Pas på unormal hvid membran på sort øjeæble Symptomer på pterygium

, Jakarta - Pterygium er en vækst, der vises på bindehinden. Disse abnormiteter vil vokse mod og infiltrere overfladen af ​​hornhinden. Efterhånden som lidelsen vokser, er den normalt trekantet i form med hovedet af pterygium mod midten. I mellemtiden går kroppen og halen (basen af ​​trekanten) til det punkt, hvor de øvre og nedre øjenlåg mødes (canthus). Generelt vil denne abnormitet vokse sig større ved kanten af ​​hornhinden og vokse indad, hvilket i sidste ende kan forårsage synsforstyrrelser.

Læs også: membraner vokser i øjnene forårsaget af pterygium

Årsager til Pterygium

Før du diskuterer de symptomer, der opstår, er det godt at vide, hvad der forårsager pterygium. Den nøjagtige årsag til pterygium kendes ikke. Det siges, at høj eksponering for ultraviolette stråler og tørre øjne kan forårsage denne sygdom.

Pterygium er mere almindeligt hos mennesker, der bor i varme klimaer. Disse forhold kan også blive påvirket af udsættelse for pollen, støv, sand, vind, røg og andre miljømæssige stimuli. Derudover kan det at undlade at bruge solbriller, når vejret er solrigt, også forårsage øjenlidelser.

Læs også: Hyppige udendørsaktiviteter, vær forsigtig Pterygium

Symptomer på Pterygium

En person, der lider af denne øjenlidelse, viser ikke altid klare symptomer. Faktisk kan de symptomer, der opstår, være i form af milde ting. Følgende er symptomer på pterygium, der kan forekomme:

  1. Øjne bliver røde.

  2. Kløende, ømme og irriterede øjne.

  3. Det føles som om noget sidder fast i øjet

  4. Sløret syn

Hvis pterygium har spredt sig til at røre øjets hornhinde, kan der opstå synsrelaterede øjenproblemer. Derfor, hvis du har set eller mærket tegn på pterygium, skal du straks konsultere en læge for at forhindre uønskede ting.

Læs også: Vid, hvordan du forebygger og behandler pterygium

Pterygium diagnose

Pterygium kan meget let diagnosticeres. Øjenlægen vil diagnosticere abnormiteter i øjet gennem en fysisk undersøgelse ved hjælp af en spaltelampe. Lampen giver læger mulighed for at se øjnene på en person, der mistænkes for at have sygdommen, ved hjælp af forstørrelse og skarp belysning.

Hvis lægen skal udføre yderligere tests, omfatter disse:

  • Synstest for øjen. I denne test bliver personer med sygdommen bedt om at læse de breve, som lægen har givet.

  • Corneal topografi. Denne øjenundersøgelsesteknik bruges til at måle ændringer i krumningen af ​​en persons hornhinde.

  • Fotodokumentation. Denne metode bruges til at tage billeder for at spore vækstraten af ​​pterygium.

Pterygium behandling

Behandling for pterygium er egentlig ikke nødvendig, medmindre abnormiteten i øjet forårsager irritation selv efter brug af kunstige tårer. Dette kan forårsage astigmatisme eller synstab, der kan lukke synsfeltet for den syge. De fleste foretrækker dog at få fjernet pterygium, så øjet ser normalt ud.

Derudover bør du vide, om det pterygium, der lige er blevet fjernet, hurtigt kan vokse ud igen. En person, der lige er blevet opereret, vil opleve tørhed og irritation af øjnene. Alligevel vil lægen give smøremidler som erstatning for tårer og andre lægemidler for at forhindre sygdommen i at angribe igen.

Det er nogle af symptomerne på pterygium, der kan forekomme hos en person. Hvis du har spørgsmål vedrørende pterygium, kan du spørge din læge på . Kommunikation med læger kan nemt ske igennem Snak eller Stemme / Videoopkald . Kom nu, Hent appen er nu på App Store og Google Play!