Dette er, hvad der sker med kroppen, når du har nåleorm

, Jakarta – Pinworms er en type infektion, der opstår på grund af små parasitter, der angriber tyktarmen hos mennesker. Når de kommer ind i den menneskelige krop, kan pinworms formere sig og forårsage forskellige symptomer. Denne sygdom kan udløse symptomer som kløe, smerte og udslæt på anus.

Overførsel af denne sygdom kan forekomme ved direkte kontakt med huden eller ved berøring af genstande, der tidligere er blevet forurenet med nåleorm. Pinworms, der yngler i den menneskelige krop, vil formere sig og kan udløse komplikationer, såsom urinvejsinfektioner eller betændelse i skeden.

Læs også: 6 helbredsproblemer på grund af pinworms

Den dårlige nyhed er, at denne tilstand ofte opdages for sent, fordi den ofte ikke viser nogen symptomer overhovedet. Der er dog flere tegn, der ofte optræder som symptomer på denne sygdom, herunder kløe i anus, søvnforstyrrelser på grund af kløe, smerter i maven, kvalme og opkastning. Normalt vil kløen, der opstår på grund af denne lidelse, føles værre om natten og forstyrre søvnen.

Selvom det dybest set ikke forårsager skadelige helbredsproblemer, bør denne sygdom ikke tages let på. For når der er for mange pinworm i tarmen, kan der opstå komplikationer.

Denne tilstand kan føre til vægttab, til urinvejsinfektioner. Hos kvinder kan nåleorme forårsage betændelse i skeden, også kendt som vaginitis. Symptomerne omfatter smerter ved vandladning eller under sex.

Årsager og hvordan man forebygger Pinworms

Pinworm-æg kommer normalt ind i menneskekroppen gennem munden eller næsen. Spredning af nåleorme kan ske ved direkte kontakt med en person, der allerede er inficeret, eller med genstande, der er blevet forurenet. Efter at være kommet ind i kroppen, vil nåleorme sætte sig og udklækkes i fordøjelseskanalen.

Læs også: Børn sårbare over for pinworms

Herefter vil ormene vokse op i fordøjelseskanalen og formere sig ved at lægge æg. Pinworms kan overleve i den menneskelige tarm i op til 13 uger. Og efter at æggene er klækket, vil ormene igen trænge ind i tarmene, hvis den ikke behandles med det samme, kan denne tilstand forårsage infektion.

Der er flere faktorer, der kan øge en persons risiko for at udvikle denne lidelse. Pinworms er mere udsatte for at angribe mennesker, der har for vane at sutte deres fingre, ikke holder deres krop og omgivelser rent, lever i et snavset miljø og har familiemedlemmer, der også er inficeret med pinworms.

Pinworms behandles normalt med visse lægemidler. Men sørg for altid at tale med din læge, før du beslutter dig for, hvilket lægemiddel du skal tage.

Fordi det er meget nemt at overføre, er det bedre altid at øge opmærksomheden på pinworms. Der er flere forebyggende foranstaltninger, der kan tages, nemlig at undgå fingersugevaner, regelmæssigt skifte undertøj og sengetøj, opretholde kropshygiejne og altid vaske hænder før aktiviteter, især efter at have gået på toilettet eller skiftet en babys ble.

Læs også: Pas på, det er sådan nåleorm overføres

Få mere at vide om pinworms, hvordan du forebygger og behandler denne sygdom ved at spørge en læge på appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Du kan også indgive klager over helbredsproblemer og bede om anbefalinger til at købe medicin. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!