hudproblem er karakteriseret ved hudirritation og kløe. Bleudslæt opstår normalt i det område af balderne, der er dækket af bleer. Selvom bleudslæt ikke er en alvorlig tilstand, kan det udvikle sig til en gærinfektion eller en bakteriel infektion, hvis symptomerne ikke behandles. Mødre kan overvinde dette ved at holde barnets bundområde tørt. Sørg også for, at bleen din baby bruger ikke er for stram.

4. Tør hud

I sjældne tilfælde kan en babys hud endda skalle af, fordi den er for tør. Det kan opstå, fordi miljøtemperaturen er for varm og tør eller fordi den er for kold, så den lilles hud mister en masse væske. Mødre kan overvinde dette ved at påføre babylotion for at holde huden fugtig. Sørg også for, at din lille får nok væske.

5. Milia

Babyer kan udvikle små hvide pletter i ansigtet kaldet milia. Hudproblemer hos nyfødte kan gå over af sig selv uden særlig behandling. Men hvis hudproblemet hos babyen ikke forsvinder og varer ved i lang tid, skal du straks drøfte med lægen for at bestemme den rigtige behandling for din lilles tilstand.

Læs også: Dette er væksten af ​​nyfødte i de første 5 uger

Det er en række hudproblemer hos babyer, som mødre skal være opmærksomme på. Hvis din lille oplever en af ​​disse, er det tilrådeligt at få ham tjekket på det nærmeste hospital for at finde ud af, hvilken sygdom han lider af. Lad ikke sygdommen blive værre, fordi det vil forårsage ubehag for den lille, såvel som komplikationer, der kan bringe hans helbred i fare.

Reference:
Om børns sundhed. Tilgået i 2021. Hudlidelser og fødselsmærker hos nyfødte.
WebMD. Fået adgang i 2021. Din nyfødtes hud og udslæt.