Kend tilstande, der kan forårsage lave lymfocytniveauer

Lymfocytter spiller en vigtig rolle i immunsystemet. Lave niveauer af lymfocytter kan gøre kroppen modtagelig for sygdom. Nogle tilstande, der kan reducere lymfocytniveauer, inkluderer autoimmune lidelser, kræft, brug af lægemidler til operation."

, Jakarta – Den menneskelige krop består af røde blodlegemer og hvide blodlegemer. Begge har forskellige funktioner, men er lige vigtige for kroppens sundhed. Men når det kommer til beskyttelse mod infektion, er det hvide blodlegemer, der har en meget stor rolle. Nå, lymfocytter er en type hvide blodlegemer, der er en del af immunsystemet.

Lymfocytter fungerer som soldater klar til at bekæmpe fremmedlegemer, der kommer ind i kroppen. Denne type hvide blodlegemer er fordelt i hele kroppen. Men når en fremmed genstand kommer ind, vil lymfocytter samle sig for at bekæmpe den fremmede genstand. Lave lymfocytter kan helt sikkert reducere denne meget vigtige funktion. Så hvilke forhold kan forårsage lave lymfocytniveauer? Tjek følgende forklaring.

Læs også: Hvide og røde blodlegemer, hvad er forskellen?

Tilstande, der forårsager lave lymfocytter

Lavt lymfocytniveau eller det kan også kaldes lymfocytopeni kan skyldes mange faktorer. Ofte er lave lymfocytter resultatet af en bestemt sygdom. Her er en række tilstande, der kan reducere lymfocytniveauer i kroppen:

1. Autoimmune lidelser

Som tidligere forklaret er lymfocytter en del af immunsystemet, også kaldet kroppens immunsystem. Autoimmune lidelser opstår, når immunsystemet fejlagtigt angriber kroppens sunde celler og væv. Nå, denne tilstand kan så sænke lymfocytniveauerne, og en person bliver modtagelig for infektion.

Lupus, reumatoid arthritis, Graves' sygdom er nogle eksempler på autoimmune lidelser. Autoimmune patienter skal tage immunsuppressive lægemidler til behandling af autoimmune lidelser, der kan forårsage lymfocytopeni.

2. Kræft og dens behandling

Lave niveauer af lymfocytter kan også være forårsaget af kræft eller dens behandling. Blodkræft, Hodgkins lymfom, Kaposis sarkom og leukæmi er nogle typer kræft, der kan reducere niveauet af lymfocytter i blodet. Kræftbehandlinger såsom kemoterapi og strålebehandling kan også reducere antallet af lymfocytter.

3. Blod- og nyresygdomme

Blodsygdomme og sygdomme, der påvirker knoglemarven, såsom aplastisk anæmi, lymfoproliferative lidelser og andre kan også få lymfocytniveauerne til at falde. Ikke nok med det, nyreproblemer, der har nået et fremskredent stadium, kan også reducere produktionen af ​​T-lymfocytter i blodet.

4. Infektion

De mest almindelige årsager til lymfocytopeni er virale, bakterielle, parasitære og svampeinfektioner. Alle typer af alvorlige infektioner såsom HIV-infektion, hepatitis, tuberkulose, tyfus, sepsis og andre kan alle reducere lymfocytniveauet.

5. Arvelige sygdomme

Lymfocytopeni forårsaget af arvelig sygdom er faktisk mindre almindelig. Dette kan dog ske. Nogle arvelige sygdomme, der kan reducere lymfocytniveauer, omfatter kombineret immundefektsyndrom, Wiskott-Aldrich syndrom og andre.

Læs også: Dette er en blodsygdom relateret til hvide blodlegemer

6. Ernæringsmangel

Fejlernæring eller fejlernæring er også en almindelig årsag til lymfocytopeni. Dette er normalt forårsaget af mangel på protein og andre næringsstoffer, der er nødvendige for at producere lymfocytter. Spiseforstyrrelser, såsom anorexia nervosa, kan også forårsage et fald i lymfocytproduktionen.

7. Gastrointestinale lidelser

Problemer med tarmvæggen kan påvirke kroppens optagelse af næringsstoffer som igen kan reducere lymfocytniveauet. Amyloidose, cøliaki, Crohns sygdom er nogle gastrointestinale lidelser, der kan nedsætte produktionen af ​​lymfocytter i blodet.

Lancering fra Healthline, viser en undersøgelse, at mangel på mineralet zink i kosten kan svække T-lymfocytfunktionen og andre dysfunktioner i immunsystemet.

8. Brug af stoffer

Ud over kræftbehandling kan forbruget af visse lægemidler reducere lymfocytniveauet. Nogle lægemidler, der vurderes at reducere lymfocytniveauer, omfatter cimetidin, kortikosteroider, interferoner, opioider og bisphosphonatbehandling mod osteoporose.

9. Traumer og kirurgi

Skader og medicinske nødsituationer såsom hjertesvigt kan sænke antallet af lymfocytter. Udover traumer kan operationer som f.eks bypass Hjertesvigt kan også forårsage lymfocytopeni.

Læs også: De 4 mest almindelige sygdomme, der påvirker verdens befolkning i 2018

Nedsat lymfocytniveau er normalt karakteriseret ved en svagere krop og modtagelig for sygdom. Hvis du ofte er syg, skal du være opmærksom på faldet i lymfocytniveauet.

Forsink derfor ikke med at se en læge for at sikre dig den tilstand, du oplever. Bestil først en tid på hospitalet, inden du går til lægen for at gøre det nemmere og mere praktisk. Kom nu, Hent appen lige nu!

Reference:
WebMD. Fået adgang i 2021. Hvad er lymfocytter?
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad er lymfocytopeni?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er lymfocytter, og hvad er sunde niveauer at have?