Lær 5 fordele ved vandgræskar for kropssundhed

"Vandgræskar kan gennem sit høje indhold af mineraler, vitaminer, fibre, vand og antioxidanter give mange sundhedsmæssige fordele. En af dem er at hjælpe med at sænke kolesterolniveauet i kroppen. Derudover er vandgræskar også nyttigt til at forebygge forskellige sygdomme lige fra diabetes til kræft. Du kan indtage det ved at forarbejde det til en lækker ret eller en forfriskende juice."

, Jakarta – Vandgræskar eller også kendt som flaskegræskar, trompetgræskar eller langt græskar er en af ​​de grøntsager, der let findes i Indonesien. Generelt bruges disse grøntsager som opskrifter til forskellige retter såsom lodeh-grøntsager, klare grøntsager og så videre.

Selvom smagen plejer at være intetsigende, men hvem skulle have troet, at vandgræskar er rigt på forskellige næringsstoffer. Derfor kan indtagelse af vandgræskar helt sikkert give et utal af sundhedsmæssige fordele. Hvad er fordelene, der kan opnås ved vandgræskar? Lad os se fakta her!

Læs også: Er det rigtigt, at indtagelse af grønkål kan overvinde søvnforstyrrelser?

Næringsindhold i vandgræskar

Vandgræskar indeholder forskellige næringsstoffer, der er vigtige for kroppens sundhed. For eksempel, såsom protein, kulhydrater, mineraler såsom calcium, fosfor, natrium, kalium, jern, vitamin A, B1, B2, B3 og C, lipider til aminosyrer. Ikke nok med det, græskarvand er lavt i kalorier, men indeholder et ret højt vandindhold, så det er velegnet, når det bruges som en diætmenu. Derudover har græskarvand også antimikrobielle forbindelser, der er ret stærke, samt forskellige antioxidantindhold. For eksempel som quercetin, anthraquinon.

Rapporteret fra Tider for sundhedsydelser, en portion vandgræskar, der måler 116 gram, indeholder 16 kalorier og indeholder 13 procent C-vitamin og 7,36 procent zink. Ved samme portionsstørrelse kan græskarvand også give 174 milligram kalium, 13 milligram magnesium, 15 milligram fosfor og 2 milligram natrium.

Fordele ved vandgræskar for sundheden

Ud over at blive brugt som ingrediens i madlavningsopskrifter, kan græskarvand også give forskellige sundhedsmæssige fordele, herunder:

  1. Forebyg fedme

En af fordelene ved vandgræskar for kroppens sundhed er at forebygge fedme. Dette skyldes, at vandgræskar er lavt i kalorier, men indeholder høje kostfibre og vand. Mad med lavt kalorieindhold er bestemt det rigtige indtag for dem, der er overvægtige eller fede. Ikke nok med det, så er vandgræskar også velegnet til at blive brugt som en sund menu for dem, der er på diæt.

  1. Overvinde fordøjelsesproblemer

Græskarvand kan hjælpe med at overvinde fordøjelsesproblemer såsom at kurere forstoppelse og også behandle diarré. Årsagen er, at vand- og fiberindholdet i vandgræskar kan hjælpe med at rense fordøjelseskanalen. Dette vil gøre afføring nemmere og glattere. I mellemtiden, hvis du vil håndtere diarré, lav saften af ​​et vandgræskar med lidt salt. Denne urt menes at hjælpe med at opretholde kroppens elektrolytbalance, der går tabt under diarré.

  1. Forebyg forskellige sygdomme

Grøntsager, der indeholder høje antioxidanter, er kendt for at bekæmpe frie radikaler. Frie radikaler er en af ​​årsagerne til forskellige dødelige sygdomme. Takket være dets antioxidantindhold kan indtagelse af vandgræskar hjælpe kroppen med at forhindre sygdom. For eksempel, såsom diabetes, malaria, slagtilfælde, hjertesygdomme, til kræft.

Læs også: Lær 5 fordele ved Lawang Flowers for kropssundhed at kende

  1. Sænker kolesterol

Det anbefales stærkt at indtage græskarvand regelmæssigt for dem, der har højt kolesteroltal. Henvise til Journal of Ayurveda and Integrative MedicineFaktisk kan vandgræskar være nyttigt til at sænke kolesterol. Baseret på forskning viste græskarekstrakt fordele ved at sænke totalt kolesterol, triglycerider og LDL (Low-density lipoprotein) niveauer.

Bemærk venligst, at LDL er dårligt kolesterol, der kan udløse dannelsen af ​​plak i blodkarrene. Derudover er græskarvand også rig på flavonoider, som fungerer for at holde blodtrykket stabilt.

  1. Forbedrer knogler og tænder sundhed

Vandgræskar er rig på forskellige vigtige mineralindhold, der er nødvendige for knogler og tænder. Eksempler er magnesium, calcium og fosfor. Derfor kan regelmæssig indtagelse af græskarvand være det rigtige skridt, især for dem, der lider af knoglesygdomme såsom osteoporose.

Nå, det er nogle af de sundhedsmæssige fordele, der kan opnås ved at indtage vandgræskar. Smagen af ​​vandgræskar plejer at være intetsigende, men du kan stadig forarbejde vandgræskar til lækre retter med den rigtige opskrift. Ikke nok med det, vandgræskar kan også indtages ved at lave en forfriskende juice. Det varierede næringsindhold kan helt sikkert bevare din krops sundhed som helhed.

Læs også: Forskellige typer grøntsager er gode til kosten

Udover vandgræskar kan det også opnås ved indtagelse af vitaminer eller kosttilskud at opfylde indtaget af vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for. Gennem appen Du kan købe vitaminer eller kosttilskud for at imødekomme indtaget af vigtige næringsstoffer i kroppen. Selvfølgelig uden at skulle stå i lang kø på apoteket. Så hvad venter du på? Kom nu Hent Ansøgning nu!

Reference:

Journal of Ayurveda and Integrative Medicine (NCBI). Tilgået 2021. Fytokemisk og farmakologisk gennemgang af Lagenaria sicereria
NDTV mad. Fået adgang i 2021. 7 utrolige fordele ved at drikke flaske græskar (Lauki) juice
Tider for sundhedsydelser. Tilgået i 2021. Flaskegræskar – Lagenaria siceraria
Næringsværdi. Tilgået i 2021. Vandgræskar