Inklusive typer af anæmi, hvad er mikrocytisk anæmi?

, Jakarta - Anæmi er en lidelse, der ofte forekommer hos kvinder. Denne tilstand er forårsaget, når kroppen mangler eller ikke har sunde røde blodlegemer. Når dette sker, kan den syge føle sig svag og svag og kan endda besvime. Alligevel kan mange typer anæmi forekomme hos en person, hvoraf den ene er mikrocytisk anæmi. Denne type anæmi diskuteres sjældent af mange mennesker. Her er den fulde anmeldelse!

Flere detaljer om mikrocytisk anæmi

Mikrocytisk anæmi er en tilstand, der bruges til at beskrive røde blodlegemer, der er mindre end normalt. Ud over dens størrelse, der er for lille, er antallet af cirkulerende blodlegemer også mindre end normalt. Flere andre former for anæmi kan også beskrives som mikrocytiske.

Læs også: Vær forsigtig, dette er faren for perniciøs anæmi

Anæmi er forårsaget af en tilstand, der forhindrer kroppen i at producere nok hæmoglobin. Hæmoglobin i sig selv er en blodkomponent, der er nyttig til at transportere ilt til andre væv eller organer og giver røde blodlegemer en rød farve, der cirkulerer i kroppen.

Jernmangel er den mest almindelige årsag til mikrocytisk anæmi. Alles krop har brug for jern for at producere hæmoglobin. Alligevel er dette ikke den eneste årsag til denne anæmisforstyrrelse. For at behandle denne anæmi vil lægen diagnosticere den underliggende årsag.

Symptomer på mikrocytisk anæmi

En person med denne lidelse kan ikke se eller føle nogen symptomer i starten. Der kan dog opstå symptomer, hvis lidelsen er begyndt at blive værre, nemlig når manglen på røde blodlegemer har ramt flere væv i kroppen. Almindelige symptomer, der kan opstå, når man lider af denne type anæmi er:

  • Svag og træt krop;
  • Tab af udholdenhed;
  • Åndenød og svimmelhed;
  • Bleg udseende hud.

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, og det ikke går over inden for to uger, er det en god idé at bestille tid hos din læge. Men hvis du pludselig oplever svimmelhed og/eller åndenød, bør du straks søge læge med det samme, inden det frygtede sker.

Hvis du har spørgsmål vedrørende mikrocytisk anæmi, kan lægen fra klar til at forklare det mere detaljeret. Det er nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning , kan du få nem adgang til ubegrænset sundhed bare ved at blive hjemme.

Læs også: Hvad er mere farligt, hvilket er perniciøs anæmi vs jernmangelanæmi?

Sådan diagnosticeres mikrocytisk anæmi

Denne lidelse er generelt opdaget for første gang efter en blodprøve kaldes også en komplet blodtælling (CBC). Hvis resultaterne af undersøgelsen konkluderer, at du har anæmi, vil lægen udføre en ny test, også kendt som en udstrygning af perifert blod. udstrygning af perifert blod ). Denne test ser efter mikrocytiske eller makrocytiske ændringer i røde blodlegemer.

Din læge kan henvise dig til en hæmatolog. Denne specialist er fokuseret på behandling af blodsygdomme. Lægen vil være i stand til at diagnosticere og behandle visse typer mikrocytisk anæmi samt identificere årsagerne til denne lidelse.

Håndtering af mikrocytisk anæmi

Behandling af mikrocytisk anæmi fokuserer på at behandle den ting, der forårsager tilstanden. Din læge kan foreslå, at du tager jerntilskud og C-vitamin. Jern skal behandle anæmi, mens C-vitamin skal øge kroppens evne til at optage jern, der kommer ind gennem maden.

Læger vil også fokusere på at diagnosticere og behandle årsagen til blodtab, hvis lidelsen er akut eller kronisk, hvilket resulterer i mikrocytisk anæmi. Derudover vil kvinder med alvorlig jernmangel få ordineret hormonbehandling, såsom p-piller

Læs også: Herunder sjældne tilstande, kend disse perniciøse anæmi-fakta

Nå, det er en mere komplet diskussion af mikrocytisk anæmi. Hvis du oplever symptomer relateret til denne lidelse, er det en god idé at få dig selv tjekket med det samme. På den måde kan denne lidelse forebygges, før den opstår, så den ikke gentager sig på noget tidspunkt.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om mikrocytisk anæmi.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad er mikrocytisk anæmi?