Hjertet slår hurtigere, pas på tegn på arytmi

Jakarta - Arytmi er en hjertesygdom, der opstår, når organet slår for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt. Denne tilstand skyldes, at de elektriske impulser, der fungerer til at regulere pulsen, ikke fungerer korrekt. Derfor skal du være opmærksom, hvis dit hjerte slår hurtigere end normalt.

Læs også: Det er de typer arytmier, du har brug for at kende

Genkendelse af tegn og symptomer på arytmi

Generelt er arytmier karakteriseret ved en følelse af at banke i brystet, hurtigere hjerteslag (takykardi), langsommere hjertefrekvens (bradykardi), træthed, svimmelhed, åndenød, brystsmerter og nedsat bevidsthed. Der er flere faktorer, der øger risikoen for at udvikle arytmiske symptomer, herunder:

  • Ubalance af elektrolytniveauer i blodet såsom kalium, natrium, calcium og magnesium. Som følge heraf forstyrres ledningen af ​​elektriske impulser i hjertet og øger risikoen for arytmier.

  • Bivirkninger ved at tage medicin , herunder stofmisbrug.

  • For meget alkohol- og koffeinforbrug . Rygevaner øger også risikoen for arytmier.

  • Skjoldbruskkirtellidelser . For eksempel en overaktiv eller underaktiv skjoldbruskkirtel.

  • Obstruktiv søvnapnø , nemlig forstyrrelse af vejrtrækningen under søvn. Denne tilstand øger risikoen for bradykardi, atrieflimren og andre typer arytmier.

  • Har visse sygdomme , såsom diabetes, hypertension, koronar hjertesygdom eller en historie med hjerteoperationer.

Læs også: Pludselig død kan opstå på grund af arytmi

Diagnose og behandling af arytmi

Arytmier bør ikke tages let på, fordi de har potentiale til at forårsage mere alvorlige komplikationer, såsom hjertesvigt, slag , indtil døden. Derfor skal du straks tale med din læge, hvis din puls er anderledes end normalt, uanset om den er hurtigere, langsommere eller uregelmæssig.

Læger vil diagnosticere arytmier gennem et ekkokardiogram, elektrokardiogram (EKG), hjertebelastningstræningstest, Holter-monitor, elektrofysiologiske undersøgelser og hjertekateterisering. Hos nogle læger kan arytmier let diagnosticeres gennem regelmæssige pulsmålinger.

Når diagnosen er stillet, bruges følgende behandlinger til at behandle arytmien, nemlig:

  • Indtagelse af medicin, såsom beta-blokerende medicin, der er i stand til at holde pulsen normal. Antikoagulerende lægemidler, såsom aspirin, warfarin, rivaroxaban og dabigatran kan også tages som anvist af en læge for at reducere risikoen for blodpropper og slag .

  • Indsættelse af pacemaker og implanterbar cardioverter defibrillator (ICD). Dette værktøj er nyttigt til at opretholde en normal puls.

  • Cardioversion, udført hvis arytmien ikke kan behandles med lægemidler. Denne metode udføres ved at give et elektrisk stød til patientens bryst for at få pulsen tilbage til normal. Kardioversion udføres i tilfælde af atrieflimrenarytmier og supraventrikulær takykardi.

  • Ablationsmetode, til behandling af arytmier, hvis årsag er kendt. Lægen vil føre et kateter gennem en vene i benet. Efter at kateteret har fundet kilden til hjerterytmeforstyrrelsen, vil et lille apparat, der installeres, beskadige en lille del af hjertevævet.

Er der en måde at forhindre arytmier på? Selvfølgelig er der, nøglen er at vedtage en sund livsstil. Start med at indtage en afbalanceret ernæringsrig kost, opretholde en ideel kropsvægt, håndtere stress, ikke ryge, begrænse forbruget af koffein og alkoholiske drikke og træne regelmæssigt.

Læs også: Dette er behandlingsmetoden for mennesker med arytmier

Disse er tegn og symptomer på en arytmi, du skal være opmærksom på. Hvis du har hjerteproblemer, så tøv ikke med at tale med din læge for at finde ud af årsagen og få den rigtige behandling. Uden at skulle stå i kø, kan du nu straks bestille tid hos en læge på det valgte hospital her. Udover det kan du også Hent Ansøgning at spørge lægen direkte.